تبدیل شبکه سیمی چناران به خـودنگهدار و هوشمندسازی شبکه برق
- شناسه خبر: 38247
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۴ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۱۸:۱۸
- نویسنده: کلام تازه - فاطمه محمدیان
سید مجتبی مستشار شهیدی در گفتگوی اختصاصی با کلام تازه، ضمن گرامیداشت هفته دولت بیان داشت: عملکرد مدیریت برق چناران در بازه هفته دولت سال گذشته تا سال جاری شامل پروژههای موفقی بود که بر اساس برآوردها با هزینهای بالغ بر ۱۷ میلیارد تومان به انجام رسید.
وی افزود: یکی از مهمترین اقدامات طی این بازه زمانی، جایگزینی شبکه سیمی با کابل خودنگهدار بود که در تمام شهرستان چناران با هزینه بالغ بر ۱۳ میلیارد تومان انجام شد و در حالحاضر با توجه به تقسیمبندی مناطق به حوزههای الکتریکی، جغرافیایی و سیاسی، در حوزه الکتریکی تعداد زیادی از روستاهای گلبهار هم تحتپوشش این طرح قرار گرفت.
کابل خودنگهدار شبکه برق شهرستان تحولی مؤثر در پیشگیری از آسیبهاست
مدیر شرکت برق چناران خاطرنشان کرد: اجرای این پروژه در حدود ۹۷ درصد روستاهای شهرستان انجام شده و بهزودی جشن سبزشدن شهرستان چناران بهعنوان دومین شهر سبز استان خراسان رضوی را خواهیم داشت که نشاندهنده نوسازی شبکه و کاهش آسیبهای شبکه قدیمی است.
مستشار شهیدی معایب شبکه برق قدیمی را برشمرد و گفت: شبکه فشار ضعیف و تامینکننده برق مشترکین در حالت عادی بهصورت سیم مسی بود که مدت زمانی از نصب این سیمها گذشته و فرسوده بود همچنین بهخاطر ارزشمند بودن مس این شبکه مورد سرقت قرار میگرفت که علاوه بر خسارت بیتالمال، مردم نیز دچار ضررهای ناشی از مشکلات وسایل برقی خود میشدند و از طرفی این شبکه سیم مسی بهدلیل مجاورت با درختان گاه باعث آتشسوزی و از بینرفتن محیط زیست میشد.
وی در ادامه به مزایای استفاده از کابل خودنگهدار پرداخت و اظهار داشت: کابل خودنگهدار همه این مشکلات را برطرف میکند چراکه از جنس آلومینیوم ساخته شده و ارزش سرقت ندارد و از طرفی خطر برق گرفتگی هم ندارد و با محیط زیست نیز سازگار است.
وی یکی دیگر از مزایای کابل خودنگهدار را سهفاز بودن دانست و ادامه داد: تمام شبکه کابل خودنگهدار الزاما سه فاز است که مزیت آن نسبت به شبکه مسی این است که شبکه مسی در بعضی قسمتها تکفاز بود و مشکلاتی اتفاق میافتاد اما با توجه به اینکه کابل خودنگهدار سه فاز است، برق مشترکین متناسب با آن تنظیم میشود و ولتاژ مناسب و استاندارد خواهدداشت که باعث کاهش تلفات، نوسازی شبکه و بهبود برق شهری میشود.
شهیدی پیگیری فرماندار شهرستان را در اجرای این طرح بسیار مؤثر دانست و گفت: طی برنامههای هفته دولت در سال گذشته، فرماندار چناران در جلسهای با قائممقام شرکت برق مطالبه جدی برای جایگزینی شبکه داشتند و این طرح بهطور کامل مورد پیگیری قرار گرفت که با تخصیص اعتبار و اجرا در شهرستان موجب رفاه حال مردم شد.
85 دستگاه سامانه خورشیدی در اختیار عشایر شهرستان قرار گرفت
مدیر برق چناران به یکی دیگر از پروژههای مهم شهرستان پرداخت و تصریح کرد: با توجه به اینکه تعداد قابلتوجهی از ساکنان شهرستان چناران عشایر هستند، هماهنگیهایی با امور عشایر صورت گرفت و متناسب با درخواستها، امسال ۸۵ دستگاه سامانه خورشیدی با هزینهای بالغ بر یک میلیارد تومان خریداری و تحویل آنها شد.
وی به مزایای پنلهای خورشیدی اشاره کرد و ادامه داد: از این پس، عشایر در محل اسکان موقت نیز از نعمت برق برخوردار خواهند بود چراکه سامانه خورشیدی قابلیت حمل دارد و از همینرو جزء مهمترین ملزومات زندگی برای عشایر محسوب میشود.
هوشمندسازی شبکه برق مانع از قطع برق گسترده و طولانی است
مدیر شرکت برق چناران هوشمندسازی شبکه را اقدام مؤثر دیگری دانست و ادامه داد: پروژه دیگری که توسط اداره برق شهرستان با موفقیت اجرا شد، هوشمندسازی شبکه بود.
شهیدی تاکید کرد: یکی از شاخصهای استراتژیک اداره برق، ارتقای بهرهوری و چابکی سیستم با استفاده از دانش و فناوری است و تمام تلاش خدمتگزاران در بخش برق این بود تا بهرهروی و چابکی سیستم افزایش پیدا کند.
