تعریض، آسفالت و احداث آیلند بلوار امام رضا(ع) گلمکان
- شناسه خبر: 38520
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۰ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۲۵
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
علی اکبر خوشبختنیا در گفتگوی اختصاصی با کلام تازه گفت: شهرداری گلمکان در دورۀ حاضر، توانسته است سیاستهای خود را در جهت توسعۀ شهر به خوبی جلو ببرد و اهداف کوتاهمدت خود را محقق سازد. همچنین امیدواریم تا اهداف میانمدت و بلندمدت این شهرداری نیز چنانکه تاکنون اینگونه بودهاست، در مسیر انجام باقی بمانند. تلاش پرسنل شهرداری گلمکان، ماندن در مسیر توسعه برای خدمت به مردم است و مفتخریم از اینکه توانستیم این شعار را به عمل رسانیم.
وی ادامه داد: بخش اعم خدمات این شهرداری در حوزۀ عمرانی به انجام رسیدهاند. مهمترین پروژۀ عمرانی شهرداری گلمکان، پروژۀ تعریض، آسفالت و احداث آیلند بلوار امام رضا(ع) است که این بلوار، مهمترین ورودی شهر گلمکان محسوب میشود و حجم بالایی از گردشگران از این مسیر وارد شهر میشوند.
وی افزود: متأسفانه پیش از این، عرض بلوار به اندازهای نبود که بتواند این حجم از تردد را پوشش دهد و همچنین به عنوان ورودی شهر، سیمای این خیابان مناسب یک شهر گردشگری با شهروندانی گرانقدر و شایسته نبود به همین منظور این پروژه با اعتبار بالغ بر یکصد میلیارد ریال آغاز شد که تا کنون مراحل تعریض، آسفالت و احداث کانال آب این بلوار با اعتبار ۳۵ میلیارد ریال انجام شده است و مراحل بعدی این پروژه نیز تا نوروز ۱۴۰۳ به انجام خواهد رسید.
احداث پارک بهار در گلمکان از سر گرفته شد
شهردار گلمکان گفت: احداث پارک بهار به مساحت ۳ هزار و ۵۰۰ متر مربع، از پروژههای عمرانی مهم شهرداری گلمکان است که پیشرفت آن در سالهای گذشته به سبب محدودیت مالی متوقف شده بود اما از ابتدای سال ۱۴۰۲ به صورت جدی از سر گرفته شد که تا کنون نیز ۱۰ میلیارد ریال هزینه در بر داشته است و تا چند ماه آینده افتتاح و بهرهبرداری خواهد شد.
وی تصریح کرد: وجود یک پارک با مساحت مناسب از چالشهای همیشگی شهر گلمکان بود. این مشکل از نبود زمین جهت احداث پارکی که مورد دسترسی عموم شهروندان بوده و برای کودکان و خانوادهها نیز مناسب باشد ناشی میشد که در نهایت با موفقیت حل شد و فضایی مناسب جهت احداث پارک فراهم آمد.
وی تاکید کرد: فضای سبز شهر و دیگر امکانات رفاهی، بیشتر از آنچه که به نظر میرسد دارای اهمیت هستند و این فضاها زندگی را در شهر جاری میکنند.
سنگفرش بافت سنتی گلمکان بجای آسفالت
خوشبختنیا افزود: دیگر پروژۀ عمرانی شهرداری گلمکان، آسفالت و احداث کانال خیابان استقلال است و همانطور که اشاره شد، شهر گلمکان پذیرای تعداد زیادی گردشگر در روزهای تعطیل میباشد که این امر از یک سو و قرار گرفتن کلیۀ مراکز فروشگاهی و رفاهی شهر در خیابانهای اصلی گلمکان از سوی دیگر، تردد در شهر در روزهای تعطیل را با مشکل مواجه کرده بود و احداث خیابان استقلال به عنوان مسیر جایگزین، توانست بار ترافیکی خیابانهای امام خمینی و ولیعصر را کاهش دهد و به بهبود عبور و مرور در سطح شهر بیانجامد.
