دیدارهای سرنوشت ساز امامی راد؛ از تاجیکستان تا استانداری خراسان رضوی
- شناسه خبر: 44616
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۲۸
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: کلام تازه - حمیدرضا جعفری
کلام تازه | حسین امامیراد با اشاره به دومین سفر خود به تاجیکستان به عنوان نماینده مجلس گفت: پس از سفری که سال ۱۴۰۰ همراه گروه دوستی و همکاریهای بین پارلمانی ایران و تاجیکستان به این کشور داشتم، امسال نیز در معیت چند تن از نمایندگان مجلس و با همراهی آقای دکتر قالیباف و به دعوت رئیسجمهور تاجیکستان آقای امامعلی رحمان، جهت شرکت در کنفرانس بینالمللی بینالمجالس و همچنین افتتاح پارلمان جدید این کشور در سالگرد تدوین قانون اساسی، و به مناسبت روز ملی قانونگذاری و سی و دومین سالگرد استقلال تاجیکستان، سفری به این کشور همسایه داشتیم.
وی افزود: این سفر با استقبال رسمی روسای مجلس ملی و مجلس نمایندگان این کشور در فرودگاه دوشنبه آغاز شد و علاوه بر شرکت در کنفرانس بینالمجالس، دیدارهایی با رئیسجمهور و روسای مجالس تاجیکستان و همچنین روسای مجالس کشورهای شرکتکننده در کنفرانس یادشده و هیات های همراه داشتیم که در این نشستها مسائل مختلفی مورد بررسی و گفتگو قرار گرفت.
نماینده مردم چناران، طرقبه، شاندیز و گلبهار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اشتراکات و قرابتهای دو کشور افزود: تاجیکستان جزئی از ایران بوده که در دوره قاجار از ایران منفک شده و ما حداقل در چهار مولفه تاریخ، فرهنگ، زبان و دین دارای اشتراکات مهمی هستیم و در این کشور احساس بیگانگی نمیکنیم. به خصوص که زبان فارسی را با همان لهجه و گویش اصیلی که بزرگان ادبی ما مانند حافظ، مولانا و فردوسی شاهکارهایی خلق کردند، صحبت میکنند و حتی اسامی خیابانها و بعضی اماکن شهرها نیز همانند کشورمان نامگذاری شده است.
وی ادامه داد: تاجیکستان با ده میلیون جمعیت، کشوری کوهستانی و پرآب و دارای نزدیک به ۱۰۰۰ رودخانه کوچک و بزرگ است که پس از استقلال و جدا شدن از حاکمیت و نفوذ سیاسی و نظامی روسیه، اقدام به تدوین قانون اساسی کردند و تلاش مضاعفی برای بازگشت به پیشینه خود داشتند و حتی با تغییر اسامی افراد و اماکن و جایگزین کردن مجسمههای مفاخری همچون فردوسی به جای استالین و لنین و برگزاری باشکوه جشنهای تاریخی همانند نوروز و حفظ زبان فارسی علیرغم نگارش آن به خط سیریلیک، فرهنگ و تاریخ گذشته خود را زنده نگه داشتند و به آن افتخار میکنند.
این نماینده مجلس افزود: در جلسه با رئیسجمهور این کشور، آقای امامعلی رحمان از اعطای مشوقهایی به مردم برای تغییر اسامیشان به نامهای تاجیکی یاد کرد و گفت که خود وی نیز پسوند رحمانف را به رحمان تغییر داده است، ضمن اینکه نام پایتخت را نیز پس از استقلال این کشور از استالینآباد به دوشنبه بازگرداندهاند و برگزاری باشکوه دو جشن نوروز و جشن استقلال که همزمان با حضور ما در این کشور بود، برایشان اهمیت ویژهای دارد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در خصوص اهداف این سفر نیز گفت: هم مرز بودن تاجیکستان با چین، ازبکستان، قرقیزستان و افغانستان و نزدیکی با پاکستان و هند، این کشور را در یک موقعیت استراتژیک قرار داده و تعمیق روابط با این کشور برای ایران دارای اهمیت ویژهای است که در این سفر تلاش شد بر توسعه روابط امنیتی، اقتصادی و دیپلماسی تاکید شود، ضمن اینکه از همسویی تاجیکستان با مواضع کشورمان در برخی موضوعات بینالمللی همانند حقوق بشر که از سوی کانادا مطرح شده بود و همچنین مباحث مربوط به جزایر همیشه ایرانی بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک که این کشور مواضع مناسب و ارزشمندی در حمایت از ایران اتخاذ کرده بود، قدردانی شد.
