مردم چناران دوست دارند از شهرشان خبرهای امید بخش بشنوند
- شناسه خبر: 5709
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۹:۳۵
- نویسنده: کلام تازه - سپیده نقدی
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه | اهل چناران است و زادگاهش روستای آبگاهی از توابع دهستان رادکان، دوران تحصیلش را در مشهده سپری کرده و نزدیک به شش سال در شهرداری چناران مشغول به کار بوده است، یعنی حدودا از سال 92 تاکنون. و بجرات میتوان گفت اولین شهرداری در چناران است که همزمان دانشجوی ترم آخر رشته دکترای برنامهریزی شهری نیز میباشد.
هادی بارویی متولد سال 1360 است. شهردار جوانی که بومی همین حوالی است و اعتقاد دارد که بومی بودن برای یک شهردار معایب و مزایای خاص خودش را دارد. این را از لابلای صحبتهایش، هنگامیکه به قصد انجام یک گفتگوی رودرو با وی به دفتر کارش در چناران رفته بودم متوجه شدم.
در خصوص مزایای بومی بودن برایم میگوید که به سبب زندگی کردن طی سالیان متمادی درمیان مزدم خونگرم چناران، با تمام موضوعات شهر و دغدغههای آنان به تناسبِ فرهنگ، نیاز، اقلیمِ جغرافیایی، سیاسی و موضوعات مختلف آشنایی کامل را دارا میباشد و دغدغه او برنامه ریزی بر پایه ایجاد نوعی گفتمان جدید با جوانان، کارشناسان و افراد کار بلد جامعه جهت رفع مشکلات و نیازهای شهر و اتخاذ تصمیم مناسب و راهگشا برای حل مشکلات شهر چناران است.
بارویی خود را یک ادم دانشگاهی میداند و بهگفته خودش اعتقاد زیادی به کار سیستمی دارد. مدیریت واحد شهری را موثرترین راهکار برای توسعه شهر میداند. قریب به 22 ماه است که توانسته رای اعتماد منتخبین مردم در شورای شهر چناران را کسب و بهعنوان شهردار این شهر به فعالیت بپردازد.
مردم چناران دوست دارد از شهری که در آن زندگی میکند خبرهای امید بخش و خوبی را بشنود. خبرهایی که بتواند با افتخار آن را به شهرهای دیگر و دوستانش در سراسر کشور اعلام کند و بگویند: ببینید این اتفاق در شهر ما رخ داده، بههمین دلیل. ما هم بفکر تولید چنین اخباری با دست زدن به سلسله اقداماتی که برای اولین بار در چناران رخ بدهد افتادیم” این بخشی از کلماتی بود که با شور و شوق خاصی بر زبان هادی بارویی جاری میشد و از آنها بهعنوان نقطهی اتصال و همگرایی فکری پیشنهادها و اندیشههای جوانان با شهرداری چناران یاد میکرد.
هر چند بنظر میرسد بعضی از اقدامات این شهردار جوان از زمان قبول مسئولیتش تاکنون حواشی زیادی را نیز در پی داشته است که از جمله آنها میتوان به قطع درختان خیابان طالقانی به منظور ایجاد مجتمع تجاری، ساخت پارک بانوان بلحاظ جانمایی نامناسب آن، حضور سگهای ولگرد در سطح شهر، عملیات برداشتن پل ورودی چناران و … اشاره کرد ولی به نظر میرسد با توجه به تمامی آنچه در حواشی فعالیتهای وی رخ میدهد او مصمم به ایجاد نوعی از مدیریت شهری بر پایه مشارکتِ جوانان و استفاده از تجربههای موفق شهرداران شهرهای دیگر کشورمان است.
آنچه در ادامه میخوانید اولین گفتگوی آقای شهردار با ماهنامه کلام تازه است. بارویی در این گفتگو فارغ از تمام اقدامات ریز و درشت دیگری که توسط شهرداری چناران انجام شده سعی دارد فقط به تشریح اقداماتی بپردازد که مردم این شهر برای اولین بار آنرا در شهر خودشان تجربه و بخوبی آنرا لمس کردهاند. حال باید منتظر ماند و دید که آیا مردم چناران از شنیدن و تجربه چنین خبرهایی که به اعتقاد هادی بارویی از جنس اخبار و اقدامات خوب و امید بخش است سر ذوق میآیند که بخواهند بعنوان سفیران فرهنگی شهر به انعکاس آن در محافل خانوادگی و یا عمومی شهر بپردازند یا خیر!
