قدردانی رئیس آموزشوپرورش چناران از مشارکت خانوادهها / اگر همکاری والدین نبود، شیوهی آموزش مجازی راه به جایی نمیبرد
- شناسه خبر: 16050
- تاریخ و زمان ارسال: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۹:۵۴
- نویسنده: کلام تازه - مجتبا نبی زاده

کلام تازه | رئیس آموزشوپرورش چناران گفت: اگر همکاری و همراهی والدین نبود، شیوهی آموزش مجازی راه به جایی نمیبرد. از اینرو، در هفتهی گرامیداشت مقام معلم، والدین دانشآموزان شهرستان را سزاوار امتنان و سپاسگزاری دانسته و در حد توان، از مشارکت خانوادهها در امر تعلیم و تربیت قدردانی خواهیم میکنیم.
هر ساله در نیمه اول اردیبهشت، دانشآموزان و اولیا به پاس یک سال تلاش معلمان، مراسم تقدیر و تشکر از آنها را بجا آورده و هفتهی معلم، به جشنی ملی در فضاهای آموزشی کشور تبدیل میشود. لیکن دو سال است که با همهگیری ویروس کووید-۱۹ و دگرگونی شیوهی آموزشی، حضور در مدارس و تعامل رودررو و ملموس معلمان و دانشآموزان کمرنگ شده و شور و نشاط گذشته در فضاهای آموزشی، جای خود را به فعالیت و تعامل در فضای مجازی داده است و بدینگونه، افزون بر دانشآموزان، والدین نیز نقش تازه و بسیار مهم و تاثیرگذاری را در فرایند تعلیم و تربیت فرزندان خود بر عهده گرفتهاند.
آنچه در شیوهی جدید آموزش به عهدهی والدین نهاده شده این است که باید در گام نخست، درسها را به موازات دانشآموزان فراگرفته و در گام دوم، دوشادوش معلمان، آن آموزهها را به فرزندان خود منتقل کرده و بر روند آموزش آنها نظارت پیوسته و موشکافانهای داشته باشند. این تعامل و همکاری والدین با سیستم آموزشی کشور سبب گردیده است که در شرایط خاص و بحرانی شیوع بیماری کرونا، تعلیم و تربیت فرزندان این مرز و بوم تعطیل نشده و دانشآموزان بتوانند دورهی تحصیل خود را سپری کنند.
کلام تازه در راستای رسالت حرفهای خود، با اطلاع از برنامههای یادشده و به مناسبت هفتهی گرامیداشت مقام معلم، با رئیس آموزشوپرورش شهرستان چناران، در خصوص روند آموزش در بستر فضای مجازی، امتحانات پایان سال و چشمانداز سال تحصیلی آینده به گفت و گو پرداخته است.
علی شمشادی، که از اردیبهشت ۱۳۹۹ به ریاست این اداره منصوب شده است ۵۲ سال سن داشته و دارای مدارک تحصیلی کارشناسی در رشتههای الهیات و مدیریت آموزشی و همچنین کارشناس ارشد حقوق میباشد، تجربهی مدیریتی پنج سال معاونت فرهنگی و اجرایی اردوگاه شهید بهشتی گلمکان، سه سال معاونت مالی ناحیه ۷ آموزشوپرورش مشهد و سابقهی ۲۵ سال تدریس در کارنامه وی دیده میشود.
آنچه در ادامه میخوانید حاصل گفتگوی کلام تازه با وی میباشد. با ما همراه باشید.
کلام تازه را در تلگرام دنبال کنید
از او نظرش را دربارهی جایگاه معلم جویا شدم و او از شباهت شغل معلمان امروزی با پیامبران و امامان سخن گفت و خداوند را اولین معلم هستی دانست و افزود: پیامبران و امامان دومین معلمان بشر هستند و سومین جایگاه، از آن معلمهای امروزی است.
«معلم الگوی دانشآموزان و جامعه است و این، کار او را بسیار حساس، سخت و دشوار میکند» این بخشی از سخنان شمشادی بود وقتی از او خواستم در خصوص جایگاه معلمین و نقش اولیای دانشآموزان در این روزهای کرونایی بگوید و او چنین ادامه داد: اگر همراهی، همدلی و همکاری اولیا نبود، ما راه به جایی نمیبردیم. ضمن تشکر از همکارانم، مدیون اولیای محترم هستیم؛ چرا که اولیای دانشآموزان در سال تحصیلی گذشته، همکاران و همیاران ما در خانه بودند. اگر اولیا در ساعات مشخص شده، پابهپای دانشآموزان در کلاسها شرکت نمیداشتند و درسها را مرور نمیکردند، ما به نتیجهای نمیرسیدیم و واقعا آب در هاون میکوبیدیم.
