کرونا، کنکور، موفقیت!
- شناسه خبر: 12303
- تاریخ و زمان ارسال: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۰۶:۵۹
- نویسنده: کلام تازه - نگار رفیعی

کلام تازه | دانشآموزان شهرهای چناران، گلبهار و گلمکان امسال توانستند با رشد بالایی در آزمون سراسری ۹۹، قبولی در دانشگاههای معتبر کشور را کسب کنند.کسب نتایج درخشان کنکور توسط دانشآموزان شهرستان چناران، نکتهای بود که ما را بر آن داشت به گفتگو اختصاصی کلام تازه با رئیس آموزش و پرورش شهرستان چناران علی شمشادی بپردازیم .
شمشادی با بیان اینکه با توجه به امکاناتی که در شهرستان چناران وجود دارد این نتایج بسیار خوب است، تصریح کرد: در کنکور امسال۶ نفر در رشته پزشکی، ۲ نفر دندانپزشکی، ۴۱ نفر دانشگاه فرهنگیان، ۱۲ نفر در رشته پیراپزشکی قبول شدند، همچنین ۱۳ نفر نیز رتبههای کمتر از هزار را از آن خود کردند که این تعداد در سال قبل ۹۹ نفر بود.اما این همه ماجرا نبود.

سعید حیرانی معاون آموزشی آموزش و پرورش گلبهار نیز به کلام تازه گفت: دانشآموزان گلبهار نیز توانستند نسبت به سالهای گذشته با رشد ۲۸ درصدی قبولی کنکور در دانشگاههای معتبر کشور خوش بدرخشند.
وی افزود: از میان ۱۱۰ دانشآموز گلبهاری قبول شده در دانشگاههای دولتی، ۲۹ نفر در دانشگاه فرهنگیان، ۱۴ نفر دانشگاه فردوسی مشهد، ۷ نفر دانشگاه تهران، ۲ نفر علوم پزشکی مشهد پزشکی و داروسازی، ۳ نفر پیراپزشکی و مابقی در سایر دانشگاههای دولتی شهرستانهای بجنورد، بیرجند، نیشابور، سبزوار و ۱۵ نفر نیز در رشتههای فنی و حرفهای دانشگاه الزهرا مشهد قبول شدند.

افتخار آفرینی امسال دانشآموزان چناران، گلبهار و گلمکان در کنکور سراسری ۹۹ بهانهای شد تا کلام تازه با چند تن از این دانشآموزان، به گفتگو بنشیند که در ادامه مطلب آنرا میخوانید.
کنکور سدی برای برخی از رشتهها میباشد
مریم عاقل ۱۸ ساله از گلبهار، در رشته علوم و ادبیات انسانی تحصیل کرده و از دبیرستان عفاف فارغالتحصیل شد و هم اکنون در رشته الهیات دانشگاه فرهنگیان شهید هاشمینژاد پذیرفته شده است.
وی در رابطه با شیوه مطالعه خود چنین میگوید: من از تعطیلات عید بهرهمندی بسیاری بردم و توانستم در طول عید مطالعه تمام کتب درسی را داشته باشم که این مطالعه بسیار تاثیرگذار بوه است و پیش زمینه خوبی برای امتحانات نهایی نیز شد. من از کلاسهای کنکوری استفاده نکردم و فقط چند کتاب تست تهیه کردم و تستزنی را تمرین کردم.