الیت؛ اولین طرح موفق انجام شده در چناران
شهردار چناران معتقد است که معضل کمبود محل توقف وسايل نقليه به خصوص در مناطق مرکزي شهر، امروزه گريبان گير اکثر شهرهاي ایران است او اینرا هم اضافه میکند که عدم وجود پارکينگهاي غيرخياباني منجر به افزايش پارک حاشيهاي و کاهش عرض خيابان و در نتیجه اخلال در سيستم ترافيک ميشود.
بارویی ادامه میدهد راه حلی که بهمنظور بهبود وضعیت ترافیک شهر از طریق نظارت برپارکینگهای حاشیه و غیرحاشیه پیشنهاد و مورد ارزیابی قرار گرفت بهرهگیری از سیستمهای هوشمند الیت بود که به عنوان اقدامی که برای اولین مرتبه توسط شهرداری چناران اجرا گردید و توانست موجب رضایت نسبی شهروندان را نیز گردد.
هادی بارویی اینرا هم افزود که از زمان عملیاتی شدن طرح الیت در شهر چناران، تحول بزرگی در خدمت رسانی به شهروندان بوجود آمده و شهرداری توانسته تا حدودی سهم خود را در بهبود عبور و مرور شهر، کاهش ترافیک و آلودگی هوا از طریق کاهش سفرهای درون شهریِ غیرضرورِ شهروندان و استفاده عادلانه از فضای پارک حاشیه معابر شهری افزایش دهد.
طرح جمعآوری مکانیزه خاک و نخالههای ساختمانی برای اولین بار در چناران
هادی بارویی در ادامه صحبتهایش از بالا بردن ضریب بهداشتِ محیطِ شهر چناران، به عنوان یکی از دغدغههایش نام برد و خبر ازجذب پیمانکار جمعآوری مکانیزه خاک و نخالههای ساختمانی در شهر چناران دادو افزود: به منظور سرعت بخشیدن به عملیات جمعآوری نخالههای ساختمانی شهری برای اولین بار در شهر چناران این پروژه با هدف رعایت بهداشت عمومی، نکات ایمنی و جلوگیری از سد معبر ناشی از تخلیه خاک و نخاله در حاشیه خیابان اجرا شد.
بارویی ادامه داد: این طرح در راستای ساماندهی، ذخیرهسازی، جمعآوریو رفع نواقص و مشکلات بارگیری سنتی خاک و نخاله و نیز تسریع در کار و صرفهجویی در نیروی کارگری برنامهریزی و به صورت پایلوت در بخشی از معابر اصلی با اهتمام به فرهنگسازی اجرایی میگردد.
پیشخوان شهر بانک شهر
شهردار چناران از راهاندازی پیشخوان شهرنتِ بانک شهر به عنوان شعبهای از بانک که در ٢٤ ساعتِ شبانهروز نیازهای بانکی مردم را رفع میکند به عنوان یکی دیگر از اقداماتی که برای اولین بار در چناران صورت گرفته یاد کرد و گفت: از ویژگیهای پیشخوانهای شهرنتِ بانک شهر این است که علاوه بر جلوگیری از هدر رفت وقت مردم، قادر است خدمات مورد نیاز آنها نظیر خوددریافت، خودپرداز، وصولِ چک، صدور کارت هدیه و افتتاح حساب را به مردم ارائه دهد.
نگارخانه شهر، محفل انس هنرمندان چناران
بارویی، تاسیس اولین نگارخانه هنرمندان چناران، تحت عنوان نگارخانه ماهور را یکی دیگر از اقدامات شهرداری چناران برشمرد و افزود: این نگارخانه و گالری که بمنظور برپایی نمایشگاههای هنری، تشکیل جلسات آموزشی و توجیحی رشتههای مختلفِ هنری، مرکز دیدارهای اهل هنر، عرضه توانمندیها و کارهای هنری و ارزشمند شهرستان و.. میباشد در زمینی به مساحت 113 متر مربع و با اعتباری بالغ بر 1 میلیارد و 500 میلیون ریال، در دوازدهم خرداد سال گذشته در محل پارک ملت چناران مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
او اینرا هم اضافه کرد که مجموعه آثار فاخر هنرمندان چناران در این نگارخانه در معرض دید عموم شهروندان گذاشته میشود و فرصتی خواهد بود تا گوشهای از هنر و استعداد این عزیزان به نمایش عمومی درآید.
