عملیات مبارزه با ملخ در مزارع خراسان رضوی انجام شد
- شناسه خبر: 1573
- تاریخ و زمان ارسال: ۷ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۱۱
- نویسنده:
به گزارش کلامتازه، نجفقلی صالحی افزود: ملخ از انواع آفات بومی است که مقابله هر ساله با آن در کشتزارهای خراسان رضوی در این مقطع زمانی صورت میگیرد. گستره عملیات مبارزه با آفت ملخ تاکنون در ۱۲ شهرستان این استان ثبت شده است.
وی همچنین نزدیکترین منطقه به خراسان رضوی را که هم اینک خارج از محدوده این استان میزبان آفت ملخ است شهرستان نهبندان در خراسان جنوبی اعلام و بیان کرد: تاکنون ملخهای مهاجر وارد محدوده خراسان رضوی نشدهاند اما وضعیت آن تحت کنترل میباشد. ملخهای شاخک کوتاهی که اخیرا در شهرستان گناباد واقع در جنوب خراسان رضوی مشاهده شده اند از نوع بومی و طبیعی هستند که به دلیل کم خوراک بودنشان خطر محسوب نمیشوند و صرفاً به دلیل نوردوستی بالایی که دارند هجمه آنان در یک محل میتواند موجب نگرانی مردم شود.معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: بر همین اساس این نوع از ملخ آفت محسوب نمیشود بلکه مشابه پروانههای بانوی رنگین که به دلیل بارندگی زیاد شاهد فراوانی آنها هستیم، هم اینک این گونه ملخ نیز دارای فراوانی بیش از سالهای گذشته شده است.وی گفت: هم اینک کانونهای شناسایی شده ملخ در خراسان رضوی تحت نظارت و مهار هستند و به محض نیاز به مبارزه شیمیایی، اقدامات لازم در این زمینه صورت می گیرد لذا از کشاورزان، دامداران و افرادی که مشغول چوپانی در مناطق مختلف هستند درخواست میشود به محض مشاهده کانون ملخ موضوع را بلافاصله به ادارات جهاد کشاورزی اطلاع دهند.
۲۶ کانون ملخ خیز در خراسان رضوی شناسایی شده و تحت کنترل است. در سطح ۹۵ درصد شهرستانهای این استان احتمال مواجهه با آفت ملخ بومی وجود دارد، به همین دلیل با نظرداشت وضعیت و شرایط آب و هوایی کنترل اوضاع و عملیات لازم از سوی سازمان جهاد کشاورزی صورت میگیرد.
آفت ملخ به وضعیتی گفته میشود که رفتار این حشره در پی افزایش بارندگی سالیانه پس از یک دوره خشکسالی و تحریک برای تولید مثل به حالت “طغیان” درآید. در صورت وقوع چنین شرایطی جمعیت انبوه ملخ برای پیدا کردن غذا مهاجرت جمعی کرده و با حمله به مزارع زیانهای بسیاری را ایجاد می کنند.
پیش از این مدیر واحد مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی از هجوم ملخ صحرایی در پی بارندگیهای اخیر به مناطقی از کشور شامل هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، جنوب استان کرمان و جزیره قشم خبر داده و گفته بود: هجوم ملخ میتواند تهدید جدی برای زمینهای کشاورزی و عرصههای طبیعی باشد.
ملخ صحرایی که از شبه جزیره عربستان، امارات متحده عربی و عمان وارد ایران شده میتواند روزانه بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر و پوره آن(بچه ملخ) میتواند روزانه بین چهار تا هشت کیلومتر مسافت را طی کند.
۳۶۳ هزار بهره بردار در سطح دو میلیون و ۱۳۸ هزار هکتار عرصه مستعد کشاورزی خراسان رضوی کشت و زرع میکنند.