جمهوری اسلامی ایران ملت افغانستان را فراموش نخواهد کرد
- شناسه خبر: 19841
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۹ شهریور ۱۴۰۰ ساعت ۲۳:۱۶
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
حجت الاسلام مظفر تاجی بیان کرد: جمهوری اسلامی و دولت و مردم آن، ملت افغانستان را فراموش نخواهد کرد و در کنار ایشان است. عدم دخالت ایران بخاطر کاهش تنشهای منطقهای و جلوگیری از سوءاستفاده دشمنان بخصوص آمریکا و عوامل منطقهای اوست.
خطیب جمعه چناران با تسلیت شهادت امام حسن مجتبی – علیه السلام – در هفتم ماه صفر گفت: با رحلت پیامبر(صلی الله علیه و آله) و شروع دوران امام علی(ع)، شک در حقانیت رهبر الهی و آرمانها و برنامههای وی توسط جریان سقیفه به وجود آمد و در دوران امامت امام حسن – علیه السلام – دگرگونی کمّی و کیفی یافت. یعنی از نظر کمّی رفته رفته در میان مردم شدت یافت و دامنهاش گستردهتر شد؛ و از نظر کیفی، از جنبه سلبی به ایجابی تغییر کرد یعنی این شک در زمان امیرالمؤمنین(علیه السلام)، در سطحی سلبی مثل سُستی و کُندی در به جهاد رفتن و تعلل در اجرای فرامین نظامی حضرت بازتاب داشت.
مظفر تاجی بیان کرد: وقتی امام حسن(علیهالسلام) حکومت را بهدست گرفت، یک نظام سیاسی در جهان اسلام در شام به رهبری معاویه حکومت میکرد و در واقع جهان اسلام با دو نظام سیاسی مواجهه داشت: یکی به رهبری امام حسن(علیهالسلام)؛ دیگری به رهبری معاویه.
تاجی اظهار کرد: از همان لحظه نخست که امام حسن(علیهالسلام) به حکومت رسید، یا حتی از همان لحظه نخست که ایشان سوگوار شهادت پدر بزرگوار خود شد، تا به واپسین لحظهای که امر به معاویه واگذارده شد، این شک به گونه کاملا آشکار پدیدار بود. ما در تمام این دوره کوتاه – از نخستین لحظه تا واپسین لحظه – شواهد و دلایل این شک را پشت سر هم میبینیم، شکی جانگداز و فزاینده و پیشرونده در روان مردم، به رهبر، به برنامه، به اهداف و به رسالت او. و این عبرتی بزرگ برای احیاء کنندگان حاکمیت اهل بیت(علیهم السلام) در هر عصر و زمانی است که حتما باید برای بقاء نظام اسلامی، ذهنیت جامعه و افکار عمومی را با تبیین حقایق، بیان عبرتهای تاریخی، تربیتهای معنوی و فرهنگی و رویکرد خدمت رسانی به مردم هدایت و مدیریت کرد. این حقیقت کرارا در بیانات امامین انقلاب بیان شده است.
حجت الاسلام تاجی امام جمعه شهرستان چناران با اشاره به گریز افتخارآمیز شش اسیر فلسطینی از زندانهای مخوف صهیونیستی گفت: شش زندانی شجاع فلسطینی بامداد روز دوشنبه از زندان گریختند و سرویسهای امنیتی و اطلاعاتی صهیونیستها را در امواجی از شوک و بهت و نگرانی فرو بردند.
در این باره چند نکته گفتنی است:
مظفر تاجی اولین نکته را با اشاره به اینک این زندانیان برای رسیدن به نقطه رهایی تونلی نسبتا طویل را حفر کردند که نشان از ضعف عجیب نظام امنیتی صهیونیستها دارد بیان کرد: به احتمال زیاد حفر تونلها چند ماه طول کشیده است. این اقدام هیبت و اقتدار امنیتی صهیونیستها را به چالش کشیده و نشان میدهد صهیونیستها حتی در سرزمین خود نیز توان مراقبت از خود را ندارند.
تاجی دومین نکته را اظهار کرد: این اقدام شجاعانه، نشان میدهد رژیم خبیثی که برای ایران خط و نشان میکشد و سخن از طرح ” هزار ضربه چاقو” میگوید ضعیفتر از آن است که تصور میشود، او مصداق همان تمثیل ماندگار سیدحسن نصرالله است که ؛ والله رژیم صهیونیستی از لانه عنکبوت سستتر است.
وی در ادامه سومن نکته را تشریح کرد: این حرکت حماسی میتواند تبدیل به نمادی برای انسجام و هم افزایی گروههای مقاومت فلسطینی شود گو اینکه حماس و جهاد اسلامی این پروژه را در یک تشریک مساعی برادرانه پیش بردند. راهی که باید تقویت شود.
او فرار تاریخی شش اسیر فلسطینی حتی میتواند تبدیل به یک حرکت الگویی برای همه اسیران دربند فلسطینی و غیر فلسطینی شود و موجی از جوانان فلسطینی را وارد این عرصه کند چهارمین نکته دانست .
کلام تازه را در تلگرام دنبال کنید
وی با بیان پنجمن نکته تصریح کرد: این حرکت ماندگار یک اثر معنوی و جاودانه نیز دارد و آن این که نشان میدهد در هر شرایطی حتی ناامیدی شدید راه باز است، به شرطی که انسان بخواهد.