شهرداران مدارس، نسل آینده مدیران شهرستان
“با هدف شخصیت بخشیدن به نوجوانان و جوانان و با تاکید بر اهمیت آنان به عنوان سازندگان فردای جامعه و بهمنظور تربیت نسل آینده مدیران در سطح شهرستان، برای اولین بار در 8 مدرسه منتخب به تفکیک مدارس دخترانه و پسرانه، شهرداران مدارس انتخاب شدند” اینرا هادی بارویی، شهردار چناران گفت و اضافه کرد: باور دارم چنانچه این طرح با اعتقاد و حمایت مسئولین اعم از شهرداری و آموزش و پرورش در بستر مناسب اجرا گردد؛ میتواند موجب رشد و شکوفایی شخصیت فردی و اجتماعی دانشآموزان از یک سو و پرورش بازوانی قوی برای توسعه و آبادانیِ مدرسه و شهرِ عزیزمان از سوی دیگر باشد تا دانش آموزان بتوانند با نگاه خلاقانه و تیزبینانه خود یاری گر مدیریت شهری باشند.
او در ادامه این را هم گفت که در حال حاضر نگاه ما به مدرسه علاوه بر بحث آموزش مباحث علمی و فرهنگی، کانونی مهم برای اصلاح و تربیت آموزههای شهروندی است و شهرداران مدارس باید رفتار مناسب و مسئولیت پذیری را به عنوان یک شهروند در مدارس آموزش ببینند تا بتوانند در تصمیمات شهر تاثیر گذار باشند.
شهریاران جوان، بستر ساز فعالیت جوانان چناران
یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته که برای اولین بار در شهر چناران جامه عمل بخود گرفت راهاندازی تشکلی فرهنگی، هنری و اجتماعی بنام شهریاران جوان، با محوریت مشارکت فراگیر جوانان در شهرداری چناران بود از هادی بارویی میخواهم که در این خصوص بیشتر برایم توضیح دهد و او گفت: امروزه در همه کشورهای پیشرفته و توسعه یافته استفاده از فکر و ایدههای نوین و خلاقانه در مراکز اجرایی وتصمیمگیری بعنوان یکی از عوامل موفقیت این جوامع محسوب میشود و ما نیز خوشبختانه با برخورداری از این ظرفیت در شهر چناران، تمام توان خویش را بکار بستهایم تا حداکثر استفاده را از این فرصت به نفع مردم و آبادانی شهرمان داشته باشیم.
او در ادامه اینرا هم گفت که شهریاران جوان در حال اخذ مجوزهای قانونی فعالیت از نهادهای ذیصلاح میباشد و تاکنون توانسته در طراحی و برگزاری پروژههای فرهنگی و اجتماعی خاص از جمله ( مشارکت در برگزاری جشن، اره لبو، مسابقات گل کوچک محلات، پاکبانان حسینی، بزرگداشت روز معلم، اجرای طرحهای استقبال از بهار، پاکبان محله، مراسم بزرگداشت روز شهردار، تکریم سالمندان و … ) گامهای مهم و تاثیر گذاری در کنار مجموعه شهرداری چناران بردارد
پیوند پاکبانان سبز با سیاهپوشان حسینی
شهردار چناران همراهی پاکبانان سبز با سیاهپوشان حسینی را که برای اولین بار در چناران اتفاق افتاد پیوندی مبارک و اتفاقی در خور توجه میان ارادتمندان اهل بیت و دوستداران طبیعت در چناران دانست که اربعین امسال سومین سال حضور خود را در شهر چناران تجربه خواهند نمود.
او افزود: همزمان با فرا رسیدن عزاداریهای حسینی، جمعی از علاقه مندان با لباسهای یکدست و تحت عنوان پاکبانان حسینی بصورت منسجم نظافت، رفت و روب معابر و جمعآوری پسماندهای خشک اطراف هیأت، مساجد و حسینیه را بعهده گرفته و مسیر بلوار آیت الله طالقانی و امام خمینی (ره) را تا چهار راه شهداء و مسجد مصلی این شهر را با در دست داشتن پلاستیکهای زباله پاکسازی کردند.
