آغاز فرایند حذف تدریجی دفترچه بیمه سلامت
- شناسه خبر: 15225
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۱۹
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه
مدیر کل بیمه سلامت خراسان رضوی گفت: فرایند حذف تدریجی دفترچههای درمان سازمان بیمه سلامت ایران آغاز شده است.
علیرضا رمزی در جلسه شورای اطلاع رسانی این اداره کل که در روز شنبه مورخ ۲۸/۰۱/۱۴۰۰ در محل این اداره کل برگزار شد افزود: در راستای اجرای بند «ج » ماده ۷۰ برنامه ششم توسعه کشور و بند « ز » تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و با توجه به ابلاغیه شماره ۱۷۹۰۰۵/۱ مورخ ۲۱/۱۰/۹۹ وزیر محترم ارتباطات و فنآوری اطلاعات ، سازمان بیمه سلامت ایران ملزم به اجرای برنامه نسخهنویسی الکترونیک در کلیه مراکز درمانی طرف قرارداد در سطح کشور شده است.
وی بیان کرد:بر اساس ابلاغیهای مقرر شده از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری چاپ دفاتر بیمه درمان بیمهشدگان صندوق بیمه سلامت همگانی (رایگان)، از ابتدای خرداد ماه چاپ دفاتر بیمهشدگان صندوق روستائیان و از ابتدای تیرماه، چاپ دفاتر بیمهای سایر صندوقهای بیمهای سازمان بیمه سلامت ایران در سطح استان خراسان رضوی متوقف میگردد.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان رضوی تاکیدکرد: با اجرای این طرح بیمهشدگان تحت پوشش این سازمان جهت مراجعه به پزشک نیاز به دفترچه بیمه نخواهند داشت و مراکز درمانی بر اساس کد ملی بیمار اقدام به نسخهنویسی الکترونیک و در صورت نداشتن زیرساخت الکترونیک در سربرگ مطب یا درمانگاه اقدام به تجویز دارو و خدمات برای بیمهشدگان معزز خواهندنمود .
وی تصریح کرد: کلیه بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت و نیز پزشکان و موسسات درمانی میتوانند از طریق شماره گیری سرشماره# ۱۶۶۶ * در گوشی همراه خود از اعتبار بیمه شده این سازمان جهت دریافت و ارائه خدمات درمانی مطلع شوند.
کلام تازه را در تلگرام دنبال کنید
رمزی تبیین کرد: جهت رعایت حال بیمه شدگان این سازمان و برای اطمینان خاطر و آگاهی بیمهشدگان معزز از وضعیت بیمهای خود، برگ اول دفترچه که حاوی اطلاعات هویتی بوده در اختیار افراد قرار میگیرد.
وی همچنین افزود: ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با هدف آگاهی بخشی و اطلاعرسانی از آغاز طرح نسخهنویسی الکترونیک بصورت همزمان در سرتاسر کشور مکاتبهای را به تمامی استانداران معزز ارسال کرده و در آن تمامی موارد پیش بینی شده در اجرای این طرح را تبیین نمودهاند.
مدیر کل بیمه سلامت استان خراسان رضوی تشریح کرد: پرداخت مطالبات نسخه نویسی ونسخه پیچی الکترونیک سه ماهه آذر و دی وبهمن ماه ۱۳۹۹مبلغ۳۴ میلیارد و ۲۹۸ میلیون تومان بوده که پرداخت گردیده است.
وی اضافه کرد: مطالبات مرداد وشهریور ماه سال 1399 دانشگاهها/دانشکدههای علوم پزشکی به مبلغ کل ۹۰میلیارد و۹۶۵ میلیون تومان و مطالبات آذرماه ودی ماه ۹۹ مراکز دیالیزی، مطالبات آبان وآذر ۹۹ و علی الحساب اسناد دی وبهمن ماه بیمارستانها ، مطالبات آبان وآذر ماه ۹۹ پزشکان ودرمانگاهها و مراکز پاراکلینیک و همچنین مطالبات آبان ماه ۹۹ داروخانههای خصوصی وخیریه وغیر دولتی دانشگاهی جمعا به مبلغ ۱۰۵میلیارد و۱۳۲میلیون تومان پرداخت شد.
رمزی اضافه کرد: پرداخت علی الحساب مرحله یازدهم ودوازدهم سال ۱۳۹۹ سطح یک روستائیان، عشایر وشهرهای زیر بیست هزار نفر دانشگاههای علوم پزشکی مجموعا به مبلغ ۲۶ میلیارد و۳۷۴ میلیون تومان نیز صورت گرفته و مطالبات مراکز طرف قرارداد ترک اعتیاد بابت ماههای مرداد لغایت بهمن ماه سال ۱۳۹۹، ۲۰۵میلیون تومان پرداخت شده است.
آخرین وضعیت جمعیت صندوق های بیمه ای در استان:
وی توضیح داد: جمعیتی بالغ بر ۲ میلیون ۳۷۶ هزار نفر دیگر در قالب ۴ صندوق بیمهای دیگر این سازمان از خدمات بیمهای و درمانی بهرهمندشده و بالغ بر ۵۰ درصد جمعیت استان خراسان رضوی تحت پوشش خدمات سازمان بیمه سلامت ایران هستند.
