بلوار ورودی مجتمع گردشگری و پمپ بنزین، طرحهای اثربخش در آبادانی
- شناسه خبر: 38258
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۴ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۱۸:۴۹
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: کلام تازه - فاطمه محمدیان
احسان ترمهای ضمن اشاره به مدت زمان کوتاه تاسیس شهرداری سیدآباد به “کلام تازه” گفت: “سیدآباد” شهر جدیدی است و ارتقای دهیاری به شهرداری ضرورت پرداختن به ملزومات حوزه شهری را میطلبد چراکه وظایف سنگینی برای شهر سیدآباد تعریف شده زیرا با توجه به موقعیت مکانی شهر از نظر آنالیز شهری، ظرفیتهای ارزنده در حوزه استانی و کشوری و قابلیت توسعه از منظر اقتصاد میتوان انتظار برنامههای موفق در این شهر را داشت.
وی که تجربه فعالیت در شهرداری درگز و جغتای را دارد، افزود: مجوز تاسیس شهرداری سیدآباد در دیماه ۱۴۰۰ صادر شد و اولین برنامه شهرداری براساس مصوبات شورای اسلامی، انتخاب شهردار بود که در ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ حکم رسمی مسئولیت شهردار ابلاغ و فعالیت به عنوان اولین شهردار آغاز شد.
ترمهای ادامه داد: گرچه شاید پذیرش مسئولیت شهرداری سیدآباد ساده بهنظر برسد اما از آنجا که زیرساختهای شهری تعریف نشده و هنوز الزامات شهرسازی از نظر استانداردهای شهری و ساختارهای اداری وجود ندارد، مدیریت شهر پیچیدگیهای خاصی خواهد داشت.
شهرداری سیدآباد با منابع مالی اندک آغاز به کار کرد
شهردار سیدآباد به منابع محدود شهرداری در آغاز فعالیت اشاره کرد و ادامه داد: از دوران دهیاری، دو دستگاه نیسان که یک دستگاه فقط در اختیار آتشنشانی است و همچنین دو قطعه زمین بهعنوان مستغلات شهرداری و اندوخته ۱۵۰ میلیون تومان به شهرداری واگذار شد و شهرداری با حضور دهیار و دو نیروی خدمات شهری کار خود را آغاز کرد اما در مدت خیلی کوتاه، ساختار اداری تعریف شد و حدود ۴۵۰ میلیون تومان تجهیزات مورد نیاز تامین شد.
ترمهای که خود را عضو ششم شورای شهر میداند بر ضرورت کار جمعی برای کسب بهترین نتیجه عملکرد تاکید کرد و اظهار داشت: گرچه سیدآباد شهر تازهتاسیس است اما قابلیت سرعت شتابان در حوزه اجرایی و عمران را دارد و امید است با برنامهریزی صحیح در شهرداری بهزودی همانند طرقبه و شاندیز رونق بگیرد و شناخته شود.
پیگیری اجرای “طرح هادی” جزء برنامههای اصلی شهرداری است
شهردار سیدآباد تصریح کرد: طرح هادی برای شهر سیدآباد تعریف نشده و طرح روستایی مصوب سال ۸۷ در حالاجرا بود که از همینرومشکلاتی در حوزه شهرسازی وجود داشت چراکه طرحهای زمینه روستایی در مجموعه شهری کارایی ندارد و از طرفی لازم بود شهرداری بهعنوان نهاد عمومی غیردولتی به درآمد پایدار برسد که خوشبختانه با پیگیریهای صورتگرفته تلاش شد منابع بالقوه در شهر به درآمد تبدیل شوند.
ترمهای شهر سیدآباد را شاهراه قسمتهای شمال و شمال شرق استان به مرکز استان دانست و گفت: این شهر از نظر تردد توریست و ترانزیت فعال است و اگر حدود سه کیلومتر محدوده قانونی شهری انجام شود امکان فعالیتهای مؤثر در حوزه شهرسازی وجود دارد.
وی افزود: برای تحقق این برنامه، طرح هادی شهری الزامی است و از همینرو نقشهبرداری هوایی با هزینه نزدیک به ۱۲۰ میلیون تومان از منابع داخلی توسط کارگروه فنی از تهران انجام شد و عکسها و نقشههای هوایی به روز تحویل شهرداری شد.
شهردار سیدآباد ادامه داد: پس از نقشهبرداری وبرنامههای اولیه، همکاری با بنیاد مسکن در جهت پیگیری و عقد قرارداد با خرده مالکان انجام شد و در نهایت برنامههایی در جهت عمران و آبادانی شهری در دستور کار قرار گرفت که تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد.
