محل فعلی آرامستان گلبهار، دو بار به تصویب کارگروه استانی رسیده است
- شناسه خبر: 34104
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۲۲:۲۶
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: کلام تازه - مجتبی جعفری
آرامستان گلبهار؛ موضوعی که این روزها نقل محافل مختلفی شده است. عدهای شدیدا با جانمایی محل فعلی آن مخالفند و عدهای دیگر مصرانه بر آنچه اجرا شده است، تاکید دارند. از همین رو، طی نامهای بصورت مکتوب سوالات خودمان را از شرکت عمران گلبهار به عنوان سازنده آرامستان مطرح کردیم. در آن نامه پرسیدیم که «آیا ایجاد آرامستان در مکان فعلی آن، براساس مصوبه کارگروه و بررسی همه قوانین و اخذ تاییدیه از کارشناسان واجد شرایط صورت پذیرفته است؟» همچنین پرسیدیم که «اگر پاسخ مثبت است، محل فعلی طی چه روندی و توسط چه کسانی انتخاب شده و دلیل تاخیر در تکمیل پروژه تاکنون چه بوده است؟»
آنچه در ادامه میخوانید عینا پاسخ روابط عمومی شرکت عمران گلبهار در خصوص آرامستان گلبهار به سوالات کلام تازه است:
در پاسخ به مکاتبه جنابعالی در خصوص نحوه مکانیابی آرامستان در شهر گلبهار که به تصویب کارگروه امور زیربنایی استان و شورای برنامهریزی استان رسیده است و همچنین با توجه به اینکه محدوده غرب مشهد به لحاظ قرارگیری منابع آبی به صورت کلی دارای محدویتهایی جهت استقرارصنایع و سایر کاربریها میباشد و نیز ضرورت تعیین تکلیف آرامستان شهر گلبهار به عنوان حداقل زیرساخت موردنیاز در خصوص اجرایی شدن درخواستهای مردمی و ممانعت از تشدید تبعات اجتماعی خلاصه گزارش روند تصویب مکانیابی آرامستان به شرح ذیل به حضور ارسال میگردد.
با عنایت به جانمایی 40 هزار واحد مسکن مهر در شهرجدیدگلبهار که سبب استقرار جمعیت بیش از پیش و به صورت دفعتا در این شهر گردیده بود، ضرورت مکانیابی آرامستان شهر به عنوان خدمات زیرساختی در دستور کار این شرکت در سال 89 قرار گرفت.
با انعقاد قرارداد با شرکت مشاور موضوع مکانیابی آرامستان مورد بررسی قرار گرفت. مشاور در 4 پهنه شمالی_ جنوبی_ شرقی و غربی گزینههایی را بررسی که قسمت شمالی به دلیل واقع شدن در پهنه باغات و اراضی کشاورزی و سکونتهای روستایی و بالا بودن سطح آبهای زیرزمینی و قسمت جنوبی به دلیل شیب زیاد ارتفاعات بینالود و ظرفیتهای مهم گردشگری مناسب تشخیص داده نشده و برای دو قسمت شرقی و غربی، مزایا و معایب هر پهنه را در جدول AHP و SWOT تحلیل و ارائه و نهایتا پس از چندین جلسه کمیته فنی کارشناسی و بازدیدهای صورت گرفته در معیت فرمانداری وقت و نمایندگان مختلف از دستگاههای مرتبط از جمله اداره راه و شهرسازی، استانداری و جهادکشاورزی و …، با حضور مدیران وقت شهرستان موضوع به تصویر کارگروه امور زیربنایی رسیده و نیز مصوبه شورای برنامهریزیاستان در این خصوص اخذ گردید.
در پی این موضوع با توجه به پیگیری فرمانداری شهرستان چناران و شرکت عمران، از اداره کل راه و شهرسازی جهت طرح مجدد موضوع در کمیته فنی و کارگروه مربوطه استعلام به عمل آمد که پس از اخذ نظر کمیتهفنی مبنی بر تاکید بر گزینه غربی، مصوبه قبلی جهت اخذ تاییدیه به کارگروه امور زیربنایی استان ارجاع گردید که در جلسه مربوطه کلیه اعضا به بازدید از محلهای پیشنهادی به اجماع رسیدند.
اعضای کارگروه (فرماندار وقت شهرستان، معاونت امور عمرانی استانداری وقت و مدیران و نمایندگان ادارات ذیربط عضو کارگروه) پس از بازدید، مجددا گزینه پیشنهادی در پهنه غربی به دلایلی نظیر شیب مناسب زمین، تناسب با جهت باد غالب، وجود عمق مناسب آبهای زیر زمینی در محدوده و ……. مجددا محل موردنظر مورد تایید قرار گرفت (مصوبه کارگروه مورخ 29/5/96) (مصوبه شورای برنامهریزیاستان در تاریخ 12/7/96) با توجه به مطرح شدن موضوع در مجمع عمومی شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید و اخذ تائیدیه و موافقت مقام عالی وزارت دقت بر ضرورت تملک اراضی آرامستان، شرکت عمران شهر جدید گلبهار تملک فاز اول از اراضی به مساحت 11 هکتار در سال 1397 با اجرایی کردن لایحه تملک به انجام رسانید و زمین مذکور طی صورتجلسهای تحویل شهرداری وقت شد.
لذا با توجه به تصویب دو نوبت جانمایی آرامستان در پهنه غربی درکارگروه امور زیربنایی و شهرسازی استان و ابلاغ آن (مکان فعلی)، در مورخ 5/8/1398 صورتجلسه تحویل اراضی آرامستان به شهرداری انجام و جهت تسریع در بهرهبرداری از آرامستان با توجه به عدم وجود بودجه لازم در شهرداری قسمتی از این اراضی آمادهسازی و غسالخانه نیز طبق نقشههای مصوب سازمان فردوسها توسط شرکت عمران احداث گردید.