وی افزود: در حوزه امنیت پایدار نیز با توجه به هم مرز بودن این کشور با افغانستان، موضوعاتی همچون قاچاق مواد مخدر و اسلحه و موضوع تروریسم از مسائل مهمی بود که مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
امامیراد ادامه داد: در حوزه همسایگی و تقویت روابط همهجانبه با کشورهای همسایه، کارهای خوبی در دوره شهید رئیسی صورت گرفت که قبل از آن به دلیل نوع نگاه دولت وقت به اروپا و غرب، مغفول مانده بود، اما در زمان آقای رئیسی علیرغم انتقاداتی که در برخی مسائل وجود داشت، در این حوزه اقدامات قابل دفاعی برای توسعه روابط دیپلماسی و اقتصادی با همسایگان صورت گرفت چرا که ایشان معتقد بود که ۱۵، ۱۶ کشور اطراف ایران با بیش از ۶۰۰ میلیون نفر جمعیت، ظرفیت بسیار قابل اعتنایی است که با توجه به اشتراکات فراوان میتواند برخی مشکلات اقتصادی کشور را برطرف و در دور زدن تحریمها به ایران کمک کند و البته مجلس قبل هم در این زمینه همراهی بسیار خوبی با دولت سیزدهم داشت.
وی در خصوص روابط ایران با جامعه بینالملل نیز گفت: ایران با دنیا قهر نیست، البته در حوزه اقتصادی، رابطه با کشورهای همسایه در اولویت قرار دارد، اما ما هیچ منعی برای گفتگو و مذاکره با چین، هند و حتی با کشورهای اروپایی و غربی نداریم به شرط آن که این گفتگوها عزتمندانه و تامینکننده منافع هر دو طرف باشد.
این نماینده مجلس در خصوص بهبود روابط ایران و تاجیکستان پس از سفر شهید رئیسی به این کشور نیز گفت: در سفر قبل گلایه مسئولین تاجیکستان این بود که حدود شش سال، یعنی از سال ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۰، دو کشور روابط قابل قبولی نداشتند، حتی هیچ پرواز مستقیمی بین تهران و دوشنبه صورت نمیگرفت و حجم مبادلات اقتصادی حدود ۱۲۰ میلیون دلار بود که خوشبختانه این عدد اکنون به ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و هفتهای دو پرواز از تهران و مشهد به دوشنبه صورت میگیرد، ضمن اینکه در سفر اخیر توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی به خصوص در دیدار با آقای امامعلی رحمان مورد تاکید دو کشور بود و مواردی همچون کاهش تعرفههای تجاری نیز مورد بررسی قرار گرفت.
وی ابراز علاقه مسئولین تاجیکستان به رهبر انقلاب را جالب توجه دانست و گفت: در سفر قبلی رئیس مجلس و در سفر اخیر هم رئیسجمهور تاجیکستان به این نکته با خرسندی اشاره کردند که رهبر معظم انقلاب عبارت “خویشاوند” را برای دو کشور بهکار بردهاند و این امر برای آنها بسیار حائز اهمیت بود. ضمن اینکه از سفر شهید رئیسی به عنوان اولین سفر خارجی ایشان در بین سایر کشورها به این کشور و اولویت دادن به تاجیکستان نیز به نیکی یاد میکردند.
