حرکت به سوی توانمندسازی و حمایت از محرومان
- شناسه خبر: 45336
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۵۵
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: کلام تازه -
مهدی خراسانی دارابی در گفتگوی اختصاصی با کلام تازه اعلام کرد: این اقدامات تنها محدود به ایام خاصی مانند دهه فجر نیست، بلکه این نهاد با برنامهریزیهای بلندمدت، به دنبال ایجاد تغییرات پایدار در زندگی خانوارهای کمبرخوردار است. با ادامه این روند و گسترش همکاریهای مردمی، میتوان امیدوار بود که گامهای مؤثری در جهت ریشهکن کردن فقر و توانمندسازی جامعه برداشته شود.
وی ادامه داد: در دهه فجر سال گذشته، کمیته امداد با اجرای طرحهای متنوع، از توزیع بستههای معیشتی گرفته تا تأمین مسکن و اشتغال برای خانوادههای تحت حمایت، گامهای مهمی در راستای محرومیتزدایی و افزایش کیفیت زندگی اقشار آسیبپذیر برداشت.
رئیس کمیته امداد گلبهار به توزیع بستههای معیشتی و حمایت از خانوادههای نیازمند اشاره کرد و عنوان داشت: یکی از مهمترین برنامههای کمیته امداد در دهه فجر، توزیع بستههای معیشتی بین خانوادههای نیازمند بود. این اقدام در راستای کاهش مشکلات معیشتی اقشار آسیبپذیر و تأمین نیازهای اولیه آنها توزیع سبد انجام شد.
خراسانی ادامه داد: این بستههای معیشتی با حمایت خیرین تأمین شده و هدف از آن، حمایت از خانوادههایی بود که به دلیل شرایط اقتصادی و تورم، با مشکلات جدی در تأمین نیازهای روزمره خود مواجهاند.
رئیس کمیته امداد گلبهار با اشاره به افتتاح و واگذاری واحدهای مسکونی برای مددجویان، گفت: تأمین مسکن مناسب یکی از مهمترین دغدغههای خانوادههای تحت حمایت کمیته امداد است. در دهه فجر سال گذشته، این نهاد با استفاده از منابع دولتی و خیرین و با استفاده از تسهیلات قرضالحسنه یک باب واحد مسکونی را در روستای سرآسیاب تکمیل و به مددجوی بیمار تحت حمایت این اداره واگذار کرد و در اختیار این خانوادههای فاقد سرپناه قرار گرفت.
وی با عنوان اینکه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی و حمایت از کارآفرینی مددجویان هرساله انجام می شود، ادامه داد: توانمندسازی اقتصادی مددجویان یکی از اولویتهای اصلی کمیته امداد در سالهای اخیر بوده است. در این راستا، دهه فجر سال 1403 فرصتی شد تا گامهای مهمی در مسیر اشتغالزایی و حمایت از مشاغل خرد و کارآفرینی برداشته شود.
وی اظهار کرد: در این ایام، کمیته امداد گلبهار با معرفی افراد به بانکهای عامل برای دریافت وام اشتغالزایی در قالب تسهیلات قرضالحسنه به مددجویان بخشهای مختلفی مانند دامداری، کشاورزی، صنایع دستی، خدمات، تولیدات خانگی و دیگر مشاغل کوچک اقدام کرد.
وی بیان داشت: همچنین برای آموزش مهارتهای شغلی به مددجویان، دورههای آموزشی متعددی برگزار شد که در آنها شرکتکنندگان با اصول کسبوکار، مدیریت مالی، بازاریابی و سایر مباحث مرتبط آشنا شدند.
خراسانی با تاکید بر اینکه برخی از مددجویان با حمایت کمیته امداد، به کارآفرینان موفقی تبدیل شدند، ادامه داد: کارآفرینان توانستند نه تنها برای خود بلکه برای دیگران نیز فرصتهای شغلی ایجاد کنند. این رویکرد باعث کاهش وابستگی خانوارهای تحت پوشش به کمکهای نقدی و افزایش توان مالی آنها شد.
