در ماهوارهبر ذوالجناح به قویترین موتور سوخت جامد دست پیدا کردیم
- شناسه خبر: 14120
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۷:۲۲
- نویسنده:
کلام تازه | خطیب جمعه چناران گفت: ماهوارهبر ذوالجناح در قالب پروژه ای با نام حضرت فاطمه الزهرا(س) اجرا شد. این پرتاب اولین پرتاب ماهوارهبر ترکیبی ذوالجناح بود.
به گزارش کلام تازه خطیب جمعه چناران در خطبههای نمازجمعه این هفته، با اشاره به ایام الله دهه فجر و چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: بهطور کلی هر انقلابی دارای سه مرحله است” مرحله قبل از پیروزی، مرحله پیروزی و مرحله بعد از پیروزی. در هر سه این مراحل، شرایط و اوضاع اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بسیار مهم هستند و مورد بررسی قرار میگیرند”.
حجتالاسلام تاجی افزود: وضعیت اقتصادی دوران پهلوی بیانگر این واقعیت است که علیرغم اینکه رژیم پهلوی به پشتوانه دلارهای نفتی و حمایتهای گسترده بیگانگان سیل کالاهای مصرفی و تجملاتی از خارج به داخل ایران توانسته بود وضعیت اقتصادی بخشهایی از کشور خصوصا گروههای وابسته به قدرت و یا مناطق مرفهنشین و شهری را خوب جلوه داده است.
وی ادامه داد: با نگاهی دقیقتر به ساختارها و برنامههای اقتصادی و نحوه عملکرد مدیریت کلان کشور در این زمینه و وضعیت اکثر طبقات زیرین جامعه همگی حکایت از اوضاع رو به وخامت و منفی اقتصاد کشور در آن دوران دارد.
ابزار اعمال حاکمیت هر رژیم سیاسی، قدرت نظامی است
امام جمعه چناران بیان کرد: یکی از مهمترین و در واقع محسوسترین ابزار اعمال حاکمیت هر رژیم سیاسی، بهویژه نظامهایی که با بحرانها و فشارهای داخلی روبه رو بوده و بهدلیل شکلگیری حرکتهای انقلابی در آنها، نیاز به تهدید و سرکوب نیروهای معارض و مخالف خود دارند، «قدرت نظامی» است.
وی تبیین کرد: همچنین حمایتهای نظامی، سیاسی، اقتصادی و… کشورهای خارجی بهخصوص کشورهای صاحب قدرت از یک حکومت، میتواند رژیم حاکم بر آن حکومت را در برابر بسیاری از طوفانهای حوادث، کمک کند و مانع سقوط آن شود.
حجتالاسلام تاجی اظهار کرد: رژیم حاکم بر ایران در هنگام بروز انقلاب اسلامی، هم از نظر نظامی و هم از جهت حمایت بینالمللی در بهترین شرایط ممکن بهسر میبُرد. وی ادامه داد: ارتش ایران کاملا مجهز، سازماندهیشده، دارای سلسله مراتب نظامی جدی، وفادار به شاه و آماده هرگونه اقدام بود.
مدیریت سیاسی ایران تا پیش از انقلاب، مورد قبول مردم نبود
خطیب جمعه چناران اذعان کرد: همچنین از نظر حمایت بینالمللی هم تمام کشورهای جهان اعم از سرمایهداری و سوسیالیستی از رژیم شاه حمایت میکردند. اما در عین حال انقلاب اسلامی ایران با رهبری خردمندانه امام راحل و با رشادت و مقاومت مردم مسلمان کشورمان به پیروزی رسید.یکی دیگر از عوامل مهم در شرایط سیاسی-اجتماعی هر کشور «مدیریت سیاسی» است.
وی افزود: مدیریت سیاسی ایران قبل از انقلاب چه از نظر نوع حکومت و چه از نظر شرکت گروهها در آن و نیز فساد مالی و اداری و… به گونهای بود که مورد قبول مردم نبوده هیچگونه محبوبیتی نداشت. در نتیجه زمینه انقلاب و تغییر حکومت در آن مهیا شده بود.
مردم، رهبری و ایدئولوژی؛ سه رکن اصلی تمام جوامع
وی با اشاره به قدرت اجتماعی در هر جامعه گفت : قدرت اجتماعی در هر جامعهای از سه رکن اصلی و اساسی تشکیل شده که قابل تفکیک از یکدیگر میباشند.
حجتالاسلام تاجی اشاره کرد: این سه رکن شامل: مردم، رهبری و ایدئولوژی میشود که در هر سه مرحله انقلاب، بهویژه در مرحله دوم یعنی هنگام پیروزی نقش مهمی را ایفا میکنند.
