دهه کرامت تداعی کننده اراده آهنین بانوان جهان میباشد
- شناسه خبر: 41909
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۳۵
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه

به گزارش کلام تازه، حجت الاسلام مظفر تاجی در خطبه های نماز جمعه چناران با تبریک سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) و روز دختر گفت: از رسالتهای ذاتی انقلاب و جمهوریاسلامی، احیاء گفتمان دین و معنویت اسلام ناب محمدی (ص) در جهان است.
مظفر تاجی افزود: یکی از مهمترین ابعاد این گفتمان، احیاء و تقویت نگاه تکریمی قرآن به جایگاه و شخصیت انسان بهخصوص بانوان است، زنان و دختران در فرهنگاسلامی از جایگاه ممتاز و ویژهای برخوردارند و این جایگاه ممتاز، جایگاهی تصنعی، انتزاعی، شعاری و سمبلیک نیست، بلکه کاملا عینی، محسوس و ناظر به تمام آموزههای اسلامی اعم از آموزههای اعتقادی، اخلاقی، فقهی و شامل دو جنبه فردی و اجتماعی است
استتاجی تصریح کرد: در واقع اسلام برای ایجاد حفظ و تقویت جایگاه دختران و زنان، به قدری توصیه و دستورالعملهای کلی و جزیی دارد که میتوان با حتم و جزم گفت که در مکتب متعالی اسلام، ما دارای نقشهای ترسیم شده و قابل استخراج و استحصال از سبک زندگی دختران مبتنی بر هستها و نیستها و بایدها و نبایدهای حقیقی درباره شخصیت وجودی دختران هستیم.
وی ادامه داد: نقشهای که منطبق با ویژگیها و شرایط تکوینی و فطری دختران و لحاظ رشد تربیتی آنها در تمام زمانها از جمله در دنیای امروز است و میتوان آن را با استناد فرهنگ قرآن و روایات تبیین کرد و آن را با عنوان “الگوی تعالی دختران” به جهان تشنه امروز ارائه داد.
امام جمعه شهرستان چنان با اشاره به آغاز دهه کرامت گفت: دهه کرامت فرصتی شایسته که لطیفترین علایق، مهر و وفای بیهمتای یک خواهر نسبت به مقام شامخ و والای برادر خویش را نشان میدهد.
حجت الاسلام مظفر تاجی ادامه داد: کرامت به معنای بزرگواری است و اصل کرامت در روایات ائمه معصومین (ع) ملاک دینداری انسانها شناخته میشود، آنچنان که حضرت محمد(ص) فرمودند: «بزرگواری مرد همان دین او است.»مظفر تاجی افزود: دلیل همزمانی دهه کرامت با ولادت با سعادت امام هشتم(ع) و حضرت معصومه(س) کرامت و بزرگواری این بزرگواران و حضور پربرکت آنان در ایران اسلامی است.
تاجی بیان کرد: دهه کرامت هنگامهای ارزشمند برای مردمان این مرز و بوم به شمار میرود تا از برکات و آثار گرانبهای هجرت بزرگان دیناسلام به این سرزمین بهرهمند شوند.
وی افزود: دهه کرامت تداعی کننده عزم و قاطعیت و اراده آهنین زنان بزرگ و بانوان والامقام و گرانقدر جهان میباشد، تمام مفاهیم سازندهای که ما در فرهنگاسلامی داریم در این دهه تداعی میشوند چرا که حرم حضرت معصومه و امام رضا (س) کانون دعا و قرآن و نیایش و … است.
خطیب جمعه چناران با اشاره به سخنان مقاممعظمرهبری در اهمیت برگزاری حج ابراهیمی در دیدار کارگزاران حج با ایشان گفت: دشمنان و بیگانگان برای ضربه زدن به اسلام و آموزههای آن، اقدام به تحریف آن کرده و کوشیدند معانی حقیقی و واقعی آنها را تغییر دهند، آنان تصور میکردند که با این حربه میتوانند دین را به حاشیه رانده و از صحنههای زندگی مردم دور نگه دارند این تفسیرهای ناصواب، دامن حج را نیز گرفته است.