مدیر کل بیمه سلامت استان در خصوص بیمه اتباع خارجی استان نیز اعلام کرد: قرارداد بیمه درمان اتباع و مهاجرین خارجی، برای پناهندگان افغانستانی و عراقی تحت سه عنوان اتباع خارجی آسیب پذیر، اتباع بیماران خاص و غیر آسیب پذیر خدمات بیمهای انجام میشود که این افراد پس از معرفی در گروههای آسیب پذیر و خاص بصورت رایگان و در گروه غیر آسیب پذیر با پرداخت حق بیمه مصوب، در صندوق سایر اقشار از پوشش بیمه سلامت برخوردار میشوند.
وی آمار داد: تاکنون ۱۹ هزار و ۵۳۵ نفر از اتباع خارجی استان خراسان رضوی از خدمات بیمهای این سازمان بهره مند گردیدهاند.
بیشتر بخوانید :عدم صدور دفترچه تامین اجتماعی در خراسان رضوی
افزایش تعداد تخت های بخش های ICU دردوران شیوع بیماری کرونا:
مدیر کل بیمه سلامت خراسان رضوی افزود: در شش ماهه اول سال ۱۳۹۹ مبلغ ۱۷۷ میلیارد ریال از اعتبارات اداره کل بیمه سلامت خراسان رضوی به درمان بیماری کووید ۱۹ در بیمارستانهای استان اختصاص یافت.
رمزی ادامه داد: گسترش تختهای ICU بیمارستانهای استان و افزایش آنها، در ارائه خدمات مناسب به بیماران بدحال کرونایی نقش و تاثیر بسزایی داشته است.
لازم به ذکر است در ۶ ماهه اول سال ۱۳۹۹ تعداد ۲۸۱ تخت ICU به ظرفیت قبلی تخت های ICU استان افزوده شده است. وی با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده بیمه سلامت استان در دوران شیوع کرونا گفت: از دیگر اقدامات ارزنده اداره کل بیمه سلامت خراسان رضوی که در دوران شیوع بیماری کرونا و با هدف ارائه خدمات مطلوب به بیمه شدگان انجام شد می توان به خدمات زیر اشاره نمود:
افزایش انعقاد قراداد همکاری با موسسات جدید به منظور افزایش سطح دسترسی عمومی و ایجاد عدالت اجتماعی در حوزه خدمات سلامت
تسریع در اجرای برنامه نسخه نویسی الکترونیک به منظور کاهش استفاده از دفترچه بیمه
انعقادقرارداد همکاری با آزمایشگاههای متقاضی انجام آزمایش pcr و نیز مراکز تصویربرداری جهت انجام HRCT برای بیماران
ارائه آموزش های مجازی به موسسات درمانی طرف قرارداد جهت کاهش تردد
و در نهایت راهنمایی و پاسخگویی به سوالات هم استانیهای معزز و بیمه شدگان معزز از طریق سامانه ۱۶۶۶
آخرین وضعیت داروهای درتعهد سازمان جهت درمان بیماری کووید۱۹
مدیرکل بیمه سلامت خراسان رضوی در خصوص در تعهد قرار گرفتن داروهای رمدسیور و فاویپیراویر که داروهای درمانی بیماری کرونا می باشند نیز اینگونه توضیح داد:از آبان ماه سال جاری و با توجه به مصوبات شورای عالی بیمه سلامت این دو دارو صرفا برای بیماران بستری مبتلا به کرونا در تعهد سازمان بیمه سلامت ایران قرار گرفته و پیشبینی میشود هزینههای ایجادی پوشش این داروها در سطح استان ماهانه در حدود۷ میلیارد و ۲۸۰میلیون تومان باش د.
رمزی افزود:از ابتدای سال جاری ماهانه هزینه درمان بیمه شدگان مبلغی در حدود۹۱میلیارد تومان بوده که از این مبلغ حدود ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای بیماران کرونایی هزینه شده است.
به عبارت بهتر می توان گفت در هر ۲۴ساعت بالغ بر ۲میلیارد و ۹۴۰ میلیون تومان هزینه درمان بیمهشدگان برای اداره کل بیمه سلامت خراسان رضوی ایجاد می شود به گونه ای که در هر ۲۴ساعت حدود ۳۰ هزار بار مراجعه به مراکز درمانی استان صورت می پذیرد.
وی همچنین افزود: از جمله اقدامات انجام شده توسط این اداره کل در دوران شیوع بیماری کرونا که با هدف تسریع و تسهیل در ارائه خدمات بیمه ای بیمهشدگان انجام شده است می توان به:
تسهیل شرایط تایید داروی قرص فاویپیراویر و آمپول رمدسیور: در دوران شیوع بیماری کرونا این دو دارو صرفابرای آندسته از بیمهشدگان این سازمان که در مرکاز درمانی بستری می شدند تخصیص می یافت.اما براساس آخرین دستورالعمل های شورای عالی بیمه و وزارت بهداشت بیمهشدگان این سازمان که به بیماری کرونا مبتلا شده اند و بصورت سرپایی و یا بستری موقت به مراکز درمانی مراجعه می نمایند قرص فاویپیراویر و آمپول رمدیسیور را دریافت خواهند کرد.
ایجاد شرایط لازم جهت نسخهنویسی برای پزشکان غیر طرف قرارداد از ابتدای اردیبهشت سالجاری
ایجاد بستر مناسب جهت انعقاد قرارداد اینترنتی موسسات
امکان نسخه نویسی پزشکان در سربرگ
نسخهنویسی الکترونیک در مراکز دولتی دانشگاهی