شرایط اعطای سرپرستی کودکان بدون سرپرست شناخته شده تحت سرپرستی سازمان بهزیستی
- شناسه خبر: 11773
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۰:۱۴
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
کلام تازه | فاطمه آزاد رئیس اداره بهزیستی چناران، از امکان اعطای سرپرستی کودکان بدون سرپرست شناخته شده تحت سرپرستی سازمان بهزیستی، به خانوادههای متقاضی که واجدالشرایط قانون جاری حمایت از کودکان بیسرپرست باشند، خبر داد.
آزاد در رابطه با شرایط اعطای سرپرستی کودکان بدون سرپرست شناخته شده تحت سرپرستی سازمان بهزیستی گفت: کودکانی به فرزندی سپرده خواهند شد که والدین یا جد پدری آنها، شناخته شده نباشد. از طرف دیگر این کودکان باید تحت سرپرستی سازمان بهزیستی قرار گرفته باشند، به عبارتی قبل از سپردن کودکان به فرزندی این کودکان باید از طریق مراجع قضایی در اختیار سازمان بهزیستی قرار گیرند.
وی تاکید کرد: این کودکان باید به خانوادههایی سپرده شوند که قانون تعیین کرده است.
آزاد افزود: کودکانی را می توان به عنوان فرزند خوانده انتخاب کرد که کلیه تلاشها و کوششهای حرفهای جهت شناسایی والدین و بازگشت کودک به خانواده مؤثر واقع نگردیده باشد.
رئیس اداره بهزیستی چناران شرایط لازم برای متقاضیان را چنین تشریح کرد؛
زن و شوهر بدون فرزند
زن و شوهری که ۵ سال از تاریخ ازدواج آنان گذشته باشد و از ازدواج فعلی خود صاحب فرزندی نشده باشد در اولویت اول پذیرش سرپرستی هستند.لازم به ذکر است چنانچه به تشخیص سازمان پزشکی قانونی امکان بچه دار شدن زوجین وجود نداشته باشد درخواست کنندگان از شرط به مدت پنج سال مستثنا میباشند.
دختران و زنان بدون شوهر
زنان و دختران بدون شوهر باید فاقد فرزند باشند و قادر به پذیرش کودک یا نوجوان دختر میباشند .لازم به ذکر است که وی باید دارای درآمد ثابت و بیمه پایه تامین اجتماعی بوده و از خانواده نیز مستقل باشند.
زوجین دارای فرزند
پذیرش کودک غیرهمجنس با کودکان زیستی متقاضیان با توجه به مصالح کودکان و نظر کمیته فرزندپذیری استان میباشد. رعایت تناسب سنی کودکان خانواده متقاضی سرپرستی به کودک واگذار شده به متقاضیان باتوجه به نظر کمیته فرزندپذیری استان الزامی است
شرایط عمومی متقاضیان سرپرستی
آزاد شرایط عمومی متقاضیان سرپرستی را چنین تشریح کرد؛
۱: تابعیت متقاضیان ایرانی باشد. ۲: سن متقاضیان حداقل یکی از زوجین متقاضی سرپرستی بیش از ۳۰ سال سن داشته باشد. ۳: مقید به انجام واجبات و ترک محرمات باشند. ۴: محکومیت جزایی موثر با رعایت موارد مقرر در قانون مجازات اسلامی نداشته باشند. ۵: دارای تمکن مالی باشند. ۶: محجور (سفیه یا مجنون )نباشند. ۷: سلامت جسمی و روانی لازم و توانایی عملی برای نگهداری و تربیت کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی داشته باشند. ۸: اعتیاد به مواد مخدر مواد روانگردان و الکل نداشته باشند. ۹: مبتلا به بیماریهای واگیر و صعب العلاج نباشند. ۱۰: صلاحیت اخلاقی داشته باشند.
فرآیند سرپرستی برای متقاضیان ایرانی مقیم
وی همچنین در رابطه با فرآیند سرپرستی برای متقاضیان ایرانی مقیم روند زیر را تسریح کرد:
۱: دریافت و بررسی درخواست اولیه توسط بهزیستی شهرستان ۲: تکمیل برگ مصاحبه اولیه توسط بهزیستی شهرستان ۳: بررسی مدارک متقاضیان ۴: بازدید منزل توسط مددکاری اجتماعی ۵: معرفی متقاضیان اداره تشخیص هویت مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی۶ بررسی نظر روانشناس و اداره تشخیص هویت ۷ تایید صلاحیت ۸: دعوت متقاضیان به کمیته فرزندپذیری شهرستان ۹: ارسال پرونده به سازمان بهزیستی استان و بقیه رسیدگی توسط کارشناسان استان صورت میگیرد .
رئیس اداره بهزیستی شهرستان چناران تصریح کرد: لازم به ذکر است در حال حاضر ثبت نام فرزند خواندگی به صورت اینترنتی در سامانه فرزندخواندگی صورت می پذیرد و ادامه کار در بهزیستی شهرستان انجام شده و پرونده کامل شده به بهزیستی استان ارسال میشود.
آزاد یادآور شد: در سال ۹۸ در این شهرستان حدود ۳۰ خانواده فرزندپذیر داشته ایم و از ابتدای امسال تا کنون نیز حدود ۲۰ خانواده برای فرزندپذیری اقدام کرده اند.