حجت الاسلام مظفر تاجی ادامه داد: بررسیهای تاریخی همواره نشان میدهد که این فریضه الهی، از سوی سران شرک و حاکمان ظلم و جور، به سمت بیمحتوایی و اکتفا نمودن به شکل ظاهری آن هدایت شده است، اما با ظهور انقلاباسلامی و احیاگری آن یگانه دوران، خمینی کبیر، دیری نگذشت که نگاهها به سمت و سوی این عبادت بزرگ افتاد و امام(ره) در پیامهای خود، حج ابراهیمی را با همه ابعاد آن، تفسیر کردند.
مظفر تاجی تشریح کرد: روشن است که اسلام مرز جغرافیایی نمیشناسد هر جا مسلمانان حضور و غلبه دارند، منطقه اسلام است، آنچه آنان را از یکدیگر جدا میکند، رشد تفکرات غیر اسلامی (مانند افکار ناسیونالیستی) و تنگنظریهای مذهبی و بالاخره دسیسههای دشمنان و فقدان رشد فکری کافی و بالندگی است، حج این نیرو و اثر را دارد که زمینه را برای تشکیل جامعه متحد اسلامی فراهم سازد.
تاجی افزود: در حقیقت حج نمونه کوچک امت واحدهاسلامی است که به صورت مقطعی تشکیل میشود و هویت واحد امتاسلامی را عملا به نمایش میگذارد.
وی با اشاره به روز لغو نهایی قانون کاپیتولاسیون در ایران گفت: دولتهای استعماری بزرگ همواره با نقشههای گوناگون سعی مینمایند در کشورهای ضعیفی که موقعیتی استراتژیک و معادن سرشار رو و زیر زمینی دارند جای پایی بهدست آورند و نفوذ کنند و الحق کاپیتولاسیون میتوانست سیاست آنها را در ایران بسیار پیش برد.
امام جمعه شهرستان چناران افزود: در میان انواع امتیازات واگذارشده به قدرتهای استعماری، کاپیتولاسیون اهمیت ویژهای دارد، سلب حق قضاوت، صریحترین و شفافترین اقدام استعماری است که بیانگر رویکرد استعمارگران به هویت مناطق تحت استعمار میباشد ازاینرو، عکسالعمل این مناطق نسبت به آن نیز گویای پویایی هویت آنهاست.
حجت الاسلام مظفر تاجی با اشاره به سالروز فتوای تاریخی میرزای شیرازی در لغو امتیاز توتون و تنباکو گفت: فتوای تاریخی مبنی بر تحریم توتون و تنباكو به وسیله میرزای شیرازی بزرگترین ضربهای بود كه بر پیكر استعمار وارد آمد.
مظفر تاجی ادامه داد: پیامی كه اتحاد و ایثارگری مردم ایران در حفظ استقلال و هویتاسلامی كشور خود را به جهانیان نشان داد و زمینهساز جریانهای اعتراضی در مخالفت با وطنفروشی حاكمان وقت شد.
تاجی افزود: جنبش تنباكو ماهیتی كاملاً مذهبی داشت آن هم به دلیل رهبری روحانیتی كه از بطن مردم برخاسته بود و تلاش داشت تا سلطه استعمار را نفی كند زیرا حضور استعمار را منافی متن صریح قرآن و سبب آسیب به عقل و ایمان مردم میدانستند.
وی بیان کرد: به همین دلیل نیز علمای شهرهای مختلف مردم را در اعتراض نسبت به امتیاز تنباكو و سلطه خارجی بسیج كردند كه در نهایت نیز به پیروزی رسیدند.
فرمانده قرارگاه فرهنگی شهرستان چناران با اشاره به سالروز تشکیل بسیج سازندگی گفت: بسیج سازندگی با ایجاد محیطی سالم،شاداب و بانشاط برای جوانان در عرصههای کار و فعالیت باعث روحیه تعاون و همکاری و مشارکتپذیری در بین جوانان و ایجاد ارتباط با روستائیان شده و در فعالیتهای عمرانی و زیر بنایی با حضور گسترده و پر شور جوانان در عرصههای سازندگی تسریع شده است.