وی بسترسازی حریم جاده را ضروری دانست و گفت: به موازات طرح هادی باید اقدام مؤثری انجام شود که ۲۰ متر در دو طرف ضلع جاده بهعنوان نوار تاسیسات که طبق قانون در اختیار راهداری است، با اجرای طرح هادی در اختیار شهرداری و منبعی برای درآمد باشد.
شهربازی سرپوشیده در کنار آسفالت معابر گام نخست آبادانی شهر بود
شهردار سیدآباد به تشریح برنامههای مدیریت شهری پرداخت و گفت: اولین اقدام ضروری برای سیدآباد، آسفالت معابر بود که با پیگیری دفتر مدیریت شهری در سال گذشته قیر رایگان دریافت و ۲۴ هزار مترمربع از معابر شهری با اعتبار حدود دو میلیارد تومان آسفالت شد.
وی ادامه داد: از آنجا که تامین زمین برای ساخت پارک چالش جدی در شهر است اما سال گذشته خانه بازی سرپوشیده با اعتبار داخلی نزدیک به ۶۰۰ ملیون تومان در کنار ساختمان شهرداری به مساحت ۱۷۰ مترمربع در فاصله هفته دولت تا دهه فجر سال گذشته آماده و تجهیز شد که مورد استقبال شهروندان قرار گرفت.
شهردار سیدآباد در مورد دیگر اقدامات صورتگرفته توسط شهرداری گفت: میله و پرچم در سال اول خدمت در شهرداری برای حاشیه جاده و زیباسازی ورودی شهر و نصب تابلو چلنیوم در دو ضلع غربی و شرقی بهنام سرلشگر ابراهیم فخاری در معرفی شهر ضروری بهنظر رسید.
“خانه فرهنگ و هنر” و پارک و مسجد حاشیه جاده نتیجه همیاری خیرین است
ترمهای برقراری رابطه مطلوب با مردم را در کنار تجربههای عمرانی لازمه موفقیت مدیریت شهری عنوان کرد و گفت: طی دیدار با مردم و مجمع خیرین دو قطعه زمین به شهرداری واگذار شد و از آنجا که در نظام آموزشی شهر سیدآباد فضایی برای آموزشهای مختلف خانوادهها و دانشآموزان وجود نداشت، یک قطعه زمین و در حد اسکلتبندی اولیه ساختمان با مشورت انجمن به “خانه فرهنگ و هنر” در مساحت ۲۷۰ مترمربع عرصه و ۱۲۰ مترمربع زیربنا اختصاص یافت که با صرف هزینه نزدیک به ۷۰۰ میلیون تومان برای تجهیز در هفته دولت سال پیش کلنگزنی و در دهه فجر به بهرهبرداری رسید.
شهردار سیدآباد در مورد قطعه زمین دوم نیز گفت: این قطعه زمین به مساحت دو هزار مترمربع از حاشیه جاده برای پارک و مسجد واگذار شد و البته واحدهای تجاری نیز پیشبینی شده که پارک با پیشرفت ۸۰ درصدی تا دهه فجر به بهرهبرداری میرسد و برآورد شد تا پایان طرح نزدیک به ۶ میلیارد تومان هزینه داشتهباشد که از منابع داخلی تامین میگردد.
وی در مورد یکی دیگر از طرحهای موفق شهرستان گفت: پلاک پستی هوشمند برای همه واحدهای مسکونی و تجاری با هزینه حدود ۳۰۰ میلیون تومان طی چهار ماه آماده و در هفته دولت به بهرهبرداری رسید و نصب شد چراکه در گذشته خیابانها و معابر شمارهگذاری بود اما واحدها مشخص نبود که مشکلاتی برای مردم در پی داشت.
ترمهای در بخش دیگری از سخنان خود به برنامههای پیش رو پرداخت و گفت: اعتبار بودجه در سال نخست تاسیس شهر سیدآباد، ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان پیشبینی شد که با متمم بودجه نزدیک به هشت میلیارد محقق شد و با پیشبینی عملکرد سال جاری نزدیک به ۱۳ میلیارد تومان بودجه امسال است که با هدفگذاری و برنامهریزیهای صورتگرفته و رفع اشکالات طرح هادی، پیشبینی بر این است که مبلغ بودجه سال آینده رقم قابل توجهی خواهد بود.
وی افزود: طرح مطالعاتی در حریم شهری سال گذشته مصوب و طرح بافت فرسوده امسال به تصویب میرسد زیرا بازیابی شهری جزء طرحهای لازم در هر شهر است و به موازات کارهای عمرانی، کارهای تحقیقاتی و مطالعاتی نیز در این مدت انجام شد.