عاقل در رابطه با انتخاب رشته تحصیلی خود میگوید: تربیت معلم را بیشتر بر اساس علایق و روحیات خود انتخاب کردم و علاقه بسیاری به تربیت و تدریس دارم و بسیار باعث خرسندی و خوشحالی من است که در رشتهای که به آن علاقه داشتهام، پذیرفته شدهام.
این دانشآموز موفق رقابت در آزمون سراسری سال ۹۹ را در سطح بالایی دانست و بیان کرد: از تعطیلاتی که در نتیجه شیوع کرونا ایجاد شده بود، استفاده کرده و با برنامهریزی دروس خود را به اتمام رساندم که عامل موفقیت خود را درس خواندن با برنامهریزی میدانم .
عاقل با اشاره به اینکه کنکور سدی برای برخی از رشتهها میباشد، ادامه میدهد: کنکور میتواند برای برخی رشتهها و برخی افراد مانند یک سد عمل کند اما برای برخی از رشتهها مانند پزشکی و… نیاز به برگزاری کنکور است. زیرا بهتر است که سطح معلومات کسانی که میخواهند در این رشتهها پذیرفته شوند و ادامه تحصیل دهند، سنجیده شود.
او به دانشآموزان کنکوری توصیه میکند از وقت آزادی که در نتیجه شیوع کرونا و مجازی شدن مدارس ایجاد آمده است، نهایت استفاده را بکنند.
نگاه غلط درآمد بالا برخی از داوطلبان و متقاضیان رشتههای پزشکی
الهام یکهباش ۱۸ ساله از چناران، دانشآموز رشته تجربی دبیرستان عفاف بوده است و در کنکور ۹۹ توانسته در رشته پزشکی روزانه علوم پزشکی مشهد پذیرفته شود. او عوامل موفقیت خود را توکل به خداوند، حمایتهای پدر و مادر، پیگیریهای دبیران و کادر دبیرستان و تلاشهای خود میداند، اما یکی از عوامل بسیار حائز اهمیت و تاثیرگذار در موفقیت خویش را حفظ آرامش میداند.

وی در خصوص عوامل تاثیرگذار در موفقیت خود میگوید: هنگام درس خواندن عوامل بسیاری میتواند، بازدهی کار را افزایش دهد. به عنوان نمونه برنامهریزی به فرد اعتماد به نفس و آرامش میدهد و البته اگر منطقی باشد، با این تصور که سبک زندگی افراد با یکدیگر متفاوت است. اما من درس خواندن را از صبح زود شروع میکردم و شبها هم زود میخوابیدم. مورد تاثیرگذار دیگر تنظیم زمان مثل ساعت خواب است. در نهایت اینکه من از کلاسهای کنکور نیز استفاده میکردم و معتقد هستم در نتیجه کنکور من چندان هم بیتاثیر نبوده است.
وی رشته پزشکی را از دیدگاه خود چنین تحلیل میکند: برای ورود به رشته پزشکی باید علاقه بسیاری داشت و اگر فردی به دلیل درآمد بسیار وارد رشته پزشکی میشود، قطعا خسته خواهد شد. زیرا رسیدن به درآمد بسیار در پزشکی زمانبر میباشد و زحمت بسیاری را میطلبد. و مسلما این امر به راحتی به دست نمیآید و میتواند برای فردی که صرفا به امید پول بسیار وارد این رشته شده است، خسته کننده باشد.
یکهباش در رابطه با کنکور ۹۹ گفت: سوالات، شرایط و زمان برگزاری کنکور ۹۹ متفاوتتر از چند سال اخیر بود و همین موارد، اندکی شرایط را دشوار میکرد.
کنکور، روش درست و منطقی برای گزینش دانشجو نیست
او ادامه میدهد: قطعا کنکور میتواند مانند سد باشد، مخصوصا در شرایط کنونی جامعه ما که علاقه و استعداد بچهها دیگر مانند گذشته از اهمیت بالایی برخوردار نیست و مسئله مهم در انتخاب رشته دبیرستان و سپس دانشگاه، بازار کار و درآمد و عوامل بسیار دیگر در کنار علاقه و استعداد دانشآموز است. کنکور روش درست و منطقی برای گزینش دانشجو نیست و خیلی از دانشآموزان را سرخورده و از تواناییهای واقعی خود دور میکند.
یکهباش به کنکوریها توصیه میکند که اعمالی که چندان حائز اهمیت نیستند را رها کنند. با توجه به شناختی که نسبت به خود و تواناهاییهایشان دارند، ساعت مطالعه را تنظیم کنند. به گونهای که با افزایش ساعت مطالعه و تست مواجه شوند.
نادیده گرفتن حاشیههای کنکور
مهرداد عیدی ۱۹ ساله در رشته علوم و ادبیات انسانی در مجتمع امام رضا(ع) چناران تحصیل کرده و توانست در کنکور ۹۹ در رشته آموزش ادبیات دانشگاه فرهنگیان پذیرفته شود. عیدی از شیوه مطالعه خود چنین میگوید: درس را دقیق و خط به خط میخواندم و تا زمانی که یک مبحث را متوجه نمیشدم از آن عبور نمیکردم و از همه مهمتر، مرور مطالب تاثیر زیادی دارد. از کلاس کنکور استفاده نمیکردم.

