عبور از بحران کنونی،با مدیریت صحیح مصرف آب امکان پذیر خواهد بود
- شناسه خبر: 17290
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۳ تیر ۱۴۰۰ ساعت ۸:۵۱
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
کلام تازه | مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان گلبهار بر مدیریت مصرف آب توسط شهروندان بهمنظور بهرهمندی دیگران از این نعمت خدادادی و عبور از بحران بوجود آمده فعلی تاکید کرد.
مصطفی محمدی در گفتگو با کلام تازه گفت: امور آب و فاضلاب گلبهار، شهرهای گلبهار و گلمکان و ورستاهای تابعه را زیر پوشش خود دارد که توسط ۱۲ حلقه و یک چشمه با توان تولید ۲۳۰ لیتر بر ثانیه، وظیفه تامین آب شرب و بهداشتی ۵۴ هزار اشتراک را در این دو شهر بر عهده دارد.
مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان گلبهار در ادامه به تشریح فعالیتهای اداره متبوع خویش پرداخت و گفت: فعالیتهای این اداره طی یک سال گذشته شامل ۴ کیلومتر اصلاح و بازسازی شبکه توزیع ، ۳ کیلومتر توسعه شبکه آب، ۳ کیلومتر توسعه شبکه فاضلاب، هزار رشته نوسازی انشعاب، ۸۰۰ فقره تعویض کنتور، ۱۳ عدد تعویض شیر آلات فرسوده شبکه، ۳۵ کیلومتر نشت یابی شبکه ، هزار رشته پیمایش و نشت یابی انشعابات، جابجایی و حفر و تجهیز یک حلقه، پیمایش ۲۳۰ باب حوضچه های شبکه آب ، نصب ۱۰۰ عدد کنتور روی انشعابهای فاقد کنتور شناسایی شده و جمعآوری ۲۳۰ رشته انشعابات غیر مجاز مجموعا به ارزش ریالی ۹ میلیارد تومان می باشد.
محمدی برنامههای آینده امور آب و فاضلاب شهرستان گلبهار در بخش آب را برای افق جمعیتی ۲۰۰ و هشتاد و پنج هزار نفر پیشبینی کرد و گفت: در این افق جمعیتی عملیات اجرایی شامل حفر و تجهیز ۳۳ حلقه چاه، اجرای خطوط جمعآوری آب به طول ۵۰کیلومتر، اجرای خطوط انتقال آب به طول ۱۵ کیلومتر، احداث مخزن ذخیره آب شرب به میزان ۲۵۰۰۰ متر مکعب، اجرای توسعه شبکههای اصلی آب به طول ۶۰ کیلومتر و اصلاح اضطراری خطوط غیر استاندارد آب به طول ۷ کیلومتر را در نظر گرفتهایم که نیاز به ۱۱۷۰ میلیارد ریال اعتبار دارد. این برنامهها در بخش فاضلاب شامل اجرای ۲ کیلومتر خط انتقال و ۶۰ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب و احداث فاز ۲ تصفیه خانه فاضلاب به ظرفیت ۱۶ هزار متر مکعب می باشد که نیاز به ۱۹۶۰ میلیارد ریال اعتبار دارد.
کلام تازه را در تلگرام دنبال کنید
فعالیتهای شاخص امور آب و فاضلاب شهرستان گلبهار در حال حاضر
مصطفی محمدی با بیان اینکه «با توجه به ادغام شرکتهای آب و فاضلاب روستایی و شهری دراسفند ماه سال ۹۸ لذا تعداد ۷۶ روستا از روستاهای شهرستان چناران که قبلا ً زیر نظر امور آب و فاضلاب چناران بوده از ابتدای مهر ماه سال گذشته به این امور تحویل شده است» خاطرنشان کرد: آبرسانی به این روستاها توسط ۲۹ حلقه چاه و اغلب در قالب مجتمعهای آبرسانی با توان تولید ۱۱۰ لیتر بر ثانیه برای حدود ۹ هزار مشترک آب می باشد که در این مدت با توجه به مشکلات عدیده روستاهای فوق به لحاظ تامین آب و از طرفی خشکسالی پیش آمده در سال آبی گذشته و افزایش قابل توجه دمای هوا این امور طی برنامه ریزیهای کوتاه مدت و میان مدت نسبت به تشکیل کمیتههای تامین آب برای هر روستا اقدام و با همراهی شوراهای محترم روستاها نسبت به بررسی، بازسازی و مهندسی مجدد چاههای آب شرب و افزایش توان تولید آنها اقدام نموده است. وی اینرا هم گفت که تاکنون (طی ۱۰ ماه) ۱۰ حلقه چاه آب شرب روستایی مورد بازبینی و مهندسی مجدد قرار گرفته است.
کلام تازه را در اینستاگرام دنبال کنید
محمدی ادامه داد: شناسایی و قطع انشعابات غیر مجاز طی ماههای اخیر (تعداد ۱۳۰ انشعاب از ابتدای سال شناسایی و قطع شده) نیز از اقدامات شاخص این امور بوده که قطعا تاثیر قابل توجهی در مقابله با کمبود آب در شهرها و مخصوصا روستاها خواهد داشت و کاهش شاخص آب به حساب نیامده (پرت) این امور را به دنبال دارد. مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان گلبهار در پایان ضمن تاکید بر کاهش و مدیریت مصرف آب توسط شهروندان بهمنظور بهرهمندی دیگران از این نعمت خدادادی و عبور از بحران بوجود آمده فعلی توصیه کرد: با توجه به افزایش دما ناشی از آغاز فصل تابستان، علیرغم تامین آب شرب مورد نیاز مشترکین، متاسفانه بدلیل عدم رعایت الگوی مصرف توسط بخش اعظمی از مشترکین در سطح شهر و روستاهای شهرستان، شاهد کمبود، افت فشار و همچنین قطعی موقت آب در بعضی از روستاها به ویژه در مناطق مرتفع می باشیم، لذا به منظور پیشگیری از قطعی و افت فشار در شبکههای توزیع و برخورداری عموم مشترکان از نعمت آب آشامیدنی از مصارف غیر ضروری مانند: شستن حیاط، خودرو، فرش، پیادهروها، آبیاری باغچه و درختان و…. اجتناب نموده و در مصرف آب شرب صرفه جویی نمایند.