شهردار سیدآباد برنامهریزی اصولی را ضرورت کار شهرداری دانست و گفت: اگر شهرداری برنامه و مسیر مشخصی نداشته باشد، به چالش برمی خورد چراکه بسیاری از نیازهای مردم با توجه به ضابطهها پاسخ مطلوب دریافت میکند و اگر به تاخیر بیفتد مشکلاتی در حوزه اجرا و شهرسازی رخ میدهد که حضور انجمن خیرین در شورا برای تامین نیاز حوزههای مختلف بهداشتی، فرهنگی و مذهبی راهگشا بود و این امکان را فراهم کرد تا حتی با کمبود اعتبار، طرحها پیگیری شود.
مشارکت مردم در بازسازی پیادهرو اقدام مؤثر زیباسازی شهری است
ترمهای در مورد زیباسازی شهری گفت: پس از فاز اول آسفالت معابر، عملیات زیرسازی ۳۵ هزار مترمربع از خیابانهای فرعی در ماه آینده اجرا میشود.
وی افزود: یکی از چالشهای جدی شهر سیدآباد، پیادهروسازی بود که خوشبختانه بهدلیل فعالیت دهیاری در ۹۰ درصد شبکه معابر مشکلات جدی ندارد و در طرح بنیاد مسکن نیز جدولگذاری در حد ۷۰ درصد انجام شد اما با توجه به بضاعت اندک شهرداری فراخوان در حوزه عمومی صورت گرفت تا هر مالک به ازای هر مترمربع مقابل فضاهای تجاری و مسکونی خود ۴۰ درصد سهم مشارکت توسط شهرداری دریافت کند و پیادهرو بهسازی شود.
شهردار سیدآباد خاطرنشان کرد: سهم مشارکت شهرداری دراین طرح از منابع داخلی تامین میشود و البته این طرح ابتدا با ساخت پیادهرو مقابل مساجد، بخشداری و مدارس بهطور کامل از منابع شهرداری آغاز گردید.
وی افزود: این طرح چالش در ترتیب پیادهروسازی در شهر را کم کرد و تا الان نزدیک به ۵ هزار مترمربع پیادهرو با هزینه ۶۰۰ میلیون تومان آماده شده که تا زمان مشارکت مردم همچنان ادامه خواهد داشت.
بلوار ورودی شهر مشخصه فعالیت شهرداری خواهدبود
ترمهای به اجرای یکی از طرحها در شهر سیدآباد بهعنوان مشخصه فعالیت شهرداری اشاره کرد و ادامه داد: پس از تصویب ضوابط طرح هادی، مهمترین نیاز شهر ساخت بلوار، میدان شهر و باندهای جاده است که از حدود سه ماه پیش عقد قرارداد با پیمانکار انجام شد و ۹۰ درصد طرح تصویب شد و ۱۰ درصد نیز اصلاح شد و بهعنوان طرح ایمنسازی و زیباسازی شهر آغاز بهکار خواهدکرد و تمرکز شهرداری در سال آینده بر اجرای طرح جاده است.
وی افزود: ضلع جنوبی شهر سیدآباد از گذشته مغفول مانده اما خوشبختانه بهدلیل اینکه در طرح هادی روستایی بهعنوان محدوده مشخص است و در یک سمت جاده اصلی قرار دارد، عملیات عمرانی در دست کار است و با ایجاد طرح ترافیکی نظیر نصب ۹ سرعتکاه به وضعیت بهتری میرسد از نظر اقتصادی و آبادانی رونق خواهدداشت.
شهردار سیدآباد چشمانداز پیشرفت شهر را موفق مطرح کرد و گفت: شهر سیدآباد با اجرای زیرساختهای شهری و طرحهای عمرانی شهرداری بهزودی از نظر اقتصادی موفق و پویا میشود و از آنجا که رونق تردد در مسیر شهر سیدآباد روبروز بیشتر است، ایجاد شرایط برای توقف و استراحت زائران در این زمینه حتما تاثیر دارد.
وی به تامین روشنایی نیز اشاره کرد و ادامه داد: تامین روشنایی با اعتبار بالغ بر دو میلیارد تومان صورت گرفت و از طرف پیگیریهای دولتی، اداره کل راهداری استان موظف به تامین روشنایی جاده با هزینه اجرا از طرف شهرداری شد و با خرید وسایل موردنیاز و پس از بررسی مسائل فنی تا دو ماه آینده انجام میشود و هزینه حدود ۶۰۰ میلیون تومان نیز توسط شهرداری برای اجرای این طرح تقبل میشود.