این نماینده مجلس ادامه داد: در این سفر آقای قالیباف در دیدار با امامعلی رحمان به این نکته اشاره کرد که قبل از سفر به تاجیکستان نیز رهبری ایران تاکید کردند که سلام ایشان را ابلاغ کنیم و بر موضوع تقویت زبان فارسی که زبان خانوادگی ما بوده و رسمالخط نیاکان ما، طبق آنچه قبلا صحبت کردیم، تاکید کنید.
امامیراد در ادامه با اشاره به موضوع مهم کمآبی در کشور و مباحثی همچون جنگ آب در آینده گفت: همانطور که اشاره کردم، کشور تاجیکستان کشور پرآبی است و از موضوعاتی که در سفر قبل و در این سفر مطرح شد، بحث انتقال آب تاجیکستان به ایران با عبور از کشور ترکمنستان و تامین آب شرق کشور به خصوص خراسان و مشهد بود که میتواند به عنوان یک پیشنهاد و راهکار خوب مورد توجه قرار بگیرد که در صورت تحقق، منطقه ما هم از مشکلات و چالشهای مربوط به تامین آب شرب مشهد رها میشود.
وی افزود: البته شاید ابهامی در خصوص عبور خط لوله انتقال آب از دو کشور مطرح شود که باید گفت فاصله تاجیکستان تا ایران حدود ۱۲۰۰ کیلومتر است و با توجه به فاصله ۱۸۰۰ کیلومتری خلیج فارس و دریای عمان تا مشهد، بحث انتقال آب از تاجیکستان نسبت به انتقال آب از جنوب کشور، کاملاً قابل توجیه بوده و حتما باید پیگیری شود.
امامیراد با اشاره به مشکلات تامین آب شرب شهر مشهد از طریق چاههایی که در حوزه انتخابیه حفر شده و به دغدغه جدی مردم تبدیل شده است گفت: من بارها تاکید کردم که ما با تامین آب شرب مشهد مخالفتی نداریم اما به شرط آن که مردم منطقه با بحران آب مواجه نشوند. ضمن اینکه این ذهنیت که فقط گلبهار و چناران در این موضوع درگیر هستند، ذهنیت درستی نیست چرا که پنج شهرستان گلبهار، چناران، شاندیز، فریمان و سرخس با این مشکل مواجه هستند و بیشترین حفر چاه هم در سرخس انجام شده است.
وی در این خصوص افزود: تامین آب شرب مشهد به عنوان مرکز استان و
پایتخت معنوی کشور که بین ۳۵ تا ۴۰ میلیون زائر را در سال پذیرا میباشد و این نکته مهم که حدود ۱۸ میلیون نفر از زوار از مسیر منتهی به چناران به مشهد میروند، برای ما بسیار حائز اهمیت است و این همجواری میتواند از نظر اقتصادی مورد توجه قرار بگیرد.
وی ادامه داد: ظرفیتهای خوب و متنوعی در زمینه گردشگری و جذب توریست مانند ییلاقات، برند غذایی، آبشار، کوه، رودخانه و امامزاده در حوزه انتخابیه وجود دارد که میتواند با توجه به تردد بالای زائرین، به رونق اقتصادی منطقه کمک کند و این خود از دلایلی است که ما نباید اجازه دهیم مشهد با بحران آب و کاهش زائر مواجه شود، اما همانطور که عرض کردم، به شرطی که مردم منطقه با بحران آب مواجه نشوند. ضمن اینکه مسئولان محلی هم باید نسبت به موضوع گردشگری اهتمام ویژهای داشته باشند و راهکارهایی برای افزایش جاذبههای توریستی بیندیشند و تمهیداتی برای افزایش ماندگاری زائران فراهم آورند و از این موقعیت خاص برای تولید ثروت و رونق اقتصادی بهره ببرند.