خراسانی، اجرای برنامههای فرهنگی و اجتماعی در این ایام را شامل مسابقات فرهنگی، جلسات سخنرانی، نمایشگاههای دستاوردهای مددجویان، پخش فیلمهای انقلابی و برنامههای هنری دانست و گفت: دهه فجر تنها فرصتی برای ارائه خدمات معیشتی و اقتصادی نبود، بلکه کمیته امداد با اجرای برنامههای فرهنگی و اجتماعی، تلاش کرد تا روحیه امید و خودباوری را در بین جامعه هدف تقویت کند.
رئیس کمیته امداد گلبهار، به تعامل گسترده با خیرین و جذب مشارکتهای مردمی اشاره داشت و افزود: یکی از ارکان اصلی فعالیتهای کمیته امداد، همکاری با خیرین و جذب کمکهای مردمی است. که در این ایام با برپایی پایگاه های جذب حامی برای فرزندان یتیم و محسنین توانست زمینه مشارکت ۱۵۰ حامی را برای ۱۰۰ فرزند در این بخش فراهم کند.
رئیس کمیته امداد گلبهار، از جشن نیکوکاری؛ به عنوان تجلی همدلی و کمک به نیازمندان یاد کرد و افزود: جشن نیکوکاری یکی از رویدادهای مهم و مردمی در کشور و نماد مهربانی و همدلی در جامعه است که هر ساله در آستانه سال نو، با هدف کمک به نیازمندان و حمایت از خانوادههای کمبرخوردار از ۱۴ تا ۲۱ اسفند برگزار میشود. این جشن سال گذشته نیز با شعار “عید همدلی” برگزاری شد.
خراسانی دارابی با عنوان اینکه، جشن نیکوکاری به تقویت احساس رضایت و مسئولیت اجتماعی می پردازد، ادامه داد: نحوه برگزاری جشن نیکوکاری در سه روز متوالی بود که روز نخست: مراسم رسمی جشن نیکوکاری در مدارس با مشارکت دانشآموزان، روز دوم پایگاههای جمعآوری کمکها در میادین اصلی شهرها، مساجد و مراکز عمومی و روز سوم در پایگاههای نماز جمعه، انجام شد.
وی اعلام کرد: علاوه بر کمکهای غیر نقدی، در سالهای اخیر امکان پرداخت کمکهای نقدی از طریق درگاههای اینترنتی، اپلیکیشنهای مالی و شمارهگیری کدهای USSD نیز فراهم شده تا افراد بتوانند از هر نقطهای در جشن نیکوکاری مشارکت کنند.
رئیس کمیته امداد گلبهار از راهاندازی سامانه مردمی امداد (سما) نیز خبر داد و افزود: این سامانه به عنوان بستری الکترونیکی، امکان اهدای آنلاین و آسان کمکهای نیکوکاران به نیازمندان را فراهم میکند و نیکوکاران میتوانند با مراجعه به سامانه سما به آدرس https://sama.emdad.ir/Samaبرای پرداخت صدقه، زکات، کفارات و سایر نیتهای خیرخواهانه خود اقدام کنند.
مهدی خراسانی دارابی تاکید کرد: برای استفاده از این سامانه، داشتن کدملی و شماره تلفن همراه برای ثبتنام اولیه الزامی است و پس از ثبتنام، نیکوکاران میتوانند به صورت آنلاین پرداختهای خود را انجام دهند و سامانه سما این امکان را برای نیکوکاران فراهم میکند تا در هر زمان و مکان به راحتی کمکهای مالی خود را به دست نیازمندان برسانند و در امور خیریه مشارکت داشته باشند.
خراسانی دارابی در پایان افزود: نیکوکاران میتوانند کمکهای نقدی خود را به شماره کارت ۷۳۵۵ – ۵۰۲۳- ۹۹۷۹ – ۶۰۳۷ واریز و یا از طریق کد آسان پرداخت #۰۵۱۳۸*۸۸۷۷* کمکهای خود را به دست نیازمندان برسانند. لازم به یادآوری است: مردم سخاوتمند میتوانند کمکهای خود را از طریق تلفن همراه با شماره گیری کد دستوری #5138*۸۸۷۷* بهآسانی پرداخت کنند.