وی ادامه داد: همچنین آسفالت خیابان فردوسی که مسیر گردشگری شهر گلمکان است در سال جاری آغاز شد و امیدواریم در سالهای آتی بتوانیم این پروژه را ادامه دهیم و دسترسی گردشگران به نقاط گردشگری را تسهیل نماییم.
این مقام مسئول در ادامه گفت: پروژۀ احداث دیوار ساحلی رودخانه که از محدودۀ شهری گلمکان عبور میکند نیز با اعتبار ۲۵ میلیارد ریال در جهت مدیریت بحران، ایمنسازی منطقه و کاهش خطر بروز سیلاب از یک سو و همچنین بهبود سیمای شهر نیز آغاز گردیده است. همچنین در دورۀ فعلی ۴۳ هزار متر مربع از خیابانهای فرعی شهر نیز آسفالت و کانالکشی شدند و در کنار عملیات آسفالت با توجه به بافت سنتی شهر، تعدادی از معابر فرعی که بافت سنتی در آنها حفظ و مرمت شده بود متناسب با فضای محله سنگفرش شدند.
وی با تاکید بر اینکه شهرداری، گلمکان را شهر سرسبزی و سرزندگی میداند افزود: میکوشیم تا توسعۀ شهر، لطمهای به طبیعت آن وارد نکند. این شهرداری در زمینۀ شهرسازی کوشیده است تا حفظ سرمایههای طبیعی شهر و جلوگیری از نابودی آنها تحت عنوان توسعۀ شهر را در دستور کار خود قرار دهد.
وی ادامه داد: در شهر گلمکان، ظرفیتهای طبیعی و باغات ممتاز را میتوان به عنوان سرمایهای ارزشمند بازشناخت. هر عملیات عمرانی و هر برنامۀ شهرسازی که تدوین میشود، باید با ظرافت و دقتی در حد یک اثر هنری باشد که منجر به آسیب به این باغشهر نشود.
وی افزود: شهرداری گلمکان تلاش میکند تا مسیر سبزی را برای توسعه برگزیند و در زمینۀ شهرسازی، به نحوی سیاستگذاری نماید که باغات و طبیعت گلمکان حفظ و ساخت و سازها به سمت اراضی بایر موجود در بافت توسعۀ شهری منتقل شوند.
خوشبختنیا به طرح تفصیلی گلمکان نیز اشاره کرد و اظهار داشت: توسعۀ پایدار، تنها راهی است که میتواند موجب جبران کاستیهای پیشین شود و ظرفیتهای طبیعی را نیز برای آیندگان حفظ کند به همین منظور در طرح جامع تفصیلی گلمکان، شهرداری موفق به آمادهسازی ۳۵ هکتار زمین بایر در بافت توسعۀ شهری گردید و از سوی دیگر حفظ باغات و منع ساخت و ساز در باغات موجود در هستۀ مرکزی شهر را در دستور کار خود قرار داد.
بافت فرسوده شهری، مهمترین چالش شهرداری
شهردار گلمکان بافت فرسوده را مهمترین چالش شهرداری دانست و گفت: مهمترین چالش شهرداری، مواجهه با بافت ناکارآمد یا به اصطلاحی دیگر، بافت فرسودۀ شهری است که در عمل موجب اختلال در تمام زمینههای خدماترسانی در امور شهری میشود. وجود بافت ناکارآمد علاوه بر مخدوش نمودن سیمای شهر، عملیات عمرانی در این مناطق را ناممکن میکند و دسترسی این نقاط به مراکز رفاهی و خدماتی به منظور رفع نیازهای شهروندان همواره با محدودیت مواجه است به همین منظور شهرداری گلمکان همسو با سیاستهای دولت محترم، در نظر دارد تا از طرحهای تشویقی در راستای نوسازی بافت فرسوده استفاده کند، این طرحها شامل افزایش سطح اشغال و افزایش تراکم و بخشودگی برخی از آیتمها است. بسیاری از ضوابط معماری نظیر ضوابط مربوط به نمای ساختمانها و تودهگذاری نیز در این طرحها تسهیل شدهاند.
