دشمنان فرهنگی با تشویق به بی حجابی در صدد تضعیف نهاد خانواده هستند
- شناسه خبر: 34949
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۴ تیر ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۵۱
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: کلام تازه - هدیه رجب نیا
به گزارش کلام تازه، حجت الاسلام مظفر تاجی در خطبه های نماز جمعه چناران، با اشاره به روز خانواده بیان کرد: نهاد خانواده، از منظر اسلام، قابل مقایسه با هیچ نهاد دیگرى نیست قداست خانواده تا جایی است که پیامبر اسلام(ص) از زبان خداوند فرمود، هیچ بنایی در زمین نزد من محبوبتر از بنای خانواده نیست.
مظفر تاجی افزود: حكمت این قداست، در این عصر جاهلیت ثانی و جاهلیت مدرن، که باید آن را عصر خانوادهستیز بنامیم بیشتر از همیشه در تاریخ روشن میشود.
خطرى كه در جهان امروز، نسل بشر را تهدید مىكند، تقدّسزدایى از كانون خانواده است.
تاجی ادامه داد: سران استكبار و استثمار كه قداست خانواده را مانعى اساسى در برابر مطامع و خواستههاى نامشروع خود مىبینند، با همه توان، تلاش مىكنند در جهت تقدّسزدایى از خانواده، فرهنگسازى نمایند.
وی خاطر نشان کرد: تلاش براى به رسمیت شناختن پدیدههای نکبتباری مثل زوجهای همجنس، زوجهاى همخانه و…؛ و نیز زمینهسازى نظرى در جهت تقدّسزدایى از خانواده، برنامهریزى براى گسترش عكسها و فیلمهاى ضدّ اخلاقى در جامعه و زمینهسازى علمىِ فرهنگ تقدّسزدایى از خانواده، اصلىترین عوامل فروپاشى خانواده به شمار مىروند.
خطیب جمعه چناران بیان کرد: در مقابل، در فرهنگ اسلامی، نهاد خانواده، اصلىترین ركن جامعه و زمینهساز خوشبختى و یا بدبختى انسانها و امتها است، و از این رو، اسلام كه برنامه سعادت و تكامل بشر است، عنایت ویژهاى به سلامت، رشد و پویایى این نهاد سرنوشتساز دارد.
حجت الاسلام مظفر تاجی افزود: حكمتِ نهایى تشكیل خانواده و هدف نهایى اسلام از این همه تأكید بر تشكیل و تحكیم و تداوم آن، گسترش ارزشهاى انسانى، انتشار آرمانهاى توحیدى و سرانجام، جهانى شدن اسلام است، و بقاى نسل انسان، در واقع، مقدمه براى رسیدن به این هدف بزرگ است.
مظفر تاجی با اشاره به برنامه دشمنان برای از بین بردن خانواده گفت: خانواده یکی از ارکان هویتی هر انسان است و در صورتی که افراد در خانوادههای ضعیف به لحاظ هویتی رشد و نمو پیدا کنند، شخصیت ضعیف و قابل نفوذی پیدا میکنند.
چنین افرادی به خاطر ضعف نفس و ضعف هویتی خود، گرایش بیشتری به مسائل مبتذل و سخیف داشته و کمتر به مسائل کلان و راهبردی سوق پیدا میکنند.
تاجی ادامه داد: لذا تضعیف خانواده و به تبع آن تضعیف هویت و شخصیت افراد و سرگرمی به امور مبتذل، موجب سست شدن سد فرهنگی به نام «خانواده» و به تبع آن «نفوذپذیری فرهنگی»، و نهایتاً در سطح اجتماعی کاهش پشتوانه مردمی نظام میگردد.
وی افزود: به همین دلیل، دشمنان فرهنگی با چشمانداز قرار دادن «فروپاشی خانواده»، از راه تکنیکها و تاکتیکهای گوناگون – خصوصاً از طریق شبکههای ماهوارهای، شبکههای اجتماعی، فضای مجازی، ترویج اباحهگری، جهانیسازی سبک زندگی غربی، گسترش فساد در جامعه، آزادی جنسی، تنزل جایگاه مادری، تقبیح کار در خانه و خانوادهداری، شبهه افکنی و نامعقول جلوه دادن حجاب و تشویق به بیحجابی، تبرّج و مدهای هدایت شدهی ضد حجاب، قبحزدایی از طلاق با ترویج بدعتهایی همچون جشن طلاق، و…. در صدد تضعیف نهاد خانواده هستند تا سرمایه اجتماعی و پشتوانه مردمی نظام را تضعیف نمایند.