نماینده مردم چناران، طرقبه، شاندیز و گلبهار در مجلس شورای اسلامی به انتقال آب دریای عمان و خلیج فارس برای حل مشکلات شهرکهای صنعتی در شمال شرق کشور و برخی صنایع آببر در مشهد و طوس اشاره کرد و گفت: در دیدار با وزیر نیرو، آقای علیآبادی، موضوعات را برای ایشان تشریح کردم و اشاره کردم که در ازای تامین آب شرب مشهد هیچ مابهازایی نداریم و خواستم که سفری به حوزه انتخابیه داشته باشند، همچنین موضوع انتقال پساب تصفیهشده مشهد به منطقه برای مصارف کشاورزی که مطالعات آن رو به پایان است نیز از مباحثی بود که بر آن تاکید شد و در صورت انجام آن، بسیاری از چاههای منطقه بسته خواهد شد و انشاءالله نه تنها کمبود آب به بحران تبدیل نمیشود بلکه منطقه از مشکل کمآبی نجات پیدا خواهد کرد. البته تحقق این مسائل نیاز به پیگیری دارد که ما حتما تحقق این راهکارها را با جدیت دنبال خواهیم کرد.
امامیراد به شناور بودن جمعیت در بسیاری از نقاط حوزه انتخابیه اشاره کرد و گفت: منطقه ما علاوه بر تردد زائرین عزیز، با توجه به همجواری با مشهد، منطقهای مهاجرپذیر است که این امر علاوه بر موضوع آب که به آن اشاره شد، نیازمند نگاهی جامع در خصوص تخصیص اعتبارات و سهمیههای ویژه برای خدماترسانی مطلوب به هموطنان و همشهریان است که این مهم را نیز با استاندار محترم در میان گذاشتیم که سهمیههای خدماتی مانند آرد و نان باید با در نظر گرفتن جمعیت شناور و تردد بالای مسافران تعریف شود نه جمعیت ثابت.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان و فلسطین و اهمیت حمایت و دفاع از محور مقاومت نیز گفت: امروز وضعیت جبهه مقاومت و مردم غزه و لبنان شرایط ویژهای است، چرا که جنایات و نسلکشی رژیم صهیونیستی در بیش از ۷۰ سال گذشته بیسابقه است و سربازان این رژیم هیچ ابایی از کشتن غیر نظامیان، به خصوص زنان و کودکان بیدفاع و همچنین بمباران بیمارستانها و مدارس ندارند و ما در این یک سال گذشته شاهد اقدامات غیرانسانی و یک نسلکشی در فلسطین هستیم.
وی ادامه داد: ما شاهد هستیم که مردم فلسطین و لبنان علیرغم از دست دادن بسیاری از عزیزان خود و تحمل شرایط بسیار سخت جنگی و حملات روزانه و همچنین ترور رهبران جبهه مقاومت، دست از مبارزه و مقاومت نمیکشند. این امر بسیار امیدبخش است که باعث شده حتی در بسیاری از شهرهای آمریکا و اروپا شاهد تحصن، تجمع و راهپیماییهای مردم و دانشجویان و حتی خودسوزی در مقابل کاخ سفید در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و محکومیت حمایتهای آمریکا و غرب از رژیم صهیونیستی باشیم.
امامیراد افزود: قطعا مقاومت و رسیدن به پیروزی هزینههای فراوانی دارد و مردم فلسطین و لبنان برای رسیدن به پیروزی نهایی، شهادت عزیزان شان را همراه با خسارتها، خرابیها و مشکلات تحمل میکنند و قطعا شیرینی پیروزی را خواهند چشید. همانطور که رهبر معظم انقلاب در سال ۹۴ فرمودند، اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید و این مقاومت باعث استیصال آنها شده و اینکه میبینیم تمام توان خود را پای کار آوردهاند، نشان از افزایش قدرت مقاومت نسبت به قبل دارد. اما مطمئنا خون شهدا و مظلومیت زنان و کودکان بیدفاع، گریبان آنها را خواهد گرفت و پیروزی جبهه مقاومت تحقق خواهد یافت.
