جانمایی محل فعلی آرامستان گلبهار، اقدام مناسبی نیست / آب شرب 5 میلیون نفر وابسته به دشت مشهد است و محل فعلی آرامستان روی آن تاثیر میگذارد
- شناسه خبر: 33974
- تاریخ و زمان ارسال: ۹ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۳۹
- منبع: ایسنا
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
این جانمایی با وجود اینکه برخی مسوولین آن را مناسب توصیف کردهاند، بسیاری اما این تصمیم را نامناسب دانسته. و معتقدند این جانمایی علاوه بر آنکه بسیاری از مفاد آییننامه احداث آرامستان ها در آن رعایت نشده، در بسیاری از جنبهها از جمله آلودگی آبهای زیرزمینی و …نیز تهدیدات و مخاطراتی را به خصوص برای شهر مشهد به همراه دارد. از همین رو صحبت های مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی را بخوانید.
در همین رابطه، علیرضا طاهری، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: شهرهای گلبهار، چناران، طرقبه، شاندیز، رضویه و مشهد بین دو کوه بینالود و هزار مسجد واقع شده. و دشت قوچان، چناران، گلبهار، مشهد و رضویه دشت بسیار پر برکتی است، به طوری که حدود ۵ میلیون نفر در این دشت زندگی میکنند. و ۸۰ درصد صنایع استان نیز در این دشت مستقر هستند، بنابراین آب شرب این ۵ میلیون نفر به علاوه ۳۰ میلیون زائر وابسته به این دشت است.
طاهری توضیح داد: در این دشت رودخانه کشفرود واقع شده است که زهکش اصلی دشت و خطالقعر دشت بوده . و اگر در امتداد آب رودخانه از سمت غرب به شرق حرکت کنیم، یعنی بین رودخانه و بینالود، در این مسیر ما آبرفتهای بسیار نفوذپذیری داریم . که تشکیلات اسلیت و فیلیت نفوذپذیر هستند و شهر گلبهار روی همین تشکیلات ایجاد شده است.
وی افزود: سمت چپ رودخانه کشفرود یعنی بین ارتفاعات رودخانه کشفرود و ارتفاعات هزار مسجد اصولا بافت منطقه ریزدانهتر است و نفوذ آب در آن منطقه کمتر است.
از نظر آب منطقه ای این جانمایی، اقدام مناسبی نیست
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی عنوان کرد: از نظر ما این جانمایی ، جانمایی مناسبی نبوده . و توصیه ما این بود که این آرامستان به شمال کشفرود منتقل شود اما ما تنها یک مجموعه خدماتی هستیم و باید سایر متخصصان و کارشناسان نیز در این زمینه اظهار نظر کنند.
طاهری گفت: یکی از نکات دیگر حائز اهمیت در این جانمایی این است که گلبهار شهری در حال توسعه است و با جانمایی آرامستان در این مکان، آرامستان در آینده در وسط شهر قرار خواهد گرفت . و این یک امر بدیهی است که نیاز به علم و تخصص و کارشناسی هم ندارد، بلکه بیشتر نیازمند درایت و مدیریت است و لازم است که همه مسئولان گلبهار و استان در این زمینه همفکری کنند.
وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما این است که این موضوع در یک فضای کاملا کارشناسی مورد گفتوگو و نقد قرار گرفته و در نهایت تصمیمگیری شده و این تصمیمگیری هم فقط یک تصمیمگیری نظری نباشد بلکه بلافاصله مسئولان وارد عمل شده و تکلیف این موضوع را روشن کنند تا مردم بیش از این بلاتکلیف نمانند.
اجازه دهید کاری که قبلا کارشناسی شده انجام شود
_ کارهای عمرانی