وی توضیح داد: بدون حضور رهبر، حرکتها و تلاشها برای تغییر نظام، نظم و انسجام لازم را پیدا نخواهد کرد و در نتیجه انقلاب تبدیل به شورش یا رفرم خواهد شد.
بیشتر بخوانید: مهمترین دستآورد انقلاب اسلامی؛ استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی
خطیب نماز جمعه ادامه داد: در صورتی که جامعه با شرایط انقلابی رو به رو شود و شکاف بین قدرت سیاسی حاکم و قدرت اجتماعی بیشتر شود، نقش رهبر در شکل گیری انقلاب بسیار تعیینکننده و سرنوشتساز میشود. رهبر دارای سه نقش متفاوت است که هر کدام در یک مرحله از انقلاب مشخص میشوند.
وی بیان کرد: اول رهبری بهعنوان ایدئولوگ یا بنیانگذار فکری انقلاب، دوم رهبر یا فرمانده کل عملیات انقلاب (در زمان پیروزی)، سوم به عنوان معمار و سازنده جامعه بعد از انقلاب. اگر هر سه مورد در یک فرد جمع باشند، آن شخص، رهبر منحصر به فرد انقلاب بوده، دارای مقبولیت و مشروعیت ویژه ای در بین مردم است.
حجتالاسلام تاجی ابراز کرد: ایدئولوژی نیز برای شکلگیری حرکتهای انقلابی لازم است. زیرا ایدئولوژی تنظیمکننده و ترسیمکننده ارزشها، ایدهآلها و اعتقادهای حاکم بر جامعه است. «مشارکت مردمی»، «رهبری» و «ایدئولوژی»، ارکان «قدرت اجتماعی» را تشکیل میدهند.
تمام مردم بصورت گسترده و یکپارچه در شکلگیری انقلاب اسلامی نقش داشتند
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران به یک شهر و یا یک طبقه و صنف یا گروه وابسته نبود بلکه همه اقشار مردم بهصورت گسترده و یکپارچه در آن شرکت داشتند. عامل مهم این وحدت و یکپارچگی، دین اسلام و بهویژه مذهب تشیع و رهبری دینی آن بود.
خطیب نماز جمعه چناران اعلام کرد: انقلاب اسلامی ایران دارای یک رهبر منحصر به فرد همانند امام خمینی(ره) بود که هر سه مرحله از انقلاب را رهبری کرد. ایدئولوژی حاکم بر انقلاب اسلامی، اسلام بود که دارای یک قدمت ۱۴۰۰ ساله در ایران بود و امام امت(ره) با توجه به نفوذ عمیق اسلام در ایران، آنرا بهعنوان یک ایدئولوژی انقلابی و ظلمستیز مطرح کرده، انقلاب را به پیروزی رساند.
وی تبیین کرد: یکی از مراحل مهم و حساس هر انقلابی، مرحله بعد از پیروزی آن است. زیرا بعد از اینکه انقلاب به پیروزی رسید و نهادهای نظام سابق را از بین برد، نوبت به سازندگی و تشکیل نظام جدید در جامعه دگرگون شده میرسد.
حجتالاسلام تاجی تشریح کرد: اگر انقلابی دارای رهبری، برنامه ویژه برای نابودی نظام حاکم و ایدئولوژی مشخص باشد، بهطور مسلم بعد از پیروزی دچار مشکل نخواهد شد. زیرا هر مکتب و ایدئولوژی دارای راه و رسمی برای زندگی دنیا و ابعاد گوناگون آن است و براساس آن میتواند مدینه فاضله خود را بنا نهد.
به دلیل وجود ولایت فقیه، انقلاب از مسیر خود منحرف نشد
وی بیان کرد: پس از انقلاب اسلامی هم ابتدا لیبرالها با ترفندهایی به قدرت رسیدند و هر از چند گاهی لایههای آشکار و پنهان لیبرالیسم حاکمیت یافتهاند اما بهدلیل وجود سیستم متعالی مدیریت دینی جامعه که ولایت فقیه نام دارد، انقلاب از مسیر اصلی منحرف نشده است و به یاری خدا از ابتدا تا امروز در مسیر الهی خود پیش رفته است.