اقامتگاه رباط تاریخی و پمپ بنزین طرحهای موفق از نظر توجیه اقتصادی هستند
ترمهای به طرحهای دیگر شهرداری پرداخت و گفت: پروژه پس از اجرای طرح روشنایی، کانال آبهای سطحی است چراکه در ضلع جنوبی ۱۸ خیابان به جاده اصلی میرسد و عدم وجود آبراه در فصل بارشها مشکلاتی برای مردم ایجاد میکند که در زیرساختهای عمرانی، طرح کانال آبهای سطحی به طول یک و نیم کیلومتر به تصویب و با پیمانکار توافقاتی صورت گرفت و حدود ۴ میلیارد تومان هزینه دارد که تلاش میشود امسال به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: یکی از اقدامات مهم دهیاری و شورای آن دوران، خرید زمین ۷ هزار متری در رباط تاریخی شاهعباسی شهر سیدآباد از خروجی قوچان به سمت مشهد بود که پیگیریها با اداره میراث فرهنگی و ادغام دو کاربری زمین و رباط تاریخی برای تاسیس مجتمع گردشگری تصویب شود که پس از برنامهریزی و تهیه نقشه ساخت موردتایید نهایی اداره میراث فرهنگی قرار گرفت.
شهردار سیدآباد خاطرنشان کرد: امید است بتوان با تسهیلات این سازمان، هرچه زودتر عملیات عمرانی آغاز شود تا پیش از اقامتگاه سرک بهعنوان یک مجتمع گردشگری ایدهآل به مسافران ارائه خدمات بپردازد و تحقق این طرح حتما موجب بهبود شرایط اقتصادی منطقه خواهدبود و از طرفی پس از حدود سال به سودآوری میرسد و به تامین درآمد پایدار شهرداری نیز کمک میشود که در نتیجه شهرداری میتواند اقدامات بهتری در اجرای برنامههای عمران و آبادانی داشتهباشد.
وی از ساخت پمپ بنزین خبر داد و گفت: زمین حدود یک و نیم هکتار کنار راهداری متعلق به شهرداری برای ساخت پمپ بنزین و گاز برنامهریزی شد و از آنجا که طرح توجیهی از طرف دولت و سازمان شهرداریها تایید شده، امید است هرچه زودتر با تامین اعتبار و تسهیلات به بهرهبرداری برسد و منبع درآمد این شهر باشد.
گلزار شهدا به تصاویر شهیدان مزین میشودشهردار سیدآباد در مورد طرح عمرانی با هدف تقدیر از مقام شهدا اظهار داشت: پس از اجرای طرح بلوار، رباط تاریخی، پمپ بنزین همچنین تکمیل پارک تا دهه فجر، اقدام دیگر موردتوجه شهرداری، ساخت بنا برای اجرای مراسمهای ملی و مذهبی در شهر سیدآباد است که در حاشیه مسیر گلزار شهدا بهشکل پارک خطی در نظر گرفته شدهاست.
وی افزود: شهر سیدآباد ۳۲ شهید از جمله شهید سرلشگر فخاری را تقدیم انقلاب اسلامی و دفاع مقدس کردهاست اما آنچنان که باید شناخته شدهنیست و مقرر شد در اقدام بینظیر شهرستان و استان، مسیر گلزار شهدا مزین به قاب بتنی با عکس شهدا شود که نزدیک به ۱۲۰ میلیون تومان هزینه قابهای بتنی است و هزینههای دیگری تا پایان طرح دارد که تا دهه فجر به بهرهبرداری میرسد و این فضا با کفسازی، پارک خطی و میدان و تامین روشنایی برای استراحت مردم دور از ازدحام جاده و برگزاری مراسم مذهبی ایدهآل بهنظر میرسد.
همراهی مردم و پیگیری شورای اسلامی شهر در تحقق برنامههای شهرداری نقش ارزنده داشت
شهردار سیدآباد خاطرنشان کرد: اقدامات متعددی در زمینه عمران و آبادانی شهر انجام شده و برنامههای متعددی در دستور کار قرار دارد و برخلاف تصور، بودجه برای تامین هر پروژه از طرف دولت بهطور کامل تامین نمیشود و قطعا اگر پیگیری شهرداری و شورای اسلامی شهر و دیگر مسئولان نباشد، تحقق چنین برنامههایی امکانپذیر نیست.
وی افزود: تلاش همه دستاندرکاران در شهرداری سیدآباد بر این است تا با توجه کمبودهای دولت و اقتصاد کشور، وظایف شهرداری شهر جدید سیدآباد با جمعیت ۷ هزار نفر بهخوبی و در کمترین زمان و بودجه محدود اجرا شود.
ترمهای از همراهی مردم و اعضای شورای اسلامی شهر تقدیر کرد و گفت: مردم و خیرین همواره در جهت عمران و آبادانی شهر همراه و همیار بودند و اعضای شورای اسلامی شهر نیز از هیچ تلاشی کوتاهی نکردند و بهرغم درآمد اندک از دولت، دلسوزانه در راه خدمت به مردم گام برمیدارند که امید است بتوان فعالیتهای شهرداری اول سیدآباد را بهعنوان افتخار در تاریخ این شهر ثبت کرد.