تجهیز و حفر ۱۰۰ حلقه چاه برای تامین فوری آب مشهد به تصویب رسید
- شناسه خبر: 47815
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۹ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۱۹
- منبع: ایرنا
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
به گزارش کلام تازه به نقل از ایرنا، سید حسن حسینی افزود: کم آبی و بحران خشکسالی و به تبع آن افت منابع آبی سدهای این کلانشهر به ۱۰ درصد، بحران آبی دومین کلانشهر کشور را به موضوع اصلی شورای تامین استان تبدیل کرد و با پیگیری استاندار و رایزنی نمایندگان مردم مشهد و کلات در مجلس موضوع با وزیر نیرو مطرح شد.
وی با اشاره به نشست مشترک مدیران شهرستان با وزیر نیرو به میزبانی رییس کمیسیون اصل ۹۰ در تهران اظهار کرد: طرحهای بلند مدت، میان مدت و کوتاه برای مدیریت آب شرب مشهد در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت که مصوب شد برق و تجهیزات لازم برای راه اندازی مجدد ۲۵حلقه از چاههای غرب مشهد و تجهیز مجدد هشت حلقه از چاههای داخل مشهد انجام شود.
فرماندار مشهد گفت: حفر ۱۷ چاه جدید در مزرعه نمونه آستان قدس رضوی و حفاری ۵۰ حلقه چاه جدید در بقیه نقاط مشهد با هدف تامین آب شرب مشهد در برنامه ای کوتاه مدت در دستور کار قرار گرفت.
حسینی با بیان این که تمامی این طرحها میتواند جایگزین آب سد دوستی شود افزود: همچنین مقرر شد در خصوص تامین اعتبار طرحهای اضطراری به شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، پنج هزار میلیارد ریال از محل اوراق مرابحه و ۲ هزار میلیارد ریال از منابع داخلی وزارت نیرو و در خصوص حفر چاههای جدید نیز حداقل هفت هزار میلیارد ریال به شرکت آبفای مشهد اختصاص پیدا کند.
وی ادامه داد: در نشست با وزیر نیرو مصوب شد برقرسانی به همه چاههای آب توسط شرکت توزیع برق مشهد و استان خراسان رضوی با تامین منابع نیروی جدید انجام شود.
فرماندار مشهد گفت: با اجرای طرح های کوتاه مدت یاد شده در مجموع هزار و ۳۲۰ لیتر در ثانیه به ظرفیت تولید آب شرب کلانشهر مشهد افزوده می شود که می تواند بخشی از کمبود آب مشهد در سال جاری را جبران کند.
حسینی با اشاره به تلاش استاندار خراسان رضوی برای پیگیری مساله کم آبی مشهد و تامین بودجه طرح های یاد شده افزود: با توجه به بحرانی بودن مساله آب شرب مشهد قول مساعدی برای بهره گیری از بودجه مدیریت بحران استان برای طرح های فوری تامین آب شرب این کلانشهر داده شده است و از این منابع نیز استفاده خواهد شد.
چهار میلیون نفر جمعیت شهرستان مشهد در سه بخش مرکزی، رضویه و احمدآباد و شهرهای «مشهد، رضویه، ملک آباد و بینالود» و ۴۰۰ روستای کوچک و بزرگ آن سکونت دارند.