اجرای سیاست مذهب کنشگرانه توسط حضرت امام (ره)
- شناسه خبر: 13650
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۰ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۹:۰۳
- نویسنده:
کلام تازه | امام جمعه چناران گفت: امام روحانیت را متقاعد به مداخله در سیاست و حضور کنشگرانه در جامعه کرد و سیاست مذهب کنشگرانه را در عمل اجرا نمود. شبکه مویرگی روحانیت، که در سرتاسر کشور و حتی در روستاها حضور داشت، با رویکرد بدیع امام به عاملی اساسی در تقویت انقلابیون و پیشبرد فرایند انقلاب تبدیل شد و نشانی از تدبیر امام در پیشبرد انقلاب گردید.
خطیب جمعه چناران با تبریک آغاز ایام الله دهه فجر و چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و تقارن آن با ولادت حضرت فاطمه (س) و ولادت امام خمینی(ره) امروز در نماز جمعه چناران گفت: وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ در میان انقلابهای بیروح و سکولار، به مثابه یک انفجار نور بود که شعاع معنویت آن به سایر نقاط جهان رسوخ کرد.
وی با اشاره به گزارش مرکز امنیت نوین آمریکا، در رابطه با سیاست بایدن در قبال ایران گفت: این گزارش به خوبی نشان می دهد آمریکای ترامپ یا بایدن در ماهیت تقابل با ایران انقلابی هیچگونه تفاوتی ندارند. اگرچه در روشها و تاکتیکها ممکن است تفاوتهایی داشته باشند. جوبایدن در راهبردهایش همان ترامپ است و در تاکتیکهایش همان اوباما.
اعمال تحریمهای سخت گیرانه تر در زمان بایدن
وی تاکید کرد: آمریکای جو بایدن اگرچه از فشار حداکثری با جنگ اقتصادی کمتر حرف خواهد زد اما اولا با ابزاری مانند حقوق بشر و موشک و… به میدان خواهد آمد و ثانیا تحریمهای جدّی تری را به بهانه های واهی دیگر برعلیه ایران اعمال خواهد کرد.
حجتالاسلام مظفر تاجی توضیح داد: جو بایدن به روش تدریجی و پلکانی و فرسایشی با آب نبات چوبیِ چند امتیاز محدود، در صدد گرفتن امتیازهای بزرگ برخواهد آمد چنانچه اوباما با چند لبخند و امتیاز بسیار کم محدودیتها و خساراتهای زیادی را با بهره گیری از ساده انگاری وغفلت برخی مسؤولان، بر تاسیسات هسته ای ما وارد آورد.
وی اذعان داشت: برخلاف تصور خام بایدن و نیز برخی ساده اندیشان مرعوب، با راهبرد اعلامی از سوی رهبر حکیم انقلاب اسلامی نه مذاکره و نه برجام، هیچکدام برای ما اهمیت ندارد. آنچه در این مسیر مهم است در بخش فوری آن، رفع سریع همه تحریمها و سپس بازگشت به برجام است در بخش پایدار و درازمدت نیز خنثی سازی تحریمها در اولویت همه مسؤولان باید باشد و ذره ای تخطی از سیاست اعلام شده از سوی امام جامعه باید محقق گردد.
مهار تاثیر سیاست ایران بر منطقه؛ هدف آمریکا
خطیب نماز جمعه چناران گفت: استراتژی دیپلماتیک آمریکا بر اهداف کلیدی همچون جلوگیری ایران از دستیابی به تسلیحات هسته ای، مهار تأثیر سیاست منطقه ای ایران که در حال آسیب رساندن به منافع آمریکا است، کاهش تنشهای منطقه ای که بی ثباتی و رقابت نیابتی در خاورمیانه را به امر دائمی تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: با دقت در گزارش فوق درمییابیم که این گزارش به نوعی نقشه راه بایدن در مواجهه با ایران انقلابی است. «ایلان گولدنبرگ»، رئیس سابق میز ایران در دفتر معاون وزیر خارجه آمریکا و همکارانش در این گزارش مینویسند که؛ برجام نیاز به یک توافق مکمل دارد که به بند غروب، سیاستهای ایران در منطقه و موضوع موشکهای بالستیک ایران بپردازد.
حمله موشکی به ریاض از خاک عراق
امام جمعه چناران با اشاره به حملات پهپادی و موشکی به ریاض از خاک عراق و پیام های آن گفت: خبر حمله موشکی به ریاض از خاک عراق، شوک جدیدی در منطقه ی ملتهب غرب آسیا ایجاد کرد. برخی اخبار حاکی از شلیک دو فروند موشک بالستیک و کروز بود که یکی از آنها رهگیری شده و منهدم شد. شلیک این موشک در روز، نیز در نوع خود بی سابقه بود، زیرا معمولا حملات موشکی انصارالله در شب انجام شده و با حملات پهپادی نیز همزمان می شد.