وی به تشریح تاثیر این طرح پرداخت و گفت: پیش از اجرای هوشمندسازی شبکه، خاموشی در منطقه موچنان بهطور مکرر اتفاق میافتاد و در این شرایط باید فیدر تغذیهکننده از موچنان تا پست قطع و تمام مشترکان در این فاصله با قطع برق مواجه بودند تا پس از بررسی علت قطعی برق در موچنان دوباره اتصال برق برقرار شود که چنین فرایندی حداقل یک ساعت و نیم به طول میانجامید.
مدیر برق چناران افزود: در سال جاری جهت هوشمندسازی شبکه ۹۸ دستگاه کلید اتوماسیونشده و قابل کنترل از راه دور تعبیه شد بهطوریکه اگر اختلال در برقرسانی در هر منطقهای ایجاد شود، بلافاصله محدوده خطا مشخص شده و برق تمام مشترکین تا پیش از این محدوده جدا و فقط برق قسمت دارای مشکل قطع میشود که رفع اشکال به این ترتیب بیش از ده دقیقه زمان نمیبرد و قطعا موجب افزایش رضایتمندی مردم خواهدبود.
وی در مورد اعتبار هوشمندسازی شبکه نیز گفت: هوشمندسازی شبکه با اعتبار ۱۱ میلیارد ریال انجام شده که از محل اعتبارات ۵ دستگاه کلید جدید نصب شد. در سال گذشته تقریبا ۷۵ دستگاه کلید تحت اتوماسیون داشتیم اما در سال جاری به ۹۸ دستگاه کلید رسیده که قابلیت کنترل از راه دور دارند.
مستشار شهیدی در ادامه تشریح طرحهای هفته دولت اظهار داشت: یکی دیگر از طرحهای مؤثر و موفق را میتوان توسعه شبکه و تامین برق یکهزار مشترک جدید در سال جاری دانست به گونهای که در حال حاضر تعداد متقاضی در نوبت احداث شبکه بسیار محدود میباشد.
اتمام پروژه کنترلپذیری مشترکین کشاورزی و صنعتی تا سال آینده در دست اقدام است
مدیر برق چناران در رابطه با طرحهای در دست اقدام نیز گفت: یکی از مواردی که در حالحاضر مورد بررسی است، کنترلپذیری مشترکین کشاورزی و صنعتی است.
وی افزود: براساس قانون بودجه سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ یکی از الزاماتی که برای شرکتهای برق مشخص شد این است که باید تمام تابلوهای برق مشترکین کشاورزی در اولویت اول و سپس در بخش صنعتی و مشترکین تجاری پرمصرف هوشمندسازی شود تا به این ترتیب قابلیت قرائت و کنترل میزان برق مصرفی را از راه دور داشتهباشد و بتوان بهراحتی و بدون نیاز به حضور در محل، اشتراک را از راه دور قطع یا وصل کرد.
شهیدی به میزان پیشرفت این طرح اشاره کرد و ادامه داد: بهطور کلی ۴۳۵ مشترک کشاورزی در شهرستان حضور دارند که در مورد ۱۰۰ مشترک این کار انجام شده و برنامهریزی برای نصب تابلو هوشمند برای همه این مشترکین تا سال آینده در دستور کار است.
مدیر شرکت برق چناران به برنامههای آبادانی در حوزه خدمات اداره تحتمدیریت خود پرداخت و گفت: اقدام مؤثری که سال گذشته از محل اعتبارات بهارستان که اعتباراتی ویژه و شبیه اعتبارات عمرانی است صورت گرفت خریداری ۴۶۷ چراغ روستایی با اعتبار بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال است که در این راستا در بعضی روستاها چراغهای قدیمی کاملا جمعآوری و چراغهای جدید الایدی نصب شد.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت گردشگری، مناطق اولویتبندی شد تا چراغها ابتدا در مناطق گردشگری مانند رادکان و اخلمد نصب شود که موجب زیباسازی این مناطق بود و بخشی نیز در روستاها با توجه به نیاز روستا نصب شد.
تعامل شرکت برق با دهیاریها در اجرای پروژهها بسیار کارگشا بود
شهیدی با اشاره به همراهی مردم در اجرای پروژهها گفت: تمام این پروژهها در قالب طرح تحول روستایی انجام شد و مردم همراهی خوبی داشتند که شایانذکر است تعامل شرکت برق با دهیاریها برای جابجایی پایهها در معابر اقدام بسیار ارزشمندی در این زمینه بو
وی افزود: در حالحاضر نهضت آسفالت در روستاها اجرا میشود و در راستای این طرح مردم و دهیاریها در روستاها داوطلبانه عقبنشینی دارند تا زیرسازی یا بازگشایی معبر برای آسفالت انجام شود اما از آنجاکه پایههای سیمانی برق گاه در معابر قرار میگیرد و خطرناک است با تعامل دهیاریها اقدام برای جابجایی آنها صورت گرفت بهطوریکه در بعضی روستاها ۵ یا ۶ پایه به این شکل برطرف شد.
مدیر شرکت برق چناران خاطرنشان کرد: در صورت تایید و تخصیص اعتبار مربوطه امکان پاکسازی پایه های واقع شده در معابر روستایی وجود خواهد داشت.
وی در پایان از مشترکین در بخشهای کشاورزی و صنعتی که با توجه به مشکلات تولید برق و ناترازی مصرف و ضرورت اجرای سیاستهای مدیریت برق با محدودیت مصرف مواجه بودند، تقدیر و تشکر کرد و خاطرنشان نمود شرکت برق در راستای اهداف جمهوری اسلامی آماده همکاری و تعامل در چارچوب قوانین و ضوابط با مردم و نهادهای مختلف است.