از تماشای رسانه ملی تا موفقیت در مسابقات جهانی
- شناسه خبر: 12036
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۸:۰۱
- نویسنده: کلام تازه - مهدیه کرمی
کلام تازه | لکوکاپ ایران، بزرگترین جشنواره پژوهشی دانشآموزی خاورمیانه بوده که هرساله در یکی از دانشگاههای معتبر کشور و در شهر تهران برگزار میشود.
در این رویداد، دانشآموزان در رشتههای متنوع شامل لکومس (محاسبات ذهنی و چرتکهای)، لکوپل (سازههای ماکارونی)، لکو دومینو، لکوکیو (مزرعه فکر)، لکوپد (پژوهشهای دانشآموزی)، لکولب (علوم آزمایشگاهی) و… برگزار میشود و دانشآموزان با هم به رقابت میپردازند. لازم به ذکر است که هر فرد در رشته خود با رقبای خود به رقابت میپردازد.
ابولفضل عربی بم متولد ۱۳۸۴ از مشهد و هم اکنون ساکن شهر گلبهار و دانشآموز دبیرستان اندیشه خلاق است. او از کودکی علاقمند به فعالیت در حوزه علمی بوده است.
عربی به واسطه رسانه ملی به رشته لکوپل و به دلیل آشنایی و برقراری ارتباط با پژوهشسرا به رشته لکولب علاقهمند شد. وی پس از گذراندن دورههای آموزشی، موفق به کسب امتیاز در پانزدهمین دوره مسابقات کشوری لکوکاپ در دانشگاه صنعتی شریف تهران در رشته لکولب (ساخت محصولات شوینده و بهداشتی با مواد شیمیایی) شد و به مسابقات جهانی ترکیه ۲۰۲۰ راه یافت.
کسب رتبه بینالمللی
وی پس از تلاشهای بیدریغ توانست موفق به کسب رتبه بینالمللی در رشته لکوپل (ساخت سازه با ماکارانی) شود. از دیگر رتبههای کسب شده این دانشآموز موفق میتوان به رتبه اول نهجالبلاغه در گلبهار و رتبه کشوری در رشته لکولب نیز اشاره کرد.
ابولفضل عربی در رابطه با زمان و شیوه برگزاری مسابقات توضیح داد: کشور ترکیه میزبان این مسابقات بود و شرکتکنندگان از کشورهای ایران، امارات، عربستان، ارمنستان و… جهت شرکت در مسابقات جهانی حضور داشتند و مسابقات در سطح بالا و به صورت فشرده برگزار شد.
وی ادامه داد: از دیدگاه من لکوپل راهی برای به روز بودن ساختار کارهای مهندسی در ساخت سازههای عظیم و لکولب ساخت محصولات شوینده و بهداشتی است و ساختار بسیار شیرین و مفیدی است.
کسب موفقیت با توکل و تلاش
ابولفضل عربی بیان کرد: در برخی مواقع، شرایطی برای من محیا شده بود که مایوس شده بودم و به این فکر کردم که دیگر ادامه نخواهم داد. اما این مورد به ذهنم خطور کرد که پروردگاری هست که در تمامی شرایط حامی من خواهد بود و باید به او توکل و امید داشته باشم.
این دانشآموز موفق ادامه داد: با تلاش مکرر، پشتکار بسیار و حمایتهای همه جانبه پدر و مادرم و رهنمودهای مدیریت اسبق پژوهشسرای نیما زهرا جوادی توانستم به این درجه از موفقیت دست یابم.
خواستن توانستن است
وی در پایان خطاب به نوجوانانی که علاقهمند هستند که وارد عرصه علمآموزی شوند، اما نگران عدم موفقیت هستند، گفت: من به هم سن و سالان خودم توصیه میکنم که اگر تمایل دارند وارد عرصه علمآموزی شوند، در ابتدا توکل به خداوند داشته باشند. سپس علایق و سلایق خود را بیابند و در جهت شکوفایی استعدادهای خود گام بردارند. زیرا اولین شرط موفقیت در هر امری علاقه به آن عرصه و سپس تلاش و پشتکار میباشد و با تلاش و پشتکار میتوانند به هرآنچه میخواهند برسند و بدون تردید خواستن توانستن است.