انتخابات فرصت انتخاب ایده ها است
- شناسه خبر: 39742
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۲ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۵۰
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
به گزارش کلام تازه، حجت الاسلام مظفر تاجی در خطبه های نماز جمعه این هفته شهر چناران با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار مردم قم با ایشان در موضوع انتخابات، گفت: با استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران و تحقق اولین مردمسالاری دینی در منطقه خاورمیانه و بلکه جهان، «مردم» به عنوان صاحبان نظام بر اساس آموزه های اسلامی، کلیدی ترین نقش را در نحوه اداره امور کشور و تعیین حاکمان و نمایندگان خویش دارا شدند.
امام جمعه چناران بیان کرد: این نقش در اصول متعدد قانون اساسی؛ از جمله اصول ۳ ، ۶ و ۵۶ قانون اساسی منعکس شده است.
وی افزود: برگزاری انتخابات های متعدّد سراسری در کشور از ابتدای انقلاب شکوهمند اسلامی تا کنون، در راستای تحقق بخشیدن به این نقش تعیین کننده مردمی ارزیابی می شود.
خطیب جمعه چناران ادامه داد: تأکیدات مکرّر بنیانگذار نهضت، حضرت امام خمینی (ره) در زمان حیات خویش و نیز مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای (مدّ ظله العالی) نسبت به لزوم حضور مردم در انتخابات و اثرات آن در پیشبرد نهضت، در پیش، هنگام و پس از برگزاری هر انتخابات، بیانگر اهتمام جدّی رهبران نظام به این نقش و تکیه نظام اسلامی به مردم در همیشه دوران بوده است.
تاجی گفت: بیانات این بزرگواران در خصوص انتخابات، از جهت دیگری نیز حائز اهمیت است که در کلام مقام معظم رهبری متبلور شده است.
وی افزود: ایشان با اشاره به نقش «الگو دهندگی رهبری به مردم»، بیانات و ارشادات رهبری خطاب به مردم را در جلب اعتماد مردم و خلق حماسه های عظیم مردمی در هر انتخابات، دارای نقش معرفی میکنند: «آن جایی که می خواهند صندوقهای انتخابات را خلوت کنند و مردم را از حضور در پای صندوقها و رأی دادن مأیوس نمایند، رهبری است که به مردم الگو می دهد و میگوید که انتخابات وظیفه است.
آن گاه مردم اعتماد میکنند، وارد میشوند و حماسه عظیمی میآفرینند. آن جایی که جایگاه ابراز نظر مردم در مسائل انقلاب است، چشم مردم به دهان رهبری است.
امام جمعه شهرستان چناران با اشاره به اینکه باید ایده تحول آفرین، شاخصه اصلی کاندیداهای انتخابات آینده باشد، گفت: انتخابات یک فرصت مهم اجتماعی است، در واقع انتخابات فرصت انتخاب ایده هاست و اگر به درستی انتخاب نشود، ایده ای بنبست گرا فرصت مییابد برای مدتی جهت کشور و سیاستهای آن را تعیین میکند و برخلاف ایده تحولی، موجب سرخوردگی و فروپاشی اجتماعی میشود و با کاهش اثربخشی چنین رویدادی شدت مشارکت را کاهش میدهد و از کیفیت آن (مشارکت) میکاهد.
وی افزود: امروز تحولگرایی و ارائه ایدههای تحولی یک شرط لازم حرکت اجتماعی و افزایش مشارکت سیاسی است.
آنچه امروز نیازمند آن هستیم، حل مشکلات بهواسطه یک ایده تحولی همهجانبه و پویاست و این ایده است که آینده ایران قوی را میسازد و انباشتی از سرمایههای اجتماعی برای آیندههای دور و نزدیک را رقم میزند و انتخابات است که چنین فرصتی را مهیا میکند.
تاجی بیان کرد: بنابراین نگاه انتخابکنندگان باید به سمت و سوی اشخاص و جریانهایی باشد که برای تحول مورد نظر رهبر انقلاب دارای ایده نو و پیشرو باشند.
منتخبان آینده مردم باید کسانی باشند که تحول را، نه در شعار که در عمل بشناسد، باور داشته باشند و برای شکوفایی آن ایدههای تحول آفرین تلاش کنند.
خطیب جمعه چناران با اشاره به حلول ماه رجب در فضيلت و اهميت این ماه، گفت: گرچه همه زمان ها مخلوق خداست ليكن برخى از آنها از شرافت و ويژگى خاصى برخوردار است.
وی افزود: درست است كه همه ماه هاى سال، پرتوى از قدرت جهان آفرين است، امّا سه ماه رجب، شعبان و رمضان، داراى امتياز و برجستگى ويژه اى هستند. در عصر جاهليت، مردم ماه رجب را گرامى مى داشتند.
خطیب جمعه چناران ادامه داد: بندگان صالح و آگاه الهى، ماه رجب و شعبان را به عنوان زمينه و مقدمه اى جهت كسب آمادگى براى درك درست و شايسته ماه مبارك رمضان به حساب مى آورند.
تاجی اظهار داشت: رجب، عيد اولياء الهى، بهار راز و نياز و عبادت، موسم خضوع و خشوع به درگاه الهى، موعد حضور و خواستن، و زمان قرار صالحان با معشوقشان حق تعالى است.
پيامبر گرامى اسلام(ص) و جانشينان به حق حضرتش سه ماه رجب، شعبان و رمضان را فراوان پاس مى داشتند و اين سه ماه را به روزه مى گذراندند.
خطیب جمعه چناران با تبریک ولادت امام باقر (ع) گفت: در عصر امام باقر (ع) انحرافات سیاسی در قالب مقاصد فکری خودنمایی می کرد و جریانات متنوع فکری به وجود آمده بودند که با تفکر ائمّه اختلاف داشتند.