حجتالاسلام مظفر تاجی بیان کرد: این بار اما این حملات، هم در روز صورت گرفت و هم از حملات پهپادی خبری نبود. فقط شلیک دو موشک بود که ریاض را در التهاب و اضطراب فرو برد. ارتش و کمیتههای مردمی یمن و جنبش انصارالله مسؤولیت این حملات را بر عهده نگرفتند تا اینکه صدور اطلاعیه تیپ مقاومت «وعدالحق» از عراق موجبات شگفتی بیشتر را فراهم کرد. در این اطلاعیه، انتقام خون شهدای انفجارهای تروریستی بغداد که دو نفر از اتباع سعودی عامل آن بودند؛ علت این عملیات، معرفی گردید.
وی ادامه داد: برای اولین بار است که یک گروه عراقی این قابلیت را پیدا کرده تا پایتخت عربستان سعودی را هدف قرار دهد. حداقل فاصله مرزهای عراق تا شهر ریاض ۵۰۰ کیلومتر است و بنابراین برد عملیاتی پهپاد تیپ وعدالحق بالای ۷۰۰ کیلومتر بوده و در نتیجه این توان را دارد تا شهرهای اسرائیل را نیز هدف قرار دهد.
پایان دوره مصونیت اقدامات خرابکارانه دولتهای عربی حاشیه خلیج فارس
امام جمعه چناران خاطر نشان کرد: پیام راهبردی این حمله برای بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای، این است که دوره مصونیت اقدامات خرابکارانه برای دولتهای عربی حاشیه خلیج فارس پایان یافته و از این پس هر کشوری که در همکاری با ایالات متحده در ضربه به محور مقاومت دخیل شود، لاجرم باید هزینه آن را نیز بپردازد وبیشک اعلام علنی هدف قرار گرفتن بندر تجاری دُبی در آینده نیز در راستای راهبرد فوق است.
مدیریت اقشار مختلف ایران در راه انقلاب
وی بیان کرد: ایشان توانستند قشرها و گروههای مختلف مذهبی و غیر مذهبی را مدیریت کنند و در مقابل آسیبها و چالشهای داخلی و تهدیدات خارجی، انقلاب اسلامی را واکسینه کنند؛ به گونهای که خیلی از نظریه پردازان و استراتژیستها به الگوگیری از روش امام راحل و دستاورد ایشان یعنی انقلاب اسلامی پرداختند.
حجتالاسلام مظفر تاجی افزود: آنچه در این میان حائز اهمیت است نقش بسیار مؤثر و کاربردی حضرت امام خمینی(ره) به عنوان یک رهبر دینی و مذهبی در فرآیند انقلاب اسلامی ایران است که توانست این کشتی متلاطم را به ساحل نجات رهنمون سازد.
بیشتر بخوانید: گلایه شدید امام جمعه چناران از بیتوجهی مسئولان نسبت به حفظ کرامت و جایگاه شهدای گمنام
خطیب جمعه چناران تبیین کرد: امام خمینی(ره) در فرآیند انقلاب، ضمن مدیریت قلوب و بسیج همگانی توانستند با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد خویش، تمامی منابع و سرمایه های اجتماعی و انسانی را هدایت و راهبری کنند؛ طوری که به مثابه یک الگو و اسوه برای آیندگان قرار گرفتند.
امام خمینی؛ اندیشه ورز ذوالفنون
وی با اشاره به دومین سالگرد صدور بیانیه گام دوم انقلاب توسط رهبر معظم انقلاب گفت: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به عنوان یکی از مهم ترین اسناد بالادستی، از کلیدی ترین و مهم ترین رهنمودها و بیانات حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله العالی) محسوب می شود که ضرورت دارد ره پویان حق همچون چراغ و به عنوان نقشه راه آن را نصب العین خود قرار داده و به در نظر داشتن همه جانبه آن، جهت سیاستگذاری، برنامه ریزی و عملیاتی و اجرایی کردن رهنمودها و توصیه های عینی و ضمنی آن تمام توان، تلاش، ظرفیت، استعداد و… را به کار گیرند.
وی اظهار کرد: رهبری امام خمینی(ره) را میتوان در دوره های متفاوت تقسیم بندی نمود که در آنها، امام(ره) از الگوهای مدیریت سیاسی متنوعی بهره میجستند.
حجتالاسلام مظفر تاجی توضیح داد: امام خمینی(ره) اندیشه ورزی ذوالفنون بودند که در ساحتهای گوناگون معرفت، به تلاش فکری و عملی پرداختند و آثار ارجمندی در دانش های مختلف از خود به جای گذاشتند.
