تالارها و رستوران داران بیشترین خسارت از کرونا را متحمل شدند
- شناسه خبر: 10859
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۶ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۲۱:۵۹
- نویسنده: کلام تازه - مریم اصغری
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه – نگار طاهونچی | ناصر سخی، رئیس اتاق اصناف شهرستان چناران در خصوص خسارت وارد شده در دوران کرونا به واحدهای صنفی در این شهرستان بیان کرد: تالارهای عروسی، رستورانها، کافی شاپها، صنف قنادها و نانوایان با ۷۰ درصد میزان خسارت برآورد شده، تا کنون بیشترین آسیب را از کرونا دیدهاند.
جمعآوری به دلیل عدم تامین هزینهها
سخی تصریح کرد: در واحدهای صنفی تالارداران و رستوران داران از ابتدای شیوع کرونا تا کنون ۲واحد از صنوف تالارداران، ۷واحد صنفی رستوران و۵ واحد صنفی اغذیه فروشی در شهرستان چناران به دلیل عدم تامین هزینهها جمعآوری شدهاند.
درخواست ابطال پروانه به دلیل کسادی بازار
رئیس اتاق اصناف چناران با اشاره به میزان خسارت به سایر صنوف افزود: صنف خیاطان و آرایشگران مردانه و زنانه در شهرستان چناران با ۷۰ درصد میزان خسارت برآورد شده نیز بالاترین ضرر را در دوران کرونا دیدهاند و حدود۱۰ درصد از این واحدهای صنفی نیز اقدام به جمع آوری کردهاند.
سخی در ادامه گفت:۴۰ درصد خسارت به کلیه صنوف نوشت افزار و مصالح فروشان وارد شده که ۸ واحد صنفی نوشت افزار به دلیل کسادی بازار در چناران درخواست ابطال پروانه دادهاند.
ضرر ۷۰ درصدی
وی با اشاره به صنف خواربار فروشان چناران بیان کرد: میزان خسارت برآورد شده برای این واحدهای صنفی نیز تا کنون ۳۰ درصد بوده اما در این صنوف واحدی که اقدام به جمع آوری کند، نداشتهایم.
سخی با بیان اینکه کلیه صنوف پوشاک و قماش و همچنین واحدهای صنفی الکترونیک خسارت ۷۰ درصدی متحمل شدهاند، تصریح کرد: تا کنون ۳۰ واحد صنفی پارچه مزون و ۱۰ درصد از واحدهای صنفی عکاسی، گیم نت و بازیهای تصویری و رایانهای در سطح چناران اقدام به جمعآوری کردهاند.
اطلاعرسانی تسهیلات
رئیس اتاق اصناف چناران در خصوص در نظر گرفتن تسهیلات برای واحدهای صنفی خسارت دیده از کرونا گفت: تسهیلات به صورت کشوری و از طریق پرداخت وام ۱۵ میلیون تومانی به مشاغل آسیب دیده از کرونا بوده که در همان ابتدای دوران کرونا اطلاع رسانه شده بود.
وی ادامه داد: این تسهیلات برای مشاغل ویژه در نظر گرفته شده و به طور مثال صنوف محصولات فرهنگی جزو آن رسته از مشاغل آسیب دیده قرار نمیگرفتند.
سخی همچنین عنوان کرد: پرداخت مبلغ ۱۵ میلیون تومان برای تالارهای عروسی و بسیاری از واحدهای صنفی که از ابتدا سال تا کنون در تعطیلی کامل به سر میبردند، بسیار ناچیز است.