فوتبال محلات
هادی بارویی برگزاری مسابقات فوتبال محلات را یکی دیگر از اقدامات شاخص این شهرداری در جهت شكوفايي استعدادها، ارتقا سطح سلامت و تندرستي نوجوان چناران دانست که دومین دوره آن اوایل شهریور ماه سالجاری در رده سنی نوجوانان «۸ تا ۱۴سال» به پایان رسیده و اینرا هم اضافه کرد که برگزاری فوتبال محلات در یکی دو سال اخیر پايگاه سازندگي بوده و دادن انگيزهي سالم و عشق به فعاليت چيزي است كه اميدواريم با برگزاري اين رقابتها در ميان نونهالان و نوجوانان ايجاد كنيم كه بدانند به آنها اهميت ميدهيم.
وي افزود: كاهش معضلات اجتماعي، کشف استعداد، تشويق و حمايت از نوجوانان، ترغيب خانواده ها به حضور در زمين هاي فوتبال محلات به قصد تشويق فرزندان، سازماندهي فوتبال در محله ها و تجليل از خادمان، فعالان ترويج ورزش و بازيكنان و مربيان با اخلاق و شايسته از مهمترين اهداف اجرايي در حاشيه مسابقات فوتبال است.
جشنواره لبو
جشنواره ای با هدف احیاء رسوم سنتی و قدیمی و با شعار دوستی، همبستگی و همدلی و ترویج کار گروهی و ایجاد رقابت سالم بنام جشنواره لبو برای اولین بار در شهر چناران برگزار گردید. استقبال مردم از این جشنواره بحدی بود که شهردار چناران را مصمم به برگزاری هرساله آن نمود. بارویی در این خصوص گفت: با توجه به پتانسیلی که در این شهر وجود دارد بدنبال این هستیم تا چناران را به سمت و سوی شهر جشتوارهها هدایت کنیم. امسال نیز سومین دورهی جشنواره لبو برگزار خواهد شد و بشدت پیگیر این رویداد فرهنگی، اجتماعی هستیم تا ضمن برگزاری هر چه باشکوهتر آن را بنام چناران به ثبت برسانیم.
شهردار چناران در خصوص فلسفه وجودی این آئین سنتی گفت: در قدیم مردم مناطق روستایی گاهی در کنار مزارعشان خانههای کوچکی از کلوخ میساختند و با سوزاندن هیزم در آن تا حد زغال شدن هیزم و سفید شدن کلوخ بر اثر آتش، چغندر یا شلغم یا سیب زمینی را در آن ریخته و بعد روی کلوخ را میکوبیدند، تا مدت زمان خاصی لابلای خاک گرم و زغال پخته شوند. شهرداری چناران نیز بهنوعی سعی در احیای رسوم و سنتهای قدیمی مردم شریف چناران با برگزاری چنین جشنوارههایی دارد.
ساماندهی دست فروشان
دستفروشی پدیدهای فراگیر و معضلی پیشروی مسئولین بوده و رویکردهای متفاوتی تاکنون در مواجهه با این امر از سوی شهرداران گذشته اتخاذ شده است. بارویی در خصوص طرح ساماندهی دستفروشان که برای اولین بار در سطح شهرداریهای سراسر کشور توسط شهرداری چناران و به منظور کاهش شکایات و گلایههای متعدد کسبه و شهروندان و همچنین با هدف ارتقا حفظ نظم و رفع نواقص سیمای شهری در معابر عمومی اجرا گردیده چنین میگوید: طرح مزبور که ماحصل جندین ماه کار علمی و برداشت اطلاعات میدانی بود، پس از تدوین و جمعبندی نهایی در جلسات مختلف کارگروه خدمات شهری با مصوبه شورای شهر جهت اجرا و تحت نظارت مستقیم اداره خدمات شهری به شهرداری ابلاغ گردید.
بارویی اضافه کرد: در این طرح بدنبال حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی دستفروشان خیابانی از طریق “شناسنامهدار کردن دستفروشان” و ایجاد «سایبان دستفروشان» هستیم و در فاز اول، کلیه سبزیفروشانی که بصورت دستفروش به این کار اشتغال دارند را در اولویت کار قرار دادهایم.
شهردار چناران از استقبال و مشارکت خوب دستفروشان در این طرح خبر داد و گفت: در نظر داریم با شناسایی و شناسنامه دار کردن مابقی دستفروشان در کنار تهیه کاورهای متحدالشکل و ایجاد «سایبان دست فروشان» روند فعالیت آنها را سامان بخشی کنیم تا علاوه بر رعایت مسائل بهداشتی توسط خود این افراد، کمک بیشتری نیز به سیما و منظر شهری گردد.