خشونت علیه زنان در خانه؛ تعیین خط مشی آینده فرزند
- شناسه خبر: 5779
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۴ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۱۲
- نویسنده: کلام تازه - سپیده نقدی
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه | رایجترین نوع خشونت علیه زنان در محیط خصوصی و خانهها شکل میگیرد. عمده خشونت را افرادی در خانواده مرتکب میشوند که صمیمیت و ارتباط خونی یا قانونی دارند مانند شوهر، برادر، فرزندان و …و شامل چهار نوع خشونت جسمی، جنسی، روانی و مالی علیه زنان میباشد.
این نوع خشونت از دوران شکلگیری جوامع سنتی وجود داشته و با وجود آموزههای دینی و رویههای اخلاقی که تاثیرات مطلوبی نیز گذاشته اما به مرور زمان در طول تاریخ این تاثیرات مطلوب رنگ کمتری به خود دیده است.
خشونت علیه زنان در خانواده نوعی آموزش به فرزندان در خط مشی زندگی آیندهی آنان محسوب میشود و تاثیرات آسیبهای جسمی، روانی در خارج از خانه و مدرسه نوعی روش فرزند پروری بر جامعه تاثیرخواهد داشت.
خشونت فطری مردانی که در دوران تربیت کودکی، مفاهیم یادگیری اجتماعی، خرده فرهنگ و جامعه پذیری را در خانواده فرا نگرفتهاند موجب همسر آزاری در رفتارهای خانوادگی خواهد گردید.
در توضیح اهمیت خشونت علیه زنان چهار مورد اساسی در جامعه مطرح میگردد. اول اعمال خشونت محدود در خانواده نخواهد بود و اثرات منفی آن به جامعه باز میگردد. و در نسل آینده اثر خواهد گذاشت افرادی که در دوران کودکی قربانی یا شاهد خشونت بودهاند، در بزرگسالی و پس از تشکیل خانواده همان رفتارهای خشونت بار را برای حل مشکلات و تعارضات خود انجام میدهند.
دوم؛ خشونت علیه زنان امری پسندیده و نهادینه میشود و این امر باعث میگردد برای حل مسائل، دو پدیده اجتماعی صورت بگیرد.ابندا رفتار خشونتآمیز مردان در خانواده طبیعی قلمداد شده و سپس جرو بحث و اختلافات نیز امری رایج تلقی میگردد.
سوم؛ خشونت باعث بروز افزایش آسیبهای اجتماعی میگردد و از عدم توانمندی و در نتیجه محرومیتهای حاصل از خشونت عواقب و پیامدهای نا مطلوب بر جامعه به جا خواهد گذاشت.
در خاتمه به این موضوع اشاره میکنم که مشاهده و تجربهی بد رفتاری در خانواده از ناحیه والدین منجر به یادگیری رفتار سلطهآمیز توسط مرد و آموختن تحمل زن میشود.