وی ادامه داد: نظریه ها و آرای عملی ایشان در حوزه فقه، اصول، فلسفه، عرفان، اختاف، سیاست، تفسیر و علوم قرآنی، رجال و درایه و مباحث اجتماعی از جایگاه والایی برخوردار است.
الهام ایدئولوژی رهبر انقلاب از حافظه مذهبی مردم
امام جمعه چناران اظهار کرد: نخستین ویژگی رهبری امام خمینی(ه) ایدئولوژی پردازی بود؛ ایدئولوژی که از حافظه مذهبی مردم الهام گرفته بود و با تجربه آنان غریبه نبود. امام به منزله یک رهبر فکری و ایدئولوگ، سنگ بنای انقلاب را محکم بنیان گذاشت. نقش رهبر فکری در روند انقلاب، کاربرد اصول جهان بینی خاص در مورد وضع موجود با هدف سلب مشروعیت از نهادهای سیاسی موجود است.
وی تشریح کرد: دومین ویژگی رهبری امام خمینی(ره) که در پیشبرد انقلاب مؤثر افتاد، قابلیت بالا در بسیج مردم بود. ایشان با زبانی ساده و قابل فهم، آموزه های مذهبی را در اختیار مردم قرار میداد و ایدئولوژی انقلاب اسلامی را با روایت خاصی جذاب میکرد. سخنان امام به گونه ای بود که اغلب مخاطبان با آن هم ذاتپنداری میکردند.
جذابیت ساده بیانی امام خمینی(ره)
حجتالاسلام مظفر تاجی گفت: امام خمینی(ره) به زبان یک فقیه یا متفکر یا یک انقلابی و چریک سخن نمیگفت، بلکه از زبان مردم و برای مردم حرف میزد. او با توجه به مرجعیتش در مذهب و تسلطش به آموزه های دینی و زندگی ساده و مردمداریش دغدغه های مردمی را بر اساس آموزه های فکری خویش و با زبانی روان و ساده بیان میکرد.
وی اظهار داشت: سومین ویژگی رهبری امام خمینی(ره)، سیاستگذاری و مدیریت ایشان است. شاید بتوان نخستین سیاستگذاری امام را اداره انقلاب از طریق روحانیت و بهکارگیری شبکه ارتباطی روحانیت و مساجد دانست؛ آنچه پیشتر نیز بدان اشاره شد. امام روحانیت را متقاعد به مداخله در سیاست و حضور کنشگرانه در جامعه کرد و سیاست مذهب کنشگرانه را در عمل اجرا نمود. شبکه مویرگی روحانیت، که در سرتاسر کشور و حتی در روستاها حضور داشت، با رویکرد بدیع امام به عاملی اساسی در تقویت انقلابیون و پیشبرد فرایند انقلاب تبدیل شد و نشانی از تدبیر امام در پیشبرد انقلاب گردید.
خطیب نماز جمعه چناران افزود: همزمانی این سه ویژگی در رهبری امام خمینی(ره) خود خاصیتی ویژه است که موجب تمایز شکل رهبری ایشان میشد. همین درهمتنیدگی و در آن واحد ایدئولوگ، بسیجگر و مدیر بودن موجب شد تا انسجام بیشتری در فرایند انقلاب ایجاد گردد و در پیشبرد انقلاب و تأمین اهداف آن میسر افتد.
انقلابیگری
کلام تازه را در اینستاگرام دنبال کنید
حجتالاسلام مظفر تاجی انقلابی گری را از مهمترین موضوعاتی دانست که به صورت ضمنی و محتوایی در بیاینه گام دوم انقلاب اسلامی به آن اشاره شده و تشریح کرد: رهبر انقلاب اسلامی(مدظله العالی) در بیانیه ی «گام دوم انقلاب» با مرور تجربه ی ۴۰ ساله ی انقلاب اسلامی اعلام کردند: انقلاب «وارد دوّمین مرحله ی خودسازی و جامعه پردازی و تمدّن سازی شده است».
تلاش و مجاهدت جوانان برای تحقق آرمان انقلابی
وی ادامه داد: گام دومی که باید در چارچوب «نظریه ی نظام انقلابی» و با «تلاش و مجاهدت جوانان ایران اسلامی» به سوی تحقق آرمانِ «ایجاد تمدّن نوین اسلامی …» برداشته شود.
خطیب نماز جمعه چناران بیان کرد: فضای صدور بیانیه گام دوم در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز دهه پنجم با ویژگیهای وجود دشمنان خارجی، خودباختگان داخلی و وعده آنها مبنی بر پایان عمر انقلاب اسلامی تا قبل از فرا رسیدن چهلمین سالگرد آن است، منتهی با سه رکن مؤمنانه تر، واقع بینانه تر، امیدوارانه تر و البته مقتدرانه تر و قدرتمندانهتر از بیانیههای قبلی؛ و چون هدف بلند گام دوم شکلگیری و استقرار تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنافداه) میباشد.