شهرستان چناران به دو بیمارستان 100 تختخوابی نیاز دارد
- شناسه خبر: 5878
- تاریخ و زمان ارسال: ۴ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۵۵
- نویسنده: کلام تازه - سپیده نقدی
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه | در حوزه بهداشت و درمان شهرستان چناران متاسفانه محرومیتی مشابه سایر محرومیتها در حوزههای مختلف وجود دارد. بخشی از این محرومیت به دلیل نزدیکی به مشهد است. اگرچه نزدیکی به مشهد میتواند یک فرصت باشد، اما اکنون به علت اینکه بسیاری از افراد برای درمان و مسائل بهداشتی به مشهد مراجعه کردهاند، نسبت به فضاها و سرانههای درمانی کمتر احساس نیاز شدهاست.
در حال حاضر، 51 خانه بهداشت در سطح شهرستان در حال خدمت رسانی هستند. همچنین 9 مرکز جامع سلامت که مشغول ارائه خدمات بهداشتی درمانی عمدتا در روستاها می باشند.
اما شاید چالش عمده خدمات درمانی در شهرستان چناران حضور تنها یک بیمارستان در شهرستان است. آن هم بیمارستان چناران با 64 تختخواب. واقعیت این است که این میزان سرانه درمانی حتی از استانداردهای کشوری هم پایینتر است. کشورمان در این حوزه از استانداردهای جهانی پایینتر است و شهرستان چناران از استانداردهای کشوری هم عقب مانده است.
با نگاهی به نیاز شهرستان چناران به این نکته پی خواهیم برد که این شهرستان حداقل پتانسیل دو بیمارستان 100 تخت خوابی را دارد. در واقع با فراهم نمودن این میزان سرانه درمانی، نیازهای مردم قابل پاسخگویی خواهد بود.
لازم به ذکر است که بیمارستان چناران با امدادرسانیهایی که از جانب موقوفات ملک انجام شده، بنا گردیده است و درحال حاضر نیز با کمک همین موقوفات، ساختمانی به مساحت حدود 2 هزار متر در حال ساخت است تا نقش توسعه آزمایشگاهها، داروخانه و بخشهای جدید بیمارستان را بر عهده بگیرد. اگرچه بازهم این مقدار کفاف شهرستان چناران را نمیدهد و همانطور که ذکر شد، چناران نیاز به دو بیمارستان 100 تختخوابی دارد.
پیشنهاد میشود با برنامهریزی در خصوص احداث بیمارستان جدید در سطح شهرستان، اقدامی صورت گیرد تا مردم این شهرستان برای درمانهای ضروری خود، مجبور به رفت و آمد تا مشهد نباشند. این موضوع به نفع شهر مشهد نیز هست چون باری از دوش بیمارستانهای این شهر خواهد برداشت.
ساخت بیمارستان گلبهار نیز از سال 96 با ظرفیت حدود 60 تخت شروع شده که اکنون چیزی حدود 27% تا 30% پیشرفت فیزیکی دارد. بخشی از اعتبارات اخیری که با پیگیریهای دکتر دهقان، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و اینجانب به پروژه تزریق شد باعث گردید تا پروژه حداقل تعطیل نشود.
ذکر این نکته نیز مهم است که باتوجه به محدودیتهای موجود، ساخت بیمارستان رو به پیشرفت است اما شرایط اقتصادی کشور باعث شده تا پروژه با سرعت کمتری پیش برود. و با توجه به اینکه برنامه ریزی شده بود که بیمارستان گلبهار در سال 99 افتتاح شود اما با روند فعلی این اتفاق بعید بنظر میرسد.
یکی از اولویتهای اصلی شهرستان، افتتاح هرچه سریعتر این بیمارستان 60 تخت خوابی در گلبهار است که بتواند جمعیت در حال رشد این شهر را پوشش دهد. نیاز مردم به این فضای درمانی بدیهی است و افتتاح این بیمارستان می تواند تاثیرات مثبت فراوانی را بر زندگی شهروندان گلبهاری بگذارد. البته کلینیک ویژه گلبهار نیز افتتاح شد که نیازمند جذب متخصصین بیشتری است تا بتواند به خوبی به مردم خدمترسانی کند.
نکته قابل توجه دیگری که لازم است بدان پرداخته شود ارتقای حوزه درمان شهرستان، آنهم از طریق جذب بخش خصوصی به حوزه درمانی است. از آنجایی که بودجه کشور کفاف هزینهها را در بخش کلان سلامت نمیدهد، بخش خصوصی باید پای کار بیاید و برای این امر نیازمند شناساندن ظرفیت و پتانسیل حوزه بهداشت و درمان به بخش خصوصی هستیم. با توجه به ظرفیت بالایی که در این حوزه وجود دارد، بخش خصوصی قطعا به سرمایه گذاری ترغیب خواهد شد که در صورت تحقق این امر، انتظارات ما از فضای بهداشت و درمان شهرستان، سریع تر به وقوع خواهد پیوست.
در خاتمه باید به این نکته نیز اشاره کرد که با توجه به اینکه هزینههای ساخت و تجهیز مراکز درمانی در شهرهای بزرگ افزایش یافته، یکی از اولویتهای سلامت کشور بحث توریسم سلامت است. توصیه من به سرمایه گذاران، ساخت و بهرهبرداری مراکز توریسم سلامت در شهر جدید گلبهار است. این شهر با توجه به پتانسیلها و روند رو به رشدی که دارد، یکی از بهترین زمینهها برای ایجاد چنین مراکزی است که امیدواریم با ارائه تسهیلات مناسب، این امر تحقق یابد.
سلام توتاالان کجابودی الان به فکرافتادی نزدیک انتخابات هستش کاندید شدی فیلت یاد هندوستان کرده ممنون ازهمگی