اقدام دولت در عدم آغاز فوری مذاکرات با غرب، نوعی تنبیه آنان است
- شناسه خبر: 21114
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۴ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۵۸
- نویسنده: کلام تازه - سپیده نقدی
کلام تازه | امام جمعه چناران بیان کرد: اقدام دولت کنونی ایران در عدم آغاز کردن فوری مذاکرات با غرب در مسأله برجام، نوعی تنبیه طرفهای غربی و ایجاد بازدارندگی در برابر رویههای مخرب و بدعهدیهای آنها است که به درستی از سوی ایران در پیش گرفته شده است.
حجت الاسلام مظفر تاجی در خطبههای نماز جمعه این هفته چناران ضمن تسلیت شهادت حضرت امام حسن عسگری علیه السلام گفت: یکی از حساسترین دورههای تاریخ اسلام، عصر امام حسن عسکری (ع) است که هم از نظر مسائل فکری، اعتقادی و سیاسی، هم به لحاظ وجود فرقهها و گرایشهای گوناگون و هم از دیدگاه تاریخی، دورهای خاص به شمار میرود.
مظفر تاجی با اشاره به هفته وحدت گفت: هفته وحدت نماد همدلی، اخلاق محوری و عظمت مسلمین و برادری شیعه و سنی است؛ به نوعی میتوان گفت که هفته وحدت نماد پیمان با راه و روش اسلام و خط امام و رهبری است. هفته وحدت به این معناست که شیعه و سنی باید در مشترکات با هم وحدت و انسجام داشته باشند و در جهت زدودن اختلافات و همچنین، مقابله با دشمن مشترک یعنی صهیونیست، وهابیت و تکفیریها اقدام کنند.
تاجی بیان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان اسلام متوجه شدند اگر وحدت که پیام انقلاب اسلامی است در بین مسلمانان شکل بگیرد، استکبار و صهیونیست با مشکل مواجه خواهند شد؛ لذا با خرج هزینههای هنگفت سعی کردند بین شیعه و سنی تفرقه و اختلاف بیندازند تا بتوانند به اهداف پلید خود که همانا تسلط بر کشورهای اسلامی است، دست یابند.
وی افزود: پروردگار جهانیان، اسلام را به عنوان دین وحدت، همدلی و همبستگی معرفی میکند، بزرگترین ابزار و سلاح دشمنان این دین مبین نیز از ابتدای آغاز رسالت پیامبر (ص) تاکنون، تفرقهافکنی بوده است در حالی که مسلمانان میتوانند با تکیه بر مشترکات بسیاری که دارند در برابر این دسیسهها، صف واحدی را تشکیل دهند.
فرمانده قرارگاه فرهنگی شهرستان چناران با اشاره به اینکه ایران برای مذاکرات برجامی عجلهای ندارد! گفت: باید توجه داشت که تجربه چند سال اخیر برجام به خوبی به ایران ثابت کرده که طرفهای غربی، غیر قابل اعتمادند، به تعهدات خود به خوبی عمل نمیکنند، و مهمتر از همه، مذاکره را ابزاری برای نابودی جمهوری اسلامی ایران میبینند.
مظفر تاجی تشریح کرد: مجموع این مسائل موجب شده تا دولت ابراهیم رئیسی، رویکردی حساب شده را در قبال برجام در پیش گیرد و صرفاً با اتخاذ عملگرایی در چهارچوب آن، فقط در صورتی که ملت ایران از منافع برجام بهرهمند شوند، به نحوی جدی در قالب آن دست به کنشگری خواهد زد.
کلام تازه را در اینستاگرام دنبال کنید
تاجی در ادامه اظهار کرد: مقصر اصلی در تاخیر کنونی، در ازسرگیری مذاکرات برجامی حاکی از انفعال طرفهای غربی است که حاضر نیستند جهت احیای مذاکرات، اقدامات سازنده انجام دهند و در عین حال، با نگاهی زیاده خواهانه، ایران را که از همگی آن ها در بحث برجام طلبکار است، در جایگاه بدهکار میبینند.
وی تصریح کرد: اقدام دولت کنونی ایران در عدم آغاز کردن فوری مذاکرات با غرب در مسأله برجام، نوعی تنبیه طرفهای غربی و ایجاد بازدارندگی در برابر رویههای مخرب و بدعهدیهای آنها است که به درستی از سوی ایران در پیش گرفته شده است.
خطیب جمعه چناران تشریح کرد: عدمِ کرنش ایران در برابر خواسته آنها و رد کردن هرگونه تهدید و مذاکراتی که عاری از دستاورد برای ملت ایران باشد، عملاً به طرفهای غربی این پیام را میرساند که بر عکس آنچه آنها تصور میکند، پنجره تعامل و مذاکرات دیپلماتیک، نه از سوی آنها بلکه از سوی ایران، برای همیشه باز نیست و بسته شدن این پنجره و سخت شدن روند احیای مذاکرات، جدای از اینکه بازتابی از اقدامات منفی خودِ آنهاست، بیش از همه برای آنها حامل ضرر خواهد بود.