این نماینده مجلس با اشاره به حمایتهای همهجانبه ایران از جبهه مقاومت گفت: نمازجمعه نصر به عنوان یکی از تاریخی ترین نماز جمعههای کشور که با حضور گسترده مردم و اقامه نماز توسط رهبر معظم انقلاب بلافاصله پس از عملیات وعده صادق ۲ که هر لحظه امکان واکنش از سوی رژیم صهیونیستی وجود داشت، برگزار شد که البته من و برخی همکاران نیز توفیق حضور در این نماز را داشتیم. یا سفر رئیسجمهور محترم به قطر و همچنین سفر آقای عراقچی و آقای قالیباف به لبنان در اوج تنشهای منطقهای همه حکایت از اقتدار ایران داشت و قوت قلب و اعلام حمایتی بود از جبهه مقاومت و حامل این پیام بود که پس از شهادت سردار سلیمانی، همچنان راه ایشان با قوت و قدرت ادامه خواهد داشت.
امامیراد در بخش دیگری از صحبتهای خود به رویکرد قابل تقدیر استاندار جدید خراسان رضوی برای تعامل با نمایندگان اشاره کرد و گفت: مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی با ۱۸ نماینده و با توجه به ریاست و عضویت آنها در فراکسیونهای مهم و مؤثر مجلس، یک ظرفیت قابل اعتنا و مهم برای حل مشکلات استان است که خوشبختانه به دلیل اینکه آقای مظفری خودشان سابقه نمایندگی مجلس را دارند، به این امر واقف هستند و بلافاصله پس از قرار گرفتن در سمت استاندار خراسان رضوی با ارسال پیام برای همکاری و تعامل با نمایندگان اعلام آمادگی کردند. این مهم بسیار حائز اهمیت است، به خصوص که استاندار قبلی هیچگاه نامی از نمایندگان استان نمیآوردند. ضمن اینکه هم ایشان و هم وزیر محترم کشور در روز معارفه، بر تعامل با نمایندگان تأکید داشتند که این مهم میتواند امیدوارکننده و نویددهنده حل مشکلات و بهبود شرایط در آینده باشد.
وی افزود: در جلسهای که بعد از مراسم معارفه با استاندار محترم داشتیم، گفتوگوی بسیار خوبی در خصوص مسائل کشوری و استانی مطرح شد و فرصتها و چالشهای استان به خصوص مباحثی همچون ظرفیتهای صنعت، دامداری، کشاورزی، مرزهای طولانی و همچنین موضوع چالشبرانگیز اتباع مورد بررسی قرار گرفت و تأکید شد که با توجه به پهناوری و گستردگی استان، سهم اعتبارات خراسان رضوی از بودجه، شایسته این استان و مردم نیست و تصمیم بر این شد که این موضوع با همکاری نمایندگان و استاندار پیگیری شود. که قطعا افزایش سهم استان از بودجه، تأثیرات خوبی در افزایش اعتبارات مناطق مختلف و حوزه انتخابیه ما خواهد داشت.
امامیراد در خصوص موضوع اتباع نیز گفت: موضوع اتباع غیرمجاز یک چالش جدی در کشور و خراسان رضوی است و این امر هم دغدغه مردم است و هم رئیسجمهور، وزیر کشور و استاندار خراسان رضوی نسبت به این امر حساسیت دارند، چرا که بخش زیادی از سرمایه و امکانات کشور که باید برای مردم کشورمان هزینه شود، خرج اتباع غیرمجاز میشود.
وی افزود: ما با اتباع مجاز که به صورت قانونی در کشور حضور دارند، مشکلی نداریم. اما شاهد هستیم که در برخی نقاط کشور مانند مشهد، تعداد دانشآموزان اتباع بیشتر یا همسطح دانشآموزان ایرانی است و ضروری است که برای این مسئله مهم تمهیداتی اندیشیده شود تا بتوانیم به هموطنان و اتباع قانونی خدمات بهتری ارائه کنیم.
