قاچاق پرندههای شکاری چناران به کشورهای عرب نشین
- شناسه خبر: 25017
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۸ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۳۸
- منبع: ایسنا
- نویسنده: کلام تازه - حمیدرضا محمدی
به گزارش کلام تازه ، رئیس اداره حفاظت محیط زیست چناران گفت: متأسفانه پرندههای شکاری این شهرستان مانند بالابان، شاهین و… برای کشورهای عربنشین حاشیه خلیج فارس قاچاق میشود.
هادی موسیپور افزود: سودجویان در ماههای شهریور، مهر و آبان از استانهای جنوبی ایران به این منطقه آمده و با گذاشتن دامهایی پرندههای شکاری را به صورت زنده صید و از جنوب به کشورهای دیگر قاچاق میکنند.
وی با بیان اینکه سالی ۲ تا سه گروه غیرمجاز را در شهرستان چناران دستگیر میکنیم، بیان کرد: قوشبازان ثروتمند عرب نیز این پرندگان شکاری را یا برای تفریح و سرگرمی خود میخواهند یا از آن برای صید گونههای دیگر استفاده میکنند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست چناران عنوان کرد: دشت چناران از نظر زیستمحیطی بسیار اهمیت دارد و مهاجرت پرندههای شکاری را از روسیه به این منطقه صورت میگیرد اما شکارچیان و صیادان پرندههای شکاری با آمدن به منطقه آن را برای کشورهای حوزه خلیج فارس قاچاق میکنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه شهرستان چناران دارای ۲ منطقه حفاظت شده بینالود و ارس است، تصریح کرد: منطقه حفاظت شده بینالود مابین سه شهرستان طرقبهشاندیز، نیشابور و چناران واقع شده که اثر طبیعی ملی قلل بینالود است. همچنین منطقه حفاظت شده ارس مشترک با گلبهار، چناران، مشهد و کلات است.
وی گفت: در این مناطق و همچنین مناطق آزاد گونههای متنوع حیات وحش بسیاری مانند قوچ و میش اوریال، پلنگ، گرگ، روباه، شغال، کفتار و انواع مارها و گونههای متنوع پرندگان شکاری و آبزی و… زندگی میکنند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست چناران تصریح کرد: عرصههای طبیعی ۲ شهرستان گلبهار و چناران حدود ۲۳۰ هزار هکتار است که ۴۵ هزار هکتار آن را مناطق چهارگانه محیط زیست تشکیل میدهد.
بیشتربخوانید :
تاثیر خشکسالی و تغییر اقلیم بر محیط زیست شهرستان
وی در ادامه از تأثیر خشکسالی و تغییر اقلیم بر محیط زیست شهرستان چناران خبر داد و گفت: خشکسالی نه تنها موجب ضعیف شدن پوشش گیاهی شده بلکه زاد و ولد گونههای گیاهخوار کم و بر زندگی گونههای گوشتخوار نیز تأثیر گذاشته است. البته چندین مرحله آبرسانی به مناطق را در تابستان و پاییز داشتهایم.
موسیپور کمبود محیطبان را یکی از معضلات جدی محیط زیست چناران دانست و افزود: هرچند تمام مناطق از جمله پناهگاه حیات وحش حیدری در جنوب غرب و منطقه حفاظت شده بینالود در جنوب شرق چناران ارتفاعات بسیاری دارد و جز مناطق آزاد است و باید حفاظت شوند اما با کمبود محیطبان مواجه هستیم.
وی اضافه کرد: بر اساس استاندارد هر ۳۰۰۰ متر مربع یک محیطبان باید داشته باشیم اما این آمار در شهرستان بسیار اندک است. از نظر استاندارد محیطبان در حد ۱۰ درصد هم نیستیم. ۲ پاسگاه محیطبانی مصوب داریم که هر کدام ۱۷ محیطبان پست مصوب دارد اما در حال حاضر یکپنجم آن نیروی مصوب را هم نداریم.
مهمترین معضلات محیط زیست چناران
موسیپور گفت: مهمترین معضل و مشکلی که اکنون در محیط زیست چناران با آن مواجه هستیم، نبود ساختمان اداری است. متاسفانه اکنون در مساحت کوچکی اجارهنشین هستیم.
وی افزود: حدود ۶ سال است که به دلیل تخصیص نیافتن اعتبارات مورد نیاز ساختمان هنوز به مرحله بهرهبرداری نرسیده است. همچنین کمبود نیرو و یگان خودرویی از دیگر مشکلات موجود است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست چناران بیان کرد: یگان خودرویی محیط زیست چناران با ۱۲ سال کار بسیار ضعیف و فرسوده شده است. این خودرو نه تنها برای مناطق کوهستانی مناسب نیست بلکه مدام درگیر تعمیر است. با این مساحت عرصه طبیعی یک خودرو جوابگوی یگان حفاظت محیط زیست چناران نیست.
وی با اشاره به فرا رسیدن تعطیلات نوروز از شهروندان خواست در صورت حضور در طبیعت زبالههای خود را رها نکرده و جمعآوری کنند.
به گفته موسیپور زبالههای پلاستیکی نه تنها آلودگیهای بسیاری به وجود میآورد بلکه ۳۰۰ تا ۴۰۰ سال زمان میبرد تا جذب شود.
دورهمی چنارانی ها در اینستاگرام