مظفر تاجی با اشاره به حادثه انفجار در نماز جمعه خونین خانآباد در افغانستان و تلاش آمریکا برای احیای داعش در این کشور گفت: آمریکاییها به این تحلیل رسیده اند که تنها گروهی که هم برای طالبان و هم برای سایر بازیگران همچون ایران به صورت تهدید میتواند وجود داشته باشد و درعینحال میتواند سیاستهای این کشور شکست خورده در افغانستان را پیش ببرد، داعش است؛ بههمینمنظور تمام توان خود را بر احیا و حمایت از داعش قرار داده است تا از یکسو ناامنی گسترده در افغانستان در جهت راهبرد مشغولسازی پیاده شود و از سوی دیگر با توجه به ناامنی بهوجود آمده و خطر داعش، زمینه اقدامات نظامی محدود و مداخله در امور افغانستان را فراهم و توجیه کند؛ تهدیدی که اگر در نطفه خفه نشود، زمینهساز ناامنی گسترده در داخل افغانستان شده و خطرات امنیتی گسترده همچون افزایش تهدیدهای داعش در منطقه را موجب خواهد شد.
تاجی بیان کرد: راهبرد جمهوری اسلامی ایران عدم حضور بازیگران فرامنطقهای در افغانستان و جلوگیری از تکرار چنین فجایعی است؛ زیرا هم حضور بازیگران خارجی و هم رشد و نمو نیروهای نیابتی آنها، هر دو زمینهساز ناامنی و بروز مشکلات تروریستی در منطقه هستند.
وی در ادامه افزود: شایسته است با تمام وجود به شهیدان نماز جمعه خانآباد، ابراز تکریم و احترام کنیم و لعن و نفرین ابدی را برای قاتلان جنایتکار و مباشران و مسببان این جنایت هولناک درخواست کرده و محکومیت عملی این حادثه دردناک را از تمام مجامع بینالمللی فریاد کنیم و تأمین امنیت مردم رنجدیده افغان را مسؤولان کنونی افغانستان بخواهیم.
فرمانده قرارگاه فرهنگی شهرستان چناران با اشاره به هفته پیوند اولیا و مربیان گفت: درباره اهمیت و ضرورت تشکیل انجمن اولیاء و مربیان باید اذعان داشت که یکی از مؤثرترین روشها برای جذب و جلب مشارکت والدین و مربیان مدارس، توسعه انجمنهای اولیاء و مربیان در سطح کلیه آموزشگاههای کشور است.
مظفر تاجی عنوان کرد: هدف از انجام این کار آن است که برای اولیاء و دیگر اعضای انجمن موقعیتی فراهم آید تا خدمات شایستهتری برای دانشآموزان ارائه نمایند.
کلام تازه را در تلگرام دنبال کنید
تاجی تشریح کرد:به منظور تسهیل مشارکت خانه و مدرسه، مربیان باید مطمئن شوند که اکثر اعضای انجمن از هدف کلی جلسات، برداشت مشترکی خواهند داشت، لذا میدانند که باید فضا را به گونهای مهیا سازند که پدران و مادران در مدرسه احساس راحتی کامل کنند. در اینجاست که والدین دانشآموزان در تبادل نظرها و اتخاذ راه حلهای مناسب برای عضویت در انجمن مدارس پیشقدم میگردند.
وی اظهار کرد: تشکیل انجمنهای اولیاء و مربیان در مدارس اقدامی است که مدیران محترم مدارس بدان مبادرت میورزند و در این صورت است که میتوانیم توسعه کیفی جلوههای مشارکت مردم را در قالب طرحهایی چون استفاده از تخصصها و مهارتهای اولیاء، با تشکیل کمیتههای آموزشی، فرهنگی، بهداشتی وخدماتی امکانپذیر نماییم.
امام جمعه چناران با اشاره به روز جهانی عصای سفید، و تبریک به نابینایان محترم گفت: روز عصای سفید نماد استقلال افراد روشندل، تکریم، عدالت و برابری اجتماعی برای نابینایان است، تا دولتها و انجمنهای نابینایی جهت فرهنگسازی، نحوه برخورد شایسته با نابینایان به مردم آموزش دهند.
مظفر تاجی بیان کرد: روز جهانی عصای سفید فرصت مناسبی است تا با چالشهای این قشر بیش از پیش آشنا شد؛ خواست نابینایان در ایران متفاوت از نابینایان دیگر در کشورهای دیگر نیست، اما مساله اصلی این است که در کشورهای پیشرفته هم اکنون نابینایان به دنبال فناوریهای نوین برای تسهیل زندگی خود هستند، اما در ایران نابینایان هنوز که هنوز است، دغدغه مناسب سازی شهری را دارند.
تاجی در ادامه عنوان کرد: از دیگر مشکلات این روزهای نابینایان این است که امکانات استفاده از تکنولوژی برای نابینایان فراهم نیست و همچنان مجبور هستند از ابزار های قدیمی برای تحصیل استفاده کنند.
وی در پایان گفت: هنگامی که صحبت از تحصیل میشود صرفا این را به ذهن متبادر میکند که یک نفر باید برای آنان کتابهایشان را ضبط کند یا اینکه از خط مخصوص نابینایان بریل استفاده کنند، اما واقعا ما و مسئولان باور نداریم که با استفاده از رایانه و اینترنت، نابینایان خیلی بهتر میتوانند به تحصیل خود ادامه دهند.