دانستنیهای ازدواج به زبان ساده / این قسمت: ازدواجهای ناسالم
- شناسه خبر: 18162
- تاریخ و زمان ارسال: ۱ شهریور ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۱۷
- نویسنده: کلام تازه - سمیرا ضیایی

کلامتازه | بنابر آخرین آمار ثبت احوال کشور، در نیمه نخست سال ۹۹ ثبت شده و به ازای هر سه ازدواج، یک طلاق اتفاق افتاده! برای همین لازم دونستم راجع به این معضل مهم در کشور صحبت کنم و تمام تلاشم اینه که با زبان ساده این مفاهیم رو بگم که برای همه قابل استفاده باشه و شاید با کمک هم بتونیم یه سری مسائل و مشکلات رو کاهش بدیم.
بنابر آخرین آمار ثبت احوال کشور، ۱۲۷ هزار و ۳۱۸ ازدواج در نیمه نخست سال ۹۹ ثبت شده و در بهار این سال تعداد ۳۴ هزار و ۶۵۹ طلاق اتفاق افتاده که بررسی نسبت این دو واقعه نشون میده به ازای هر سه ازدواج، یک طلاق اتفاق افتاده!
برای همین لازم دونستم راجع به این معضل مهم در کشور صحبت کنم و تمام تلاشم اینه که با زبان ساده این مفاهیم رو بگم که برای همه قابل استفاده باشه و شاید با کمک هم بتونیم یه سری مسائل و مشکلات رو کاهش بدیم. خب بیایم در مورد ازدواج های ناسالم یکم حرف بزنیم.
بعضی ازدواجها هستن که خطر و ریسک بالایی دارن، انواعش رو در ادامه با هم میخونیم تا ببینیم چه ازدواجهایی هستن.
ازدواجهای تک بعدی:
در این نوع از ازدواجها، معیار انتخابمون رو فقط بر اساس یه چیز میذاریم. به عنوان مثال کسی که علاقه به موسیقی و ساز داره ولی به یه دلایلی نتونسته بره سمتش، میاد با کسی ازدواج میکنه که موزیسینه.در واقع فرد دید تونلی داره درست مثل وقتی که وارد تونل میشیم فقط بخشی رو میتونیم ببینیم و بقیه جاها برامون مخفیه و نمیتونیم بببینیم.مثالهای زیادی از ازدواج تک بعدی هست، مثلا دختری که همیشه آرزو داشته یه عالمه لباس و جواهرات بخره، به دنبال فرد پولدار میگرده تا به هدفش برسه، یا پسری که برای انتخاب همسر آیندهش فقط زیبایی و جذابیت جنسیِ طرف مقابل رو ملاک ازدواجش قرار میده و یا فردی که ملاک انتخابش فقط مذهبی بودن فرد مقابل هست.
ازدواج بر مبنای برخی مشترکات:
در این نوع ازدواج فرد به دلیل این که بعضی چیزهای مشترکی دارن با هم ازدواج میکنن مثلا هر دو همکارن یا هر دو هم رشتهان و یا هر دو هنرمندن. در واقع اینجا هم همون دید تونلی رو به کار میبرن و جنبههای مهمِ دیگه رو در رابطه نمیبینن مثل رفتار فرد، شخصیت فرد و…ازدواج بر مبنای مصلحت: در این نوع ازدواج، فرد بر اساس همرنگی با جماعت و مصلحت جمع ازدواج میکنه مثلا میگه همه دوستام ازدواج کردن و وقتی من باهاشون بیرون میرم تنهام. فرد در این نوع ازدواج میگه باید ازدواج کنم چون جامعه و خانواده میگه باید ازدواج کنی و یا میگه تحت فشار خانواده قرار گرفتم.در این نوع ازدواج، خیلیها حاضرن فقط ازدواج کنن حتی اگر احتمال طلاق در اون رابطه زیاد باشه، فقط به قیمت اینکه به همه بگن ما هم ازدواج کردیم. مشکل کار اینجاس که حالا اون خانواده و جامعهای که فرد رو تحت فشار قرار داده، بعد از طلاق چقدر حمایتش میکنه و چقدر میتونه حال روحی فرد رو درک کنه.آیا پاسخگوی آسیبهای فرد هست؟
کلام تازه را در تلگرام دنبال کنید
ازدواج هایی که تفاوتهای دو فرد بسیار زیاده:
تفاوتهای سنی خیلی زیاد، تفاوتهای فرهنگی و طبقاتی، تفاوتهای مذهبی و…
در این نوع ازدواج ها ممکنه در اوایل رابطه، همه چیز خوب به نظر برسه ولی بعد از مدتی اختلافها آشکار میشه.
برای یه ازدواج سالم و درست باید شناخت و آگاهی کامل در مورد فرد داشته باشیم. دقیقا مثل یه پازل عمل کنیم. یه پازل وقتی کامل میشه که تکهها رو کنار هم بذاریم نه این که یک یا چند تکه رو کنار هم بذاریم و فکر کنیم پازل کامل شده.
در مورد ازدواجهای سالم در شماره بعدی بیشتر صحبت میکنم.
شما دوست دارین راجع به چه موضوعاتی بیشتر حرف بزنیم؟ با ما در میون بذارین