بدون همکاری مردم، اقدامات انجام شده در مقابله با ویروس کرونا بیهوده خواهد بود
- شناسه خبر: 7378
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰:۵۸
- نویسنده:
پایگاه خبری تحلیلی کلام تازه | حمید انصاری در گفتگوی اختصاصی با کلام تازه در توضیحاتی پیرامون شرایط کنونی و وجود ویروس کرونا در کشور بیان کرد: قبل از انتخابات، شایعاتی مبنی بر وجود ویروس و بیماری کرونا در سطح کشور وجود داشت و در صبح روز انتخابات که به ما اعلام شد اثر انگشت را حذف کنیم، وجود این مشکل برای ما قطعیت پیدا کرد و ما به تمام نمایندگان فرماندار در سطح شهرستان، بخشنامه و ابلاغ کردیم که اثر انگشت را حذف کنند.
وی با بیان اینکه از روز بعد از انتخابات، شروع به بستن نقاط بومگردی کردیم. تصریح کرد: یعنی عملا ما منتظر نماندیم که ببینیم تهران یا مشهد چه تصمیمی میگیرند و با در نظر گرفتن اینکه در شهرستان چناران امکانات درمانی کم است، مناطق بومگردی را با وجود مخالفتها و مقاومتها بستیم تا شهرستان را ایمن و مطمئن نگه داریم و در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهیم.
انصاری ادامه داد: بلافاصله بعد از آن که کرونا در سطح کشور شدت پیدا کرد، تمام مناطق گردشگری را با کمک نیروهای بسیج، دهیار و نیروی انتظامی بستیم. یعنی نیروها را در محورهای موچنان، اخلمد، رادکان، بخش مرکزی و از آن طرف هم در گلمکان، کاهو، و جاده دولتآباد مستقر کردیم و همچنین هواپیمای تفریحی و پیست اسکی را هم تعطیل کردیم که تمام این اقدامات قبل از مصوبات کشوری صورت گرفت. تقریبا بعد از انجام این اقدامات و برخورد با ملامتهایی از سمت مسئولین، پس از گذشت بیست روز از اقدامات ما، تازه به صورت کشوری بخشنامه شد که این کارها انجام شود که ما تقریبا بالای نود و پنج درصد مصوباتی که اعلام شد را، قبلا انجام داده بودیم.
بار ترافیکی شهر چناران در کمربندی
حمید انصاریفرد افزود: در رابطه با جلوگیری از ورود مسافر به شهر چناران، با توجه به اینکه ایام تعطیلات بود و کرونا باعث تعطیلی زودهنگام مدارس شده بود و خیلیها به قصد سفر در جادهها بودند، ما محورهای ورودی به شهر چناران را بستیم و در گلبهار هم ایستگاه ایست و بازرسی زدیم و کل بار ترافیکی شهر چناران را در کمربندی شهر انداختیم که مسافرانی که قصد خروج از مشهد را داشتند، وارد شهر چناران نشوند و برعکس مسافرانی که از سمت شمال هم میآمدند، برای رفتن به سمت مشهد از داخل شهر چناران نگذرند. هر چند که پلیس راه استان متقاعد نمیشد، اما ما با مصوبه شورا این محور را بستیم.
خروج از منزل تنها به ضرورت
وی با اشاره به لزوم محدودیت تردد شهروندان در سطح شهر گفت: در رابطه با فعالیت اصناف و کسبهها، در بازدیدهایی که شد متوجه شدیم که خیلیها بدون ضرورتِ خرید یا کارهای مهم و تنها به قصد سرگرمی و خیابانگردی از منزل خارج میشوند که در این زمینه هم بخشنامه کردیم که اصناف مختلف تا ساعت ۵ بعدازظهر بیشتر کار نکنند و کسانی که خرید واقعی دارند، از صبح تا قبل از ساعت پنج بعدازظهر آن را انجام دهند. به این واسطه هم از خیابانگردیهای غیر ضروری جلوگیری کردیم که حدودا ۱۰ روز بعد از این اقدام ما، بخشنامه کشوری در این زمینه اعلام شد.
فرماندار چناران یادآور شد: در این زمینه از اصناف و بازاریان به دلیل حمایت کافی و همراهی لازم با هر گونه دستورالعمل صادره بدون هیچگونه مقاومتی، تشکر میکنم. مخصوصا از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جناب سرهنگ رجبی به عنوان یک فرمانده میدانی که با تمام وجود به دنبال انجام کار بود.
