تخریبگران یا نابهنجاران شهری
- شناسه خبر: 2782
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۱۶
- نویسنده:
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه |
آنان مردمانی جنگجو، خونخوار و مهاجم بودند که به کرات به نواحی و سرزمینهای اطراف قلمرو خود تخطی و تجاوز کرده، به تخریب و تاراج مناطق و آبادیهای متصرفه میپرداختند. روحیه ویرانگرانه قوم «وندال» سبب شده است که در مباحث آسیبشناسی کلیه رفتارهای بزهکارانهای که به منظور تخریب آگاهانه اموال، اشیا و متعلقات عمومی و نیز تخریب و نابودی آثار هنری و دشمنی با علم و صنعت و آثار تمدن صورت میگیرد؛ به گونهای به «وندالیسم» منتسب گردد.
وندالیسم شهری
یکی از نابهنجاریهای شایع در محیط شهری کجرویهایی است که در حیطه وظایف و خدمات شهرداری صورت میگیرد، آندسته از نابهنجاریها که به نظر میرسد منع اجتماعی محکم و فراگیری در قبال آن وجود ندارد و شامل شکستن شاخه درختان، ریختن زباله در جوی و ریختن بخشی از فاضلاب در کوچه و خیابان، خراب کردن چمن و گُلهای وسطِ بولوار، تخریب اِلمانها و مبلمان شهری ، پرداخت نکردن هزینهی اتوبوس و آسیب رساندن به صندلی آن و غیره میشود.
«تخریبگران شهری» در زمره آن دسته از انحرافات و بزهکاریهایی محسوب میگردد که در جامعه جدید نمود و ظهور یافته است و رفتارهایی را شامل میشود که به صورت ارادی و آگاهانه منجر به تخریب و زیان رساندن به اموال و امکانات عمومی به صورت مکرر و مداوم انجام میگردد.
به نظر جرم شناسان «وندالیسم» به عمل آسیب رساندن به اشیاء گفته میشود، «وندالیسم» عمدتا متوجه اموال و اشیا تا اشخاص (چنانچه متوجه شخص نیز باشد اموال فرد موردنظر است نه خودِفرد)
پیشنهادها:
ارائهی آموزشهای لازم به اقشار و گروههای مختلف شهرنشین
با استفاده از کتابهای درسی آموزشی، رسانههای گروهی، همایشها و مجامع، فرهنگسراها و خانههای فرهنگ که در مناطق مختلف شهری توسط شهرداریها اداره میشوند، بهترین مکان برای انتقال آموزههای شهرنشینی و آشنا ساختن مردم با حقوق و وظایف شهروندیشان است. استفاده از مربیان با تجربه و کارشناسان شهرداریها و سازمانهای مرتبط، میتواند شهروندان را با ملزومات زندگی شهری بیشتر آشنا سازد.
برنامهریزی برای ایجاد انگیزه و جلب مشارکت مردمی در فعالیتهای اجتماعی
اگر شهروندان در محیط شهری، خود را سهیم بدانند و مدیریت شهری نیز زمینههای جلب مشارکت آنان به ویژه جوانان را فراهم نماید، طبعاً مردم نیز در مراقبت از اموال عمومی مشارکت فعالانهتری از خود نشان خواهند داد.
ایجاد اعتماد و باور عمومی نسبت به فعالیتهای مدیریت شهری
شهروندان باید به طور مستمر و از طریق منابع معتبر در جریان اقدامات و فعالیتهای مدیریت شهری از قبیل هزینههای عمرانی، فرهنگی و … قرار گیرند تا جای هیچگونه شک و تردید در ذهن آنان باقی نماند.
گفتگو اساس و پایه رابطهای اجتماعی است
باید در زندگی جمعی مسئولیت خطاهای خود را بپذیریم و این را به عنوان الگوی رفتاری به کودکانمان بیاموزیم. افراد باید یاد بگیرند که با گفتگو میشود مشکلات را حل کرد.
تولید نظارت همگانی
شهروندان باید رفتار یگدیگر را کنترل ونظارت نمایند ، اولا خود در حفظ اموال و امکانات عمومی تلاش نموده و همچنین دیگران را نیز تشویق نمایند، بدینمعنی که تولید نظارت همگانی شود. یکی از نکاتی که در رفتارهای «وندالیستی» مهم است تاثیر گروه دوستان بر انجام این رفتارها میباشد، لذا خانوادهها باید دوستیابی فرزندانشان را مدیریت کنند بدین معنی که به آنها آگاهی داده و در این مسیر آنها را یاری کنند، مهمترین نکته در این رابطه میتواند این باشد که در ابتدای کودکی، ویژگیهای دوست خوب را به صورت مدام به آنها متذکر شوند.