اصرار عجیبی بر این نکته داشت که «آموزشوپرورش با همراهی و همدلی اولیا توانست تا اینجای کار پیش برود» و در این زمینه توضیح داد: در شرایط عادی و زمانی که دانشآموزان در مدرسه هستند، از حدود ۱ ساعت کلاس آموزشی، تقریبا یک ربع، درس را گوش میکنند و حالا که با گوشی تلفن همراه تدریس صورت میگیرد و ارتباط چهره به چهره، تعامل دوطرفه و بازخوردی درکار نیست، کار بسیار دشوار شده است.
او میگوید «مسیر این کار سخت را اولیا هموار کردند که پابهپای ما معلمان آمدند و تدریس کردند» و ادامه داد: این یک حقیقت است که اگر همکاری و همراهی والدین نبود، شیوهی آموزش مجازی راه به جایی نمیبرد. از اینرو، آموزشوپرورش شهرستان چناران، در هفتهی گرامیداشت مقام معلم، والدین دانشآموزان شهرستان را سزاوار امتنان و سپاسگزاری دانسته و بدین منظور، برنامههای خاصی را در این هفته تدارک دیده است تا در حد توان، از مشارکت خانوادهها در امر تعلیم و تربیت قدردانی کند.
او افزود: با آغاز شیوع کرونا، نگرانی شدیدی در خصوص فعالیت آموزشی وجود داشت که با ابتکار وزارت آموزشوپرورش و وزیر محترم، شبکه شاد در فروردین ۱۳۹۹ راهاندازی شد و از آن زمان، تدریس در فضای شاد آغاز گردید.
از شمشادی درباره مشکل بعضی از خانوادهها که تلفن همراه نداشتند پرسیدم و او در جواب گفت: برخی خانوادهها، حتی گوشی هوشمند داشته اما با مشکل آنتندهی مواجه هستند. این مشکلات برای ما معلمان و خدمتگزاران دستگاه تعلیم و تربیت هم بود و هست اما به لطف خدا، با کمک خیرین محترم و مساعدت وزارت که پولی به حساب ادارات واریز کردند، توانستیم برای تعدادی از دانشآموزان نیازمند، گوشی فراهم کنیم.
بیشتر بخوانید:
برگزاری مراسم تقدیر و تجلیل از معلمین نمونه استانی و شهرستانی آموزش و پرورش چناران
آموزش و پرورش چناران در آزمون استخدامی فرزندان شهید و جانبازان سهمیه جذب دارد
هدف از شورای دانشآموزی، آموزش مهارتهای زندگی است
از او در خصوص موفقیتهای کسب شده دانشآموزان چنارانی در سال تحصیلی گذشته، با وجود کرونا و آموزش مجازی پرسیدم و او اظهار داشت: در سال تحصیلی ۹۹_۹۸ دانشآموزان، یک ترم و حدودا نیمی از سال را در کلاس حضوری بودند و نیمی دیگر را در فضای مجازی گذارندند. با این وجود، در سال تحصیلی گذشته با همه فراز و نشیبها ۸ نفر در رشتههای پزشکی، پیراپزشکی و دندانپزشکی، حدود ۴۵ نفر در دانشگاه فرهنگیان و تعداد زیادی هم در دانشگاههای دولتی و غیره قبولی دانشگاه داشتیم.
برگزاری حضوری کلاسها در مدارس
از او پرسیدم امسال امیدی به برگزاری حضوری کلاسها در مدارس هست؟ او اظهار داشت: با توجه به اینکه در اردیبهشت ماه هستیم، بعید میدانم در سال تحصیلی جاری، کلاسها بصورت حضوری تشکیل شود و در خصوص امتحانات پایان سال و شیوهی برگزاری امتحانات پایههای مختلف تحصیلی نیز باید بگویم که امتحانات در مقاطع بنیادین دوره اول و دوم ابتدایی به صورت کمّی و توصیفی است، اما در پایه اول دبستان با توجه به اینکه قبل از موج چهارم کرونا کلاسها حضوری بودند امتحانات با رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی به صورت حضوری برگزار میشوند. در پایه دوازدهم نیز امتحانات نهایی حضوری است. در هنرستانها هم امتحانات دروس عملی، کارگاهی و فنی استثنائا حضوری هستند.
سخن از پایه دوازدهم که شد، بحث کنکور را پیش کشیدم و پرسیدم آیا با شرایط آموزشی کنونی، امیدوار به تکرار موفقیتهای سال گذشته هستید؟ قاطعانه گفت: صد در صد. با تلاش مستمری که همکاران ما و نیز والدین در پیگیری تحصیلی دانشآموزان بویژه پایه دوازدهم داشتهاند، بسیار امیدوارم که باز هم شاهد درخشش فرزندانمان در کنکور آینده باشیم.