مظفر تاجی افزود: عمده بحث در بسیج سازندگی بحث پرکردن هدفمند اوقات فراغت جوانان و نوجوانان است و آشنا سازی نسل سوم انقلاب با عرصههای مختلف جامعه همچون بخش کشاورزی در ابعاد مختلف از اهداف بسیج سازندگی است.
تاجی تصریح کرد: با فعال سازی بسیج سازندگی میتوانیم در مواقع بحران کشور را به راحتی اداره کنیم به خصوص توسعهای که محور کشاورزی داشته باشد بسیار کمککننده است، کشور ما زمانی میتواند خودکفا باشد که از نظر پاسخگویی به نیازهای اولیه دچار چالش نشود و در این صورت احساس نزدیکی بین قلبهای نسل سوم با وضعیت کشور بوجود میآید.
وی افزود: جوانان زمانی میتوانند به سرنوشت کشور علاقمند باشند که با نیازها و مشکلات آشنا شوند و اگر این پیوند عاطفی بین مردم و مجموعه اجرایی کشور بوجود آید مسئولان کشور دیگر نگرانی نخواهد داشت.
حجت الاسلام مظفر تاجی با اشاره به پیامهای سفر بارزانی به ایران گفت: نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان در حالی روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت، در رأس یک هیأت عالیرتبه به تهران سفر کرد که مناسبات دوطرف طی سالهای اخیر با فراز و فرودهای قابلتوجهی مواجه بوده است.
مظفر تاجی افزود: اکنون اما، کارشناسان معتقدند رایزنیهای بارزانی با مقامهای ارشد ایرانی، نشاندهنده اراده دوطرف بهمنظور تقویت روابط دوجانبه است و میتواند چشمانداز نوینی برای گسترش همکاریهای فیمابین ترسیم کند.
تاجی ادامه داد: اهمیت این سفر زمانی دوچندان میشود که روابط تهران و اربیل بهدنبال حوادث یک سال اخیر، با تنشهای سیاسی، امنیتی محسوسی مواجه بوده است و در چنین شرایطی ناظران تحولات منطقه معتقدند این سفر اهداف چندگانهای، همچون اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق، مبارزه مؤثر با تحرکات تروریستی گروهکها، مقابله با تحرکات ضدایرانی صهیونیستها، توسعه همکاریهای اقتصادی – تجاری و کمک ایران به حل بحران سیاسی اقلیم را دنبال میکند.
خطیب جمعه چناران با اشاره به سالروز اشغال سرزمین فلسطین توسط رژیم صهیونیستی گفت: حقوق مردم فلسطین بیش از هفتاد سال است که زیر چکمههای رژیم نامشروع صهیونیستی له میشود و این رژیم در مدت مذکور وحشیانهترین جنایتها را علیه این مردم مرتکب شده است.
حجت الاسلام مظفر تاجی افزود: طی دههها اشغال فلسطین، رژیم صهیونیستی از هیچ جنایتی علیه فلسطینیان فروگذار نکرده است و فهرست بلندبالایی از جنایات اشغالگران علیه ساکنان اولیه فلسطین و اعراب وجود دارد.
مظفر تاجی خاطرنشان کرد: یکی از مظلومیتهای تاریخ ملت فلسطین جنایت صهیونیستها علیه کودکان است، کودکانی که به دلیل تجاوزهای صهیونیستی از دوران کودکی خود بهرهای نبردند و در طول حیات خود شاهد صحنههای دلخراش کشتار والدین و یا اسارت آنها و نابودی خانه و مدارسشان بودند.
در این بین کودکانی نیز هستند که زندان و شکنجه را در دوران کودکی تجربه کردند.
تاجی در پایان بیان کرد: در حال حاضر نیز همه جنایات صهیونیستها در نوار غزه با حمایت همهجانبه سیاسی و نظامی آمریکا و اروپا ادامه دارد و رژیم اشغالگر قدس هرگز بدون این حمایتها قادر به تداوم این جنایات نخواهد بود.