حجت الاسلام و المسلمین تاجی امام جمعه شهرستان چناران با اشاره به دشمنی استکبار جهانی با انقلاب اسلامی برخی ساده لوحان، دشمنی استکبار جهانی با انقلاب اسلامی را با نگرشی بسیار سطحی و محدود، مربوط به برخی سیاست ها، تصمیم گیریها و عملکردها از سوی نظام جمهوری اسلامی میدانند و در صورت کوتاه آمدن کشور ما و صرف نظر از پارهای از حقوق خویش، این دشمنی را پایان یافته تلقی میکنند، از این رو، گاه و بی گاه دم از مذاکره و رابطه با آمریکا به عنوان سردمدار نظام استکباری زده یا با اندک تغییری در لحن این کشور، خیال واهی فراهم شدن زمینه رابطه با آن را در ذهن خویش می پرورانند؛ غافل از این که دشمنی استکبار جهانی با انقلاب اسلامی، بسیار عمیق تر، ریشه دارتر و فراتر از آن است که آنان تصور می کنند.
مبارزه با استکبار؛ ذات انقلاب
وی گفت: دشمنی استکبار جهانی با نظام جمهوری اسلامی را باید در ماهیت نظام استکباری و در رأس آن آمریکا و ماهیت و هویت نظام جمهوری اسلامی جست وجو کرد. مقام معظم رهبری فرمود: «مفهوم استکبار، مقابله با استکبار را از سوی مسلمین و مؤمنین و نظام و انقلاب اسلامی اقتضا می کند؛ آن هم نه به صورت مصلحتی و موسمی و تاکتیکی؛ بلکه به صورت همیشگی این مقابله وجود دارد. ذات انقلاب این است و تا انقلاب هست، چنین چیزی هم خواهد بود.
حجتالاسلام تاجی اذعان کرد: ایشان در جای دیگر می فرمایند: «دشمنی نظام مستکبر آمریکایی و هر مستکبری در دنیا با نظام اسلامی، به خاطر پرچم برافراشته عدالت است؛ به خاطر این است که می بیند با نام اسلام و با تعالیم والای اسلام، کشوری دارد به سمت رشد و توسعه و پیشرفت علمی و عملی حرکت می کند و می داند که این، جلوی نفوذ آنها را خواهد گرفت. آنها با هر کشوری که خارج از قلمرو قدرت آنها به توسعه و پیشرفت علمی دست پیدا کند، مخالفند».
ترامپ، کار بایدن را راحت کردهاست
وی با اشاره به اینکه«تحریم» سیاست قطعی و همیشگی آمریکاست گفت: این سیاست در همه ادوار بوده و هست و خواهد بود. این سیاست و راهبرد، دولت دموکرات و جمهوریخواه نمیشناسد. جالب این که بیشترین تحریمها در دوران روسای جمهور دموکرات، اعمال شده است.
حجتااسلام تاجی تبیین کرد: جو بایدن اکنون با ساختار چند بعدی از تحریمهای چند جانبه بر علیه ایران مواجه است. ازسوی دیگر ترامپ از برجام خارج شده و هزینه تشدید تحریم و خروج از برجام را برای خود و حزبش خریده است. بعبارت واضحتر، ترامپ کار بایدن را راحت کرده است.
وی اظهار کرد: حالا او نه تحریم جدیدی وضع میکند که برایش هزینه داشته باشد و نه علاقهای به رفع تحریمهای کنونی دارد که موجب سست شدن اهرمهای فشارش بر ایران گردد. بهترین راه برای او «بازی با تحریم ها» است.
خطیب نماز جمعه چناران گفت: به این معنا که، اولا در اعلام سیاستهای خود تاخیر کند و به خیال خود ایران را در حالت انتظار نگاه دارد وثانیا با منت و تبختر چند تحریم کماثر را رفع کرده و مثلا اندکی امتیاز بدهد و ثالثا، در کنار این امتیازدهی برجامی هم به برجام برگردد و هم برجامهای ۲ و ۳ را مطرح کرده و به نوعی شرطگذاری برای رفع بیشتر تحریم کند و رابعا بر اساس آن امتیازات ناچیز، برای واداشتن ایران به انفعال به اجماعسازی در اروپا و شورای امنیت و آژانس روی بیاورد.
وی با اشاره به علت اتخاذ این سیاستها از سوی رئیس جمهور جدید آمریکا گفت: در چرایی این که روی آوردن جوبایدن به چنین سیاستی، این دو دلیل عمده را میتوان ذکر کرد.
کلام تازه را در اینستاگرام دنبال کنید
حجتالاسلام تاجی تشریح کرد: اول این که؛ غرب و آمریکا در یک توهم حداکثری، در این گمان است که ایران انقلابی، پس از این همه فشار و تحریم اقتصادی و نارضایتی مردمی بر این باور است که نظام اسلامی در لبه پرتگاه سقوط است و با چند گام دیگر مردم ایران در برابر نظام اسلامی خواهند ایستاد. این توهم البته؛ بیماری مزمن زمامداران آمریکا است که ۴۲سال است در سودای آن زیستهاند و مردهاند.