خوشبختنیا تصریح کرد: شهرداری گلمکان در تلاش است تا ظرفیتهای موجود را در نظر بگیرد و در جهت حفظ آنها بکوشد تا در راستای تحقق توسعۀ پایدار، هم نوسازی و بهسازی بافت شهری انجام گیرد و هم طبیعت و باغات ارزشمند گلمکان برای نسلهای آینده حفظ گردد.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به طرحهای مطالعاتی گفت: در حوزۀ شهرسازی، طرحهای مطالعاتی به اندازۀ طرحهای اجرایی حائز اهمیت هستند. غفلت از طرحهای مطالعاتی، شهرداری را در آینده با بحرانهای متعددی مواجه میکند. از جمله این طرحها میتوان به طرح مطالعاتی راه دسترسی گلمکان به گلبهار از بلوار شهدای گلمکان اشاره کرد. ورودیهای شهر نیز جزء اصلیترین اولویتها در حیطۀ شهرسازی هستند.
اتصال مسیر گلمکان به گلبهار، موجب رونق بیشتر هر دو شهر میگردد و دسترسی شهروندان را به مراکز موجود در مرکز شهرستان تسهیل میکند.
وی ادامه داد: در همین راستا، توسعه و تکمیل آسفالت جادۀ طبیعت که گلمکان را به شاندیز متصل مینماید با همکاری فرماندار محترم در حال انجام است. تأسیس این جاده، دسترسی روستاهای بخش به شهر گلمکان را بسیار تسهیل میکند. همچنین در راستای سیاستهای بلندمدت شهرداری در حوزۀ گردشگری، احداث این جاده و قرار گرفتن شهر گلمکان در محور گردشگری منطقه، امکان حداکثر بهرهبرداری از ظرفیتهای طبیعی و تاریخی منطقه را فراهم میکند.
جمعآوری ۳۰۰ سگ بدون صاحب در گلمکان
این مقام مسئول به معضل سگهای بدون صاحب اشاره کرد و گفت: در حوزۀ خدمات شهری، برخی معضلات جنبۀ کشوری یافتهاند و شهرداری گلمکان نیز با سختکوشی و جدیت در حال رفع این چالشهاست که عمدهترین این معضلات، معضل سگهای ولگرد و جانوران مزاحم است و در این مورد، علیرغم محیط باغی شهر گلمکان در چند ماه اخیر ۳۰۰ سگ ولگرد زندهگیری و به مراکز نگهداری منتقل شدند.
نصب دوربینهای پایش در سطح شهر
خوشبختنیا گفت: از دیگر کاستیهای شهر گلمکان عدم وجود دوربینهای پایشی در سطح شهر بود که در این دوره با عزمی جدی، تمامی ورودی و خروجیهای عمده و مراکز شهری به دوربینهای پایشی و پلاکخوان مجهز شدند. این امر بیشتر به سبب حفظ امنیت اموال شهروندان انجام پذیرفت و جزء اموری نبود که برای شهرداری آورده داشته باشد.
وی افزود: در تمامی بلوارهای شهر که به تازگی احداث شدهاند، فضای سبز ایجاد و تابلوهای راهنما و سرعتگیر نصب شدهاند. شهرداری گلمکان در یک سال گذشته ۳ هزار متر مربع فضای سبز احداث نموده است و این رقم همچنان رو به افزایش است.
وی ادامه داد: همچنین در معابر شهر، تابلوهای راهنمای مسیرهای بین شهری نصب گردید تا تردد گردشگران در شهر تسهیل گردد.
راهاندازی سیستم مکانیزه حمل زباله
این مقام مسئول تاکید کرد: شهرداری گلمکان در حال راهاندازی سیستم مکانیزۀ جمعآوری زباله است و تا کنون یک دستگاه خودروی مکانیزۀ حمل زباله نیز خریداری شده و در حال خدماترسانی است. این امر علاوه بر افزایش بهداشت محیط شهری، استانداردهای کاری کارکنان خدوم و گرانقدر شهرداری را نیز افزایش میدهد.
وی در پایان گفت: امیدواریم که خدمت به مردم در جهت توسعۀ شهر امری مداوم باشد، چراکه توسعه امری نیازمند به تداوم است و نمیتوان برای آن نقطۀ پایانی در نظر گرفت.