عیدی در بیان دیدگاه خود نسبت به کنکور میگوید: کنکور برای فردی سخت است که نخوانده باشد و عامل موفقیت خود را درس خواندن پیوسته از سال یازدهم میدانم. من کنکور را سد نمیدانم و به نظر من کنکور میتواند یک معیار عالی برای انتخاب بچهها باشد. چراکه با تعداد زیاد دانشآموزان انتخاب آنها دشوار میشود.
وی در پایان خطاب به کنکوریها گفت: توصیه من به کنکوریها این است که به هیچ وجه به حاشیههای کنکور و… توجه نکنند. درسها را به شیوه درست مطالعه کنند و در آزمون مناسب شرکت کنند و به خداوند توکل داشته باشند.
حذف کنکور درست نیست بلکه باید اصلاح شود
علیرضا زابلی ۱۸ ساله در دبیرستان امام علی (ع) گلبهار تحصیل کرده است و در رشته مهندسی نقشهبرداری دانشگاه تهران پذیرفته شده است. او عوامل تاثیرگذار در موفقیت خویش را توکل به خدا، حمایتهای پدر و مادرش و شیوه صحیح مطالعه میداند.

زابلی در خصوص انتخاب رشته خود بیان کرد: رشته را با در نظر گرفتن معیارها انتخاب کردم. به عنوان نمونه، چون به رشته مهندسی مکانیک علاقهای نداشتم آن را انتخاب نکردم. از طرفی دیگر هم مهندسی هوافضا را به دلیل عدم وجود بازار کار ندارد، اضافه نکردم. و در نهایت اینکه از نظر بنده، کنکور قطعا یک سد است. ولی حذف کردن آن هم به صلاح نیست و تنها باید اصلاح شود.
این دانشآموز موفق افزود: به کنکوریها توصیه میکنم دروس خود را اعم از تخصصی و عمومی مفهومی مطالعه کنند.
استفاده از منابع محدود به بهترین حالت ممکن
غزل قربانی ۱۸ ساله از دبیرستان الزهرا گلبهار در رشته مهندسی انرژی دانشگاه شهید بهشتی تهران پذیرفته شده است. او عوامل تاثیرگذار در موفقیت را تلاش و پشتکار و اراده میداند و اینکه چقدر به هدفش اهمیت دهد و اینکه تا چه حد حاضر است خودش سختی دهد و ارتباطی به سختی یا آسان بودن کنکور ندارد.

قربانی بیان کرد: کلاس کنکور نمیرفتم. صبح زود بیدار میشدم. تست زیاد میزدم و توصیه میکنم بچهها فقط به تمام کردن دروس فکر نکنند و آنها را خوب دوره کنند. منابع بسیاری نیابند. بلکه همان منابع محدود را به بهترین شکل ممکن مطالعه کنند. او در پایان به کنکوریها توصیه کرد: اگر در زمینه تحصیلی مستعد هستید و علاقه هم دارید، اصلا کم نگذارید و با تمام وجود تلاش کنید تا در زمینهای که فکر میکنید میتوانند موفق شوید، به موفقیت دست یابید و تاکید میکنم علاقه قلبی بسیار مهم و تاثیرگذار است.