وی ادامه داد: دیگر این که؛ بایدن با نیم نگاهی به انتخابات ایران در سال ۱۴۰۰ دل به روی کارآمدن دولتی محافظه کار بسته است. از این رو در نوعی از شک و تردید به سر میبرد. و در اتخاذ سیاستهای قاطع در یک دو دلی عجیب به سرمیبرد. تصویب طرح راهبردی مقابله با تحریمها و موضع قاطع مجلس که همراهی دولت را نیز در پی داشت به این نگرانی و تردید دامن خواهد زد. طبیعی است انتخاب دولت انقلابی قطعا این نگرانی را دو چندان خواهد کرد.
اهمیت حضور جوانان در مدیریت امور کشور
وی با اشاره به ضرورت تشکیل دولت جوان و حزب اللهی گفت : هویت انقلاب اسلامی به حضور جوانان گِره خورده است. بنابراین شاخصه «جوانی» اکنون نه از حیث تغییر باور جمهوری اسلامی و رهبر آن به جوانان، بلکه از حیث تغییر اقتضائات طبیعی رشد انقلاب، ظهوری دوباره یافته است.
حجتالاسلام تاجی ابراز کرد: توجه به این مهم، استواری و رسوخ باور به جوانان در اندیشه انقلاب اسلامی را نشان میدهد؛ زیرا بهطور طبیعی و با وجود حجم زیادی از مدیران باسابقه و مجرب، شاید به ذهن بیاید که تأکید بر حضور جوانان در سطوح مختلف مدیریتی، مهم یا ضروری نباشد، اما از آنجاکه هویت انقلاب اسلامی بهعنوان یک حقیقت تاریخی به حضور جوانان گره خورده است، وقتی طبیعت حرکت انقلاب بهسوی احتمال کمرنگشدن حضور جوانان رفته، این مهم از سوی رهبر معظم انقلاب که پرچمدار اهداف انقلاب است، مورد تأکید افزون قرار میگیرد.
وی افزود: بنابراین گام دوم انقلاب باید با نیروی جدید و تازه نفس و ایدهها و ابتکارات جدید پیموده شود. این یک اصل ناگزیر است. اما توجه به این اصل قطعاً بهمعنای پیرزدایی و میانسالزدایی نیست. حرکت رهبر حکیم انقلاب اسلامی برای تثبیت گزاره دولت جوان حزب اللهی و غفلتزدایی از حرکت مدیریتی کشور و مردم و مسؤولان است. در حقیقت برای حرکت رو به جلوی آینده، نیاز به برقراری یک موازنه منطقی و معقول در عرصه مدیریت کشور است.
در ماهوارهبر ذوالجناح به قویترین موتور سوخت جامد دست پیدا کردیم
فرمانده قرارگاه فرهنگی شهرستان چناران با اشاره به پرتاب تحقیقاتی ماهواره بر ترکیبی ذوالجناح گفت: ماهوارهبر ذوالجناح در قالب پروژه ای با نام حضرت فاطمه الزهرا(س) اجرا شد. این پرتاب اولین پرتاب ماهوارهبر ترکیبی ذوالجناح بود.
وی ادامه داد: منظور از ترکیبی، ترکیبی از سوخت جامد و مایع است. ما در ماهوارهبر ذوالجناح برای اولینبار از سوخت جامد استفاده کردیم. با این پرتاب برای نخستینبار قدرتمندترین موتور سوخت جامد به پرواز درآمد و با این پرتاب به قویترین موتور سوخت جامد دست پیدا کردیم. ماهوارهبر در مرحله اول و دوم از سوخت جامد و در مرحله سوم از سوخت مایع استفاده میکند.
وی بیان کرد: این کار با هزینه خیلی کم و در کمترین زمان انجام گرفت. آنچه نمایش داده شد، اولین پرتاب تحقیقاتی ماهواره بر بود. همیشه این بحث بود که چرا وقتی یک محصول تثبیت نشده، ادعای تزریق ماهواره در مدار را مطرح میکنیم. عزم ما این بود که فرآیند تحقیقات و گامهای تثبیت فناوری را طی کنیم. این مسیر به خوبی طرح ریزی شده است. این اولین قدم تحقیقاتی ما بود. هدف اصلی در این پرتاب صحهگذاری پروازی موتور سوخت جامد بود. هدف ما در این پرتاب عملکرد موتور سوخت جامد – مایع بود. الحمدلله به طور کامل مرحله اول پرواز را انجام داد.