تعداد زیادی از دانشآموزان جذب بازار کار شدند
بازماندگان از تحصیل، از دیگر مواردی بود که بنظر میرسد در شرایط سخت اقتصادی ناشی از کرونا و تحریمهای ظالمانه، نمود بیشتری یافته است از او میخواهم در این خصوص توضیح دهد و او گفت: در یک سالی که در فضای مجازی بودیم، تعداد زیادی از دانشآموزان مخصوصا دانشآموزان پسر جذب بازار کار شدند و برای کمک به اقتصاد خانواده، در مغازهها شغلهای مختلفی را تجربه کردند. متاسفانه باید بگویم که مزه پول زیر دندان آنها مزه کرده و البته که بعضیهایشان نانآور خانواده شدند و به همین خاطر برایشان سخت است بخواهند از فضای کار خداحافظی بکنند و بیایند در فضای حضوری مدارس با ما همکاری بکنند یا در کلاس درس بشینند و تحصیل را از سر بگیرند.
شمشادی میگوید: از خدا میخواهم که در سال تحصیلی ۱۴۰۱_۱۴۰۰ همه دانشآموزان در کلیه مقاطع تحصیلی و پایهها در کلاس درس حاضر شوند و اگر دانشآموزی از تحصیل بازمانده و ناچار به ترک تحصیل شده است، حتما به جریان تعلیم، تربیت و آموزش بازگردند. نگران این هستیم که دور بودن از فضای تعلیم و تربیت و فضای آموزشی وسوق یافت کودکان و نوجوانان به اشتغال زودهنگام، به یک بزه اجتماعی و آسیب و خطر بزرگی در اجتماع و جامعه تبدیل شود و امیدوارم که در سال آینده حتی یک دانشآموز بازمانده از تحصیل یا ترک تحصیل نداشته باشیم.
محاسن شیوهی آموزش مجازی
از او میخواهم تا از محاسن شیوهی آموزش مجازی نیز برای مردم بگوید. او نیز از فرصتهایی که شرایط کرونایی در دسترس آموزشوپرورش گذاشته است گفت و افزود: یکی از محاسن آموزش از طریق فضای مجازی این است که میتوان بهترین استاد یا معلم تهران را دعوت کرد تا دانش و تجربهاش را از طریق فضای نرم افزار «شاد» در اختیار دانشآموزان چنارانی قرار دهد. با این حرکت حصارها و سنتهای آموزشی دیرینه در آموزش مجازی شکسته شده و ذهنیت مردم از فضای آموزشی، که فقط معلم، گچ، تختهسیاه و میز و نیمکت بود به شیوهی نوین آموزشی تبدیل شده است و آموزش مجازی این امکان را فراهم ساخته که دانشآموزان، در هر کجای این سرزمین که زندگی میکنند، بتوانند از محتوای آموزشی بهترین معلمان کشور استفاده کنند.
چشمانداز سال تحصیلی آینده، مبحث دیگری بود که با رییس آموزشوپرورش چناران مطرح کردم. او نیز گفت: امیدوارم به لطف خدا سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ با حضور دانشآموزان و معلمان در کلاسها برگزار شود تا بتوانیم برای حدود ۲۱ هزار دانشآموز در سطح شهرستان چناران برنامهریزی آموزشی داشته باشیم. از همین الان هم به فکر رفع کمبود در فضاهای آموزشی و تامین نیروی انسانی هستیم و قصد داریم سختافزارهای آموزشی اعم از نوسازی، میز، صندلی، کامپیوتر و غیره را فراهم و مدارس را برای حضور با نشاط دانشآموزان آماده کنیم.
مدارس ما چشمانتظار دانشآموزان هستند.
دغدغهی والدین در خصوص افت تحصیلی دانشآموزان در این یکی-دو سال شیوع کرونا یکی دیگر از سئوالاتی بود که از پرسیدم و او نیز چنین پاسخم را داد: ذغدغهی مردم کاملا بحق است و ما وظیفه داریم که نگرانی والدین را برطرف سازیم، اگر سال تحصیلی آینده را بخواهیم بصورت حضوری برگزار کنیم، قطعا باید دروس سالهای گذشته دانشآموزان را مرور کنیم. که این کار نیازمند ادامهی همکاری و همراهی خانوادهها است و معلمان هم باید ازجانگذشتگی کنند تا بتوان آسیبهای موجود را جبران کرد.
مهمترین فعالیتهای توسعه مدیریت و پشتیبانی
از رئیس آموزشوپرورش شهرستان چناران میخواهم در خصوص مهمترین فعالیتهای توسعه مدیریت و پشتیبانی این اداره برای بگوید و او توضیح میدهد: در سال تحصیلی ۹۹- ۱۴۰۰توانستیم ۵ طرح عمرانی ۲۲ کلاس درس، شامل توسعه ۲ کلاسه دبستان قمر بنی هاشم سیدآباد، توسعه ۲ کلاسه دبستان سمیه سید آباد، بهرهبرداری از دبستان ