گام بلند مجلس برای محرومیتزدایی در استانها
- شناسه خبر: 14199
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۴۰
- نویسنده: اتاق خبر کلام تازه

کلام تازه | عضو کمیسیون تلفیق بودجه، یکی از تغییرات مهم اعمال شده در این کمیسیون در لایحه بودجه ۱۴۰۰ را اختصاص ۳۲ هزار میلیارد تومان برای محرومیت زدایی از استانها دانست و گفت: انتظار داریم پس از بازگشت لایحه بودجه به مجلس این رقم، به تصویب برسد.
به گزارش کلام تازه، محمد مهدی زاهدی عضو کمیسیون تلفیق بودجه، با اشاره به توجه ویژه نمایندگان به مسئله محرومیتزدایی به ویژه در لایحه بودجه ۱۴۰۰، عنوان کرد: در لایحه دولت ردیفهایی را به منظور محرومیتزدایی در استانها پیش بینی شده ولی به هیچ عنوان کفاف نیازهای مناطق محروم را نمیداد.
بیشتر بخوانید: تاکید استاندار و بنیاد مستضعفین بر محرومیت زدایی
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت با برگشت لایحه بودجه از جانب مجلس باید در این ارقام تجدید نظر کند، افزود: به عنوان مثال دولت ۹۰ هزار میلیارد تومان برای همسانسازی حقوق بازنشستگان اختصاص داده بود اما از نظر ما این رقم کافی نیست.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در تبصره ۱۲ لایحه دولت ۲۵ درصد افزایش حقوق برای تمام کارکنان دولتی تعیین شده بود، گفت: اینگونه افزایش حقوق به نوعی بیعدالتی بود که شاید این نوع افزایش حقوق نیز دلیلی بر رد کلیات بودجه در مجلس بود.
افزایش یارانه دهکهای پایین
وی با اشاره به اینکه کف یارانه ۹۰ هزار تومان در کمیسیون تلفیق دیده شد و برای دهکهای خیلی پایین مبلغ ۲۵۰ هزار تومان به ازای هر فرد یارانه در نظر گرفته شد، افزود: دریافت مالیاتها بهصورت پلکانی در کمیسیون تلفیق لحاظ شد و سعی شده عدالت اجتماعی در پرداختها و دریافتها رعایت شود که امیدواریم این مسئله در صحن علنی مجلس نیز تأیید شود.
کانال خبری کلام تازه را در تلگرام دنبال کنید
زاهدی با بیان اینکه پیشبینی کمک بودجهای به استانها شده است و حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان در اختیار استانها برای محرومیتزدایی اختصاص داده شده است، گفت: ۱۸ هزار میلیارد تومان نیز برای اقدامات عمرانی به اختیار استانها در کمیسیون تلفیق اختصاص داده شده است.
وی با اشاره به اینکه رویکرد مجلس در بررسی لایحه بودجه در هدفمندی یارانهها، جلوگیری از رانتخواری، شفافیت در پرداختها و محرومیتزدایی بوده است، افزود: در کشور بیش از ۴ میلیون دانش آموز داریم که تبلت ندارند و در بودجه پولی برای خرید امکانات آموزشی مجازی برای این دانش آموزان اختصاص داده شد.
عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در اصلاح لایحه بودجه به شرکتهای دانشبنیان بها داده شد، گفت: پرداخت حداقل هزار میلیارد تومان تسهیلات برای شرکتهای دانشبنیان پیشبینی شده است که این مهم نیز یکی دیگر از گامهای مهم بودجهای در تلفیق بود.