امام جمعه چناران با اشاره به روز تکریم از سالمندان و بازنشستگان گفت: سالمند در خانواده و جامعه، موهبتی الهی و گوهری گرانبها در صدف زندگی و صندوقچه اسرار تاریخ است که از نگاه نافذش، بصیرت میدرخشد و قلبش جز محبت و یاد خدا چیزی در خود ندارد، از این رو سالمندان زمینه فیض الهی را فراهم میکنند و وجودشان برکت است.
حجت الاسلام مظفر تاجی تصریح کرد: سالمندان در مدرسه زندگى درسهایى را فرا گرفتهاند و از حاصل عمر خویش، سرمایهای به نام تجربه کسب کردهاند. آنها اگر چه از جهت جسمانى ناتوان شده و قدرت فعالیت و تحرک را نسبتاً از دست دادهاند، ولى از نظر معنوى تجاربى ارزندهای دارند، نیک و بدها را مىفهمند و مسائل را بهتر تجزیه و تحلیل مىكنند.
آنها مىتوانند مانند رهبران روحانى، هادى دیگران باشند و جوانان و میانسالان را به خیر و سعادتشان راهنمایى نمایند.
مظفر تاجی ادامه داد: میان رشد و بالندگی جوامع بشری با میزان تکریم سالمندان و بهرهمندی از تجارب و آموزههای آنان نسبت مستقیمی وجود دارد.
به بیان دیگر، سالمندی، دوره ازکارافتادگی و انزوا نیست، بلکه دوران خدمت و نقشآفرینی در شکلی متفاوت است.
تاجی با اشاره به آغاز دهه محرم گفت: قیام حضرت اباعبداللهالحسین(علیه السلام) در مقابل حکومت جبار اموی، درس مقاومت و ایستادگی را به بشریت آموخت و راه نجات از ستم زورگویان و زیادهخواهی سلطه جویان را برای همه اعصار نشان داد.وی افزود: انقلاب اسلامی که ملهم از قیام عاشورا صورت گرفته و با شکست استبداد داخلی، نبرد با استکبار جهانی را سرلوحه حرکت خویش قرار داده است، بدون تردید حیات ۴۴ ساله انقلاب خود را مرهون اهل بیت(ع)، سیدالشهداء، محرم، عاشورا، کربلا، عزاداری ها، مساجد، منابر، هیات و دستجات مذهبی میباشد و امتداد این راه بدون تمسک به همین اسطورهها غیرممکن است.
او تشریح کرد: کربلا، یک «پیام» داشت و یک «پیامد»، پیام کربلا روشن است مبارزه با ظلم، حق محوری، دفاع از مردم، دفاع از دین و… که کتابهای زیادی دربارهاش نوشتهاند، اما در رابطه با پیامدهای عاشورا کمتر بحث شده است.
امام جمعه چناران ادامه داد: مثلاً، سازندگیهای عاشورا، بعد از عاشورای ۶۱ هجری تا امروز که قریب به ۱۴ قرن میگذرد چقدر انسانها در پرتو عاشورا ساخته شدهاند، فقط حرّ نبود که روز عاشورا تغییر کرد، حرّهایی بعدها آمدند و تغییر و تحول در آنها پیدا شد، چقدر غیر مسلمانها به برکت امام حسین شیعه شدند.
حجت الاسلام مظفر تاجی بیان کرد: عاشورا نهضتی است که برای همه اقشار و برای همه گروهها پیام و درس دارد. به قول یکی از نویسندگان عرب، در یک نیمروز و در ساعاتی محدود، نمایشگاه فضائل و نمایشگاه رذائل در مقابل هم واقع شد.
تمام رزیلتها در سپاه عمر سعد تجلی کرد و تمام فضائل در سپاه حسینی علیهالسلام تجلی پیدا کرد، این همان جامعیت است.
باید این جامعیت و درسهای آن را برای اقشار مختلف تبیین کرد.مظفر تاجی افزود: تاریخ عاشورا، درسهاى اخلاقى، سیاسى و اجتماعى ارزنده و متنوّعى را به امّت اسلامى، بلكه به همه آزادىخواهان راستین، ارائه مىكند، لیكن بزرگترین درس آن، هشدار نسبت به استحاله فرهنگى و سیاسى یك جامعه ارزشمدار است، این درس، خصوصاً براى ملّت ایران، كه با الهام گرفتن از فرهنگ عاشورا و رهبرى یكى از فرزندان راستین ابا عبد اللَّهالحسین(علیهالسلام) امام خمینی(ره) انقلابى را بر پایه ارزشهاى اسلامى پدید آوردند، فوقالعاده مهم، بیداركننده و عبرتآموز است.
