راهکارهای ایجاد درآمد پایدار برای شهر جدید گلبهار
- شناسه خبر: 5331
- تاریخ و زمان ارسال: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۳۲
- نویسنده:
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه |
حسن خالقی مقدم در گفتگوی اختصاصی با «کلام تازه» با بیان این مطلب گفت: بر این اساس در ابتدای دوره دوم شورای شهر جدید گلبهار تصمیم به تشکیل کمیسیون اقتصادی و سرمایهگذاری در زیر مجموعه شورا گرفته شد تا با ارائه راهکارهای مناسب و تولید پروژههای اقتصادی شهرداری قادر باشد با جذب سرمایه بخش خصوصی و مشارکت آنها پروژههای سرمایهگذاری را به سرانجام رسانده و ایجاد درآمد نماید.
خالقی افزود: درآمد پایدار شهرداریها از دو خصیصه تداوم داشتن در طول زمان و مطلوببودن در چارچوب توسعه پایدارمیبایست برخوردار باشند.
وی افزود: در حال حاضر درآمد شهرداریها از نظر نحوه وصول به دو منبع مهم تقسیم میشوند منابع درآمدی داخلی که مستقیما توسط شهرداریها و بصورت بهای خدمات وصول میشوند و منابع درآمدی خارجی که حاصل سرمایهگذاری بخش خصوصی و مشارکت با شهرداریها در اجرای پروژههای مختلف هستند.
وی افزود: علاوه بر اخذ عوارض و کمکهای بلاعوض دولتی که در سالهای اخیر به دلیل کسری بودجه دولت امکان ناپذیر گردیده است فروش خدماتی مثل جای پارک هم جزو این سرفصلها میباشد اما شهرداری گلبهار هنوز به این بخش ورود پیدا نکرده است.
ظرفیت و توانِ بخشِخصوصی برای به سرانجام رساندن پروژههای شهری ضروری است
عضو شورای شهر تصریح کرد: شهرداری کلان شهرها با فروش خدماتِ آینده از طریق انتشار اوراق قرضه نیز توانستهاند به تامین منابع مالی کمک کنند اما در حال حاضر در شهر گلبهار این کسب درآمد ممکن نیست.
خالقیمقدم با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت و توانِ بخشِخصوصی برای به سرانجام رساندن پروژههای شهری ضروری است خاطرنشان کرد: در ابتدای دوره دوم شورا به این فکر افتادیم که ماحصل دوره چهارساله شورای شهر گلبهار به ایجاد منابع درآمدی پایدار از طریق اجرای برخی پروژههای سرمایهگذاری ختم شود تا از این طریق شرایطِ ایدهآل و مناسبی برای ارائه خدمات به شهروندان فراهم شود.
به ازای صدورپروانه ساختمانی برای شرکت عمران، زمین در اختیار شهرداری قرار میگیرد
رئیس کمیسیون اقتصادی و سرمایهگذاری شورای شهر گلبهار با بیان اینکه شهرداری در قبال وصول عوارض، خدماتی مانند رفت و روب خیابانها و معابر، جمعآوری زباله، حمل و نقل داخلی، نگهداری و توسعه فضای سبز و… را به شهروندان ارائه میدهد گفت: یکی از اقدامات خوبِ دوره دوم شورا، امضای تفاهمنامه با شرکت عمران شهر جدید گلبهار میباشد که براساس آن به ازای صدورپروانه ساختمانی برای شرکت عمران، زمین در اختیار شهرداری قرار میگیرد .
خالقیمقدم افزود: در راستای ایجاد درآمدهای پایدار، میتوان این زمینها را به پروژههای شهری تبدیل نمود و با جذب سرمایهگذارِ بخش خصوصی و با مشارکت شهرداری در آیندهای نه چندان دور این پروژهها را به سرانجام رساند.
وی با تاکید براینکه میبایست شهرداری به دنبال کاهش هزینههای نگهداری شهر باشد تصریح کرد: طی برآوردِ انجام شده، روزانه بین 20 تا 30 میلیون تومان (ماهیانه بین 600 تا 800 میلیون تومان) صرف هزینههای نگهداری روزانه شهر از جمله رفت و روب، جمعآوری زباله، نگهداری و توسعه فضایسبز و… میگردد که لزوم ساماندهی بیشتر در این بخشها ضروری به نظر میرسد.
خالقی در پایان از شهروندان درخواست کرد تا با رعایت موازین بهداشتی و کاهش تولید زباله و تفکیک آن از مبدا و شهرداری نیز با آموزش و تقویت فرهنگِ شهرنشینی هر چه سریعتر در مسیر کاهش هزینههای نگهداری شهر گام بردارد.