او ضمن ابراز به اینکه شهرستان چناران به واسطه تردد زیاد، ارتباط تنگاتنگ با مشهد دارد بیان کرد: مشهد هم به لحاظ زائرپذیری ارتباط تنگاتنگ با کل کشور دارد و کانون آلودگی است و شهرستان چناران با اینکه به دلیل ارتباط بسیار زیاد چناران، گلمکان و گلبهار با مشهد باید جزو آلودهترین شهرها میبود، اما با اقداماتی که انجام شد که آن را مرهون زحمات تمام دستاندرکاران هستیم، وضعیت بهتری دارد.
آلودگی و تستهای مثبت داریم
انصاریفرد ضمن عرض تسلیت و ابراز همدردی و آرزوی صبر به خانوادههایی که عزیزانشان را به واسطه بیماری کرونا از دست دادند توضیح داد: تبادلات چناران با مشهد، خیلی بیشتر از تبادلات نیشابور یا سبزوار با مشهد است و تقریبا ۷۰ درصد جمعیت گلبهار شامل تمام کارخانهداران، ۳۰ درصد کارگران، باغداران و گلدارانِ چناران در تردد مداوم با مشهد هستند و حجم بالای این تردد، قطعا میتوانست مشکلساز باشد و در حالیکه دیگر شهرستانها خیلی آلوده و درگیر هستند، ما شرایط نسبتا بهتری داریم. البته که آلودگی و تستهای مثبت داریم و از۸ مورد فوت، ۶ تای آن مربوط به خود شهرستان است.
وی ضمن تشکر از شرکت آلیس، خیرین و خادمیاران آستانقدسرضوی بابت همکاریها و کمکهای زیادی که در این زمینه داشتند، بیان کرد: در خصوص ضدعفونی شهر، آستان قدس رضوی مقداری محلول و ماسک در اختیار ما قرار داد و آن را در بعد روستایی به کار بردیم و خیلی از اماکن روستایی محلول پاشی شد. همچنین شهرداریها میخواستند سطوح خیابانها را سمپاشی کنند. اما با توجه به منابع محدود، این کار را انجام ندادیم. چرا که این محلول پاشیده میشد و دو ساعت بعد اثر آن از بین میرفت و دوباره آلودگی وجود داشت.
ضدعفونی اماکن پرخطر
وی ادامه داد: ما فکر کردیم که اماکنی مثل ادارات دولتی، کیوسکها، دفاتر پیشخوان دولت، پلیس +۱۰، پارکها، عابر بانکها و بانکها یعنی اماکن عمومی پرخطر که نیاز جدی به ضدعفونی داشت را، با کمک خیرین مردمی، آستانقدس و دهیاریها ضدعفونی کنیم و این کار به درستی انجام شد.
انصاریفرد اظهار داشت: در خصوص دستگاههای دولتی و طرح ۵۰ درصد حضور فیزیکی افراد، این موضوع را بخشنامه و اعلام کردیم و وقتی طرح یک سوم مطرح شد هم اعلام و اعمال شد و کار به نحو احسنت در سطح شهرستان در حال انجام است و مهمتر از همه این اقدامات همراهی خود مردم بود. چرا که بدون کمک آنها تمام کارهایی که انجام دادیم، عبث و بیهوده بود و اثر بخشی لازم را نداشت.
ویروس و مشکلات مربوط به آن هنوز وجود دارد
فرماندار چناران با اشاره به اینکه اگر طرح فاصلهگذاری اجتماعی به نام طرح فاصلهگذاری فیزیکی نام گذاری شده بود، بمراتب بهتر بود. ادامه داد: ما به اجتماع و حضور در اجتماع نیاز داریم و باید آن را با رعایت نکات بهداشتی و ایمنی حفظ کنیم که خوشبختانه شهرستان چناران جزو شهرستانهای خوب استان در این زمینه است. در همین راستا از مردم میخواهم نکات بهداشتی را رعایت کنند و کمتر از خانه خارج شوند. این ویروس و مشکلات مربوط به آن هنوز وجود دارد و اینکه بازارها، خیابان و ورودی شهر چناران باز شده است، نشان از وضعیت عادی نیست. وضعیت استان هنوز هم به شرایط مطلوب نرسیده و باید هر چه سریعتر این شرایط کنترل شود.
وی ضمن تشکر و قدردانی از نیروی انتظامی و پرسنل بیمارستان، دکتر رجبی، کادر درمانی و همه کسانی که در ارتباط مستقیم با بیماران بودند اذعان داشت: ما در چناران ۵۰ تخت داریم که ۲۵ تای آن را به بیماران درگیر با کرونا اختصاص دادیم و نفر بیست و ششم را باید در محوطه بیمارستان اسکان دهیم و در این زمینه تمهیداتی داشتهایم. یک سالن ورزشی را برای بحران پیش بینی کردیم و آن را به ۷۰ تخت با تمام امکانات لازم مجهز کردیم که اگر خدایی نکرده اتفاقی در سطح شهرستان افتاد، آمادگی لازم را داشته باشیم.