نماینده مردم چناران، طرقبه، شاندیز و گلبهار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این نشست با تأکید بر گستردگی حوزه انتخابیه و ضرورت نگاه عدالت محور به منطقه با توجه به ویژگیها و تنوع مشکلات آن، مسائل مختلفی همچون مدیریت تأمین برق و گاز صنایع، کشاورزی و دامداریها، ترافیک و آلودگی هوا و ضرورت تأمین اعتبارات بر اساس جمعیت شناور و مهاجرتپذیر بودن و همچنین کمبود مراکز درمانی و نداشتن حتی یک بیمارستان دولتی علیرغم جمعیتی بالغ بر ۳۲۰ هزار نفر در منطقه مورد بررسی قرار گرفت.
امامیراد در خصوص دیگر موارد مطرح شده در این جلسه گفت: موضوع آرامستان و ضرورت افتتاح هرچه سریعتر بیمارستان گلبهار و همچنین ساخت بیمارستان در طرقبه و شاندیز که بتواند غرب مشهد را هم تحت پوشش قرار دهد در این جلسه مورد تأکید قرار گرفت و از مسائل مهم دیگری که در این جلسه مطرح شد میتوان به ضرورت تسریع در تکمیل پروژههای مهمی همچون آزادراه مشهد به چناران و همچنین پروژه قطار مشهد به گلبهار و چناران که یکی از ۵ یا ۱۰ پروژه بزرگ کشور به حساب میآید اشاره کرد که البته تلاش داریم تا با همکاری قرارگاه خاتمالأنبیا و ذوبآهن اصفهان کار را به سرانجام برسانیم.
وی در خصوص ادامه قطار مشهد گلبهار به سمت چناران نیز گفت: متاسفانه بعضی افراد خواسته یا ناخواسته عنوان میکنند که پروژه یادشده به چناران نخواهد رسید و این در حالی است که ما تأکید داریم که عملیات ساخت ایستگاه چناران آغاز شود تا به این موضوعات پایان داده شده و مردم هم احساس اطمینان کنند. چرا که در جلسهای که همراه با فراکسیون شاهد با خانم صادق وزیر راه و شهرسازی برگزار کردیم، علاوه بر دعوت ایشان به منطقه، تکمیل عملیات اجرایی قطار مشهد به گلبهار و ادامه آن به چناران نیز مطرح شد.
امامیراد در ادامه افزود: در جلسه با استاندار علاوه بر تأکید بر حمایت از صنایع و کشاورزی منطقه، مباحث دیگری همچون تکمیل چارت سازمانی فرمانداری گلبهار و مسائلی همچون پروژههای راهسازی مربوط به ترافیک شهرستانهای طرقبه و شاندیز و همچنین تکمیل هرچه سریعتر مسیر دولتآباد تا گلمکان بررسی شد.
امامیراد در پایان گفت: بحث تلاش برخی نمایندگان، شهرداری و شورای شهر مشهد برای الحاق غیرقانونی ۵ هزار هکتار از اراضی حریم محدوده طرقبه شاندیز به مشهد، موضوع مهم دیگری بود که با استاندار خراسان رضوی مطرح شد و عنوان کردیم که این امر میتواند تبعات اجتماعی داشته باشد و به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست و خواسته یا ناخواسته منافع برخی شرکتهای ساختمانی را دنبال میکند و قطعا بر اثر تغییرات جمعیتی و زیستمحیطی و ساخت و سازهای آینده، بر سلامت آب چاههای منطقه که آب شرب مشهد را تأمین میکند، تأثیر منفی خواهد گذاشت. ضمن اینکه خواسته ما اجرای قانون و پرهیز از اقدامات خلاف قانون است که امیدواریم با ورود استاندار محترم این موضوع برای همیشه فیصله پیدا کند.
چرا دکتر امامی با استیضاح همتی موافقت نکرده؟؟؟ شما مگه نماینده ما نیستی؟ بهتره روشن کنید نماینده مردم هستید یا نماینده آقای قالیباف؟؟ خسته شدیم از گرونیا به داد مردم برسید.