زنگ بازگشایی مدارس نواخته شد
- شناسه خبر: 9540
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۳۲
- نویسنده: کلام تازه - مهناز اصغری
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه – مریم اصغری | امروز اولین روز سال تحصیلی جدید در مدارس کشور است که با توجه به شیوع ویروس کرونا سالی متفاوت از سنوات گذشته برای دانشآموزان است چراکه باید برای پیشگیری از این بیماری پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و بدون تردید این مهم به شکل صددرصدی به انجام نخواهد رسید.
به گزارش «پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه» با وجود شرایط کرونا در کشور، امسال یکی از سختترین آغازها را برای سال تحصیلی در بعد از انقلاب تجربه خواهیم کرد. بدون تردید سلامت دانشآموزان در ایام شیوع ویروس کرونا یکی از دغدغههای متولیان حوزه بهداشت، آموزش و پرورش و والدین است.
هیچ آموزشی جایگزین آموزش حضوری نخواهد بود؟
محسن حاجیمیرزایی، وزیر آموزش و پرورش درباره آغاز سال تحصیلی جدید اظهار کرد: در تمام کشورهایی که بررسی کردیم از جمله اروپا و آسیای جنوب شرقی، مدارس از یک هفته گذشته باز شده است، معتقدیم هیچ آموزشی جایگزین آموزش حضوری نخواهد بود بنابراین آموزش حضوری برای ما اولویت است.
علی ربیعی دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری و سخنگوی دولت نیز در یادداشتی به مناسبت آغاز سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ نوشت: یکی از هنرهای مدیران انتخاب استراتژی با توجه به ویژگیهای محیطـــی در شرایط دشــــوار است. توجه به شرایط محیطی جغرافیایی و اجتماعی جزو مهـــــمترین و عمدهترین متغیرهای تصمیــــمگیـــری در راستای اتخاذ راهبرد است. سیاستگذاری آموزشی در ایران با توجه به گستره جغرافیایی و پراکندگی جمعیتی و…
اهداف و رسالتهایی که پس از انقلاب اسلامی برای نظام تعلیم و تربیت طراحی شد کار دشواری است. یکی از مهمترین دستاوردهای نظام تعلیم و تربیت پوشش ۹۸ درصدی آموزش در مقطع ابتدایی و ۸۰ درصدی متوسطه اول است که سبب ایجاد مدارس روستایی، عشایری، چندپایه و حتی مدارس زیر ۱۰ نفر دانشآموز شده است. مدرسه با جمعیت دانشآموزی زیر ۱۰ نفر یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است که برای حتی یک دانشآموز امکانات آموزش فراهم میکند. اما این موضوع به نوبه خود در مسیر تصمیمگیری چالشزاست. لذا تصمیمگیری در اکوسیستم آموزش و پرورش با توجه به اثرات عمیق آن در سنوات آتی و پیوستگی آموزش و پرورش به آموزش عالی کار دشواری است.
با توجه به آمار مبتلایان و جانباختگان ماههای اخیر چه کسی پاسخگوی خانوادهها است؟ در شرایطی که کنکور ممکن بود به تعویق بیفتد چگونه با بازگشایی مدارس به این نحو برخورد شد؟ اگر شرایط ایمن است چرا دانشگاه ها حضوری نشد؟ چطور به کودکانی که تا پیش از این در مدارس در یک نیمکت مینشستند و حتی چاشتشان را با هم تقسیم میکردند بفهمانیم که شرایط حاد است؟ بسترهای مناسب در مدارس دولتی فراهم است؟
مغایرت تصمیمات و شیوه نامهها
طی چند روز اخیر، شاهد اعلام تصمیماتی در وزارت آموزش و پرورش بودیم که با شیوه نامه ابلاغی این وزارتخانه برای بازگشایی مدارس مغایرت هایی داشت؛ در این شیوه نامه اعلام شده بود که آموزش دانش آموزان در مناطق قرمز به طور کامل غیرحضوری، در مناطق زرد نیمه حضوری و در مناطق سفید حضوری و عادی خواهد بود. اما در آخرین اظهارات مطرح شده از سوی مسئولان بر حضور دانش آموزان در تمام مدارس در روز ۱۵ شهریور ماه تاکید می شود.
با این حال آموزش و پرورش از خانواده هایی که در مناطق زرد و قرمز هستند خواسته در این چند روز با مدرسه فرزندانشان در تماس باشند و از آنها کسب اطلاع کنند که در صورت گروه بندی، چگونه و چه روزهایی به مدرسه بروند. تا جایی که روز گذشته نیز رئیس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی آموزش و پرورش اعلام کرد که خانواده ها صبح روز شنبه قبل از حرکت به سمت مدرسه، با معلم یا مدرسه فرزندشان تماس بگیرند و کسب اطلاع کنند که به مدسه بروند یا خیر.
تا دیر نشده باید چارهای اندیشید
اکنون در ارتباط با این تصمیم چندین سوال از متولیان امر و مسئولین به وجود می آید. با توجه به آمار مبتلایان و جانباختگان ماههای اخیر چه کسی پاسخگوی خانوادهها است؟ در شرایطی که کنکور ممکن بود به تعویق بیفتد چگونه با بازگشایی مدارس به این نحو برخورد شد؟ اگر شرایط ایمن است چرا دانشگاه ها حضوری نشد؟ چطور به کودکانی که تا پیش از این در مدارس در یک نیمکت مینشستند و حتی چاشتشان را با هم تقسیم میکردند بفهمانیم که شرایط حاد است؟ بسترهای مناسب در مدارس دولتی فراهم است؟
به این سرعت تصمیم گیری برای حضوری کردن کلاسها شرایط بسیاری را تحتالشعاع قرار داده و حتی بسیاری از افراد هنوز تمهیداتی مانند سرویس مدارس و… را با توجه به تاکید بر غیرحضوری بودن مدارس تا پیش از این، در نظر نگرفتهاند. خانوادهها بلاتکلیف و نگران هستند. مدرسین نیز بار مضاعفی بر دوششان گذاشته شده است. تا دیر نشده باید چاره ای اندیشید!!!