فرمانده قرارگاه فرهنگی شهرستان چناران با اشاره به یکی از اهداف مهم قیام امامحسین(علیهالسلام) یعنی امر به معروف و نهی از منکر گفت: یکی از اهدافی که حضرت سیدالشهدا برای قیام خود ذکر کردهاند، آرمان والای امر به معروف و نهی از منکر است، بدین جهت دهه اول محرم را دهه بزرگداشت این اصل مهم اسلامی نامگذاری کردهاند. حجت الاسلام مظفر تاجی ادامه داد: امیرالمومنین در حکمت ۳۷۴ نهجالبلاغه در اهمیت این اصل مترقی فرمودند که تمام اعمال نیک و حتى جهاد در راه خدا در برابر امر به معروف و نهى از منکر همچون آب دهان است در برابر دریایى عمیق و پهناور، اصلی که اگر فرد و جامعه به شکل صحیح به آن عمل کنند، ارزش و مقامش از همه خوبیها حتی جهاد و جانبازی در راه خدا بیشتر است.
مظفر تاجی افزود: به همین سبب است که امام حسین(ع) جانش را برای عمل به این اصل و احیای آن در جامعه فدا میکند و بزرگترین مصداق منکر را حاکمیت ظالم و فاسدی همچون حکومت یزید میبیند.
تاجی خاطر نشان کرد: ۲۶ تیرماه سالروز تأسیس شورای نگهبان با حكم امامخمینی(ره) است.
شورای نگهبان جایگاهی بدیل و راهبردی در نظام اسلامی دارد و بههمین جهت یكی از نهادهایی است كه بیشترین هجمههای دشمن را بهخود اختصاص داده است، این مطلب نگاهی بهپیشینه و جایگاه این نهاد تأثیرگذار دارد.
وی افزود: از زمانی كه این نهاد تأسیس شد جریانها و عناصر مخالف با حاكمیت دینی با آن مخالفت كردند تا آنجا كه برخی نیروهای سیاسی و جناحی وارد میدان حمله و توهین و تضعیف شورای نگهبان شدند.
او ادامه داد: این مسأله پس از گذشت یك دوره از مجلس شورای اسلامی و در آستانه برگزاری انتخابات دومین دوره مجلس شورای اسلامی، آنقدر پیش رفت كه امام خمینی(ره) نسبت بهآن هشدار داده و فرمودند که من بهاین آقایان هشدار میدهم كه تضعیف و توهین بهفقهای شورای نگهبان، امری خطرناك برای كشور و اسلام است و همیشه انحرافات بهتدریج در یك رژیم وارد میشود و در آخر رژیم را ساقط مینماید.
خطیب جمعه چناران با اشاره به روز تامین اجتماعی و بهزیستی گفت: نظام جمهوری اسلامی طی سالیان استقرار حکمرانی خود، گامهای بزرگی را در جهت محو فقر و کمک به نیازمندان به کار گرفته اما با وجود این هنوز چهره کریه فقر در جامعه اسلامی نمایان است.
اختلاف سطح بین ثروتمند و فقیر روبه افزایش و نرخ بیکاری روبه گسترش است.
حجت الاسلام مظفر تاجی ادامه داد: با وجود تلاشهای حمایتی، خیریه و امدادی بسیار زیاد و بهرهگیری چند میلیون نفری از کمکهای نهادهای حمایتی و خیریه، به نظر میرسد کمکهای خیریه مردمی و اعتبارات دولتی برای پوشش دادن به همه نیازها کافی نیست و در حقیقت نمیتوان امیدوار بود که صرفاً با اتکاء به این روش بتوان به عدالت اجتماعی اسلام که هدف غایی حکومت اسلامی است، دست یافت.
مظفر تاجی افزود: تامین اجتماعی در حقیقت افزایش رفاه اقتصادی برای تکتک افراد جامعه اسـت و امنیـت انـسان را بـهعنـوان محور توسعه مد نظر قرار داده است و از این طریق، رشد و توسعه اقتصادی- اجتمـاعی را تحت تأثیر قرار میدهد.
در حقیقت توسعه بدون تعمیم و گسترش تأمین اجتماعی برای تمام اقشار جامعه بـه سـختی تحققپذیر است.
تاجی بیان کرد: تأمین اجتماعی میتواند باعث افزایش بهرهوری و توان تولیدی شـود و احـساس امنیـت اقتـصادی و اجتمـاعی در تمایل انسان به كار تأثیر به سزایی دارد و به نوعی میتواند چرخ محرک فعالیتهای تولیدی در کشور باشد.