حجت الاسلام تاجی امام جمعه شهرستان چناران با اشاره به انتقاد جناح اصلاح طلب به عدم دخالت ایران در امور افغانستان گفت: اصلاحطلبان داخلی بر این موضوع تأکید دارند که جمهوری اسلامی ایران در برابر تغییر و تحولات در افغانستان و قدرت گرفتن طالبان، باید با اعزام نیرو و کمک به جبهه پنجشیر وارد یک جنگ در افغانستان شود تا مانع از قدرت گرفتن طالبان در این کشور شود.
مطفر تاجی عنوان کرد: گذشته از نظرات قبلی این افراد که با تخطئه تلاش و جانفشانی مدافعان حرمی که در کشورهای عراق و سوریه به منظور کمک مستشاری به نیروهای مسلح این کشورها حضور یافتند، میتوان این سوال را مطرح کرد که چرا جمهوری اسلامی ایران مانند عرصه مبارزه با داعش، وارد درگیری در افغانستان نمیشود؟
تاجی در ادامه تشریح کرد: ایران، هرگز راسا وارد هیچ جنگی نشده؛ در مواردی مانند عراق و سوریه نیز ایران پس از درخواست رسمی دولتهای قانونی دو کشور آن هم نه با لشکرکشی، بلکه برای مبارزه با تروریسم به آنها «کمک مستشاری» کرد و هرگز طرف اصلی جنگ نبود.
وی افزود: در عراق و سوریه، دولتهای مستقر و نیروهای مسلحشان تصمیم به دفاع از خود گرفتند و در کنار آنها گروههای انبوه و متعدد مردمی نیز به صورت داوطلبانه تصمیم گرفتند در کنار دولتشان باشند؛ بنابراین ایران هم عمدتا با کمک مستشاری، به ساماندهی خطوط دفاعی و تهاجمی برای نبرد علیه تروریستها پرداخت.
خطیب جمعه چناران تصریح کرد: حالا چنین شرایطی را با افغانستان مقایسه کنید؛ دولت و ارتش این کشور فاقد ریشه مردمی بودند و تماما توسط ایالات متحده تجهیز و استقرار یافته بودند؛ به همین دلیل هم بود که تنها ظرف چند هفته، همه شهرها و امکانات نظامی را بدون کمترین مقاومت تسلیم طالبان کردند
مظفر تاجی بیان کرد: جمهوری اسلامی و دولت و مردم آن، ملت افغانستان را فراموش نخواهد کرد و در کنار ایشان است. عدم دخالت ایران بخاطر کاهش تنشهای منطقهای و جلوگیری از سوءاستفاده دشمنان بخصوص آمریکا و عوامل منطقهای اوست.
تاجی اظهار کرد: جمهوری اسلامی به عنوان یک کنشگر فعال در برابر حوادث افغانستان تنها راهحل نجات این کشور را آرامش و دوری از التهاب همراه با گفتگوی فراگیر بینالافغانی و تشکیل دولت فراگیر ملی میداند و و در این راه از هیچگونه کوششی فروگذاری نخواهد کرد.
فرمانده قرارگاه فرهنگی شهرستان چناران با دید از مواضع محکم و قاطعانه رئیسجمهور و وزیر خارجه در موضوع مذاکرات گفت: اخیرا در سخنرانیها و مصاحبههای رییس جمهور و وزیر امورخارجه در باره مذاکرات هستهای به یک نکته دقیق و درست اشاره شده است و آن اینکه؛ اولا: مذاکره برای مذاکره معنایی ندارد. مذاکره ایران با اروپا فقط و فقط برای رفع تحریمهاست. در واقع دشمن با این کار میخواهد با یک تیر چند نشان بزند.
مظفر تاجی افزود:ثانیا، با فرسایشی کردن مذاکرات، کشور را معطل مذاکرات نگاه دارد و توان مسئولان دیپلماسی و سیاسی را در همین مسیر بیانتها به هدر داده و از وظایف دیگر بازشان دارد.
تاجی تشریح کرد: ثالثا، معطل شدن برای مذاکراتِ بی فایده به کدورت و شرکای راهبردی ایران مانند روسیه و چین و دیگر کشورهای منطقه و جهان میانجامد و فرصت ارتباطی و تبادلاتی ایران را میسوزاند.
بیشتر بخوانید: دولت سیزدهم باید نماد عمل به وعده باشد
وی عنوان کرد: رابعا، نوسانات سیاسی و اجتماعی این مذاکرات که نتیجه واقعیاش رفع تحریمها را در پی نداشته باشد، به خستگی روحی و عصبی مردم میانجامد و ثبات اقتصادی و روانی جامعه را برهم میزند. باتوجه به این مطالب اکنون سئوال این است که؛ رویکرد ایران در این موقعیت چه باید باشد؟ پاسخ ما در دو جمله است:
خطیب جمعه چناران در پاسخ اول بیان کرد: قرار دولت سیزدهم بر تعامل با همه جهان و تداوم مذاکره با طرفهایی که داخل برجام هستند. آمریکا اگر میخواهد؛ باید به برجام بازگردد و به خواست ایران تمکین کند و گرنه مذاکره معنایی ندارد.
مطفر تاجی پاسخ دوم را در پایان تشریح کرد: مذاکرات به سبک قبلی اساسا پذیرفته شده نیست. باید الگوی جدیدی طراحی و اجرا گردد. ایران بهمذاکرات باز میگردد اما با ” تعیین دستور جدید” و ” با محوریت طرح راهبردی مجلس” با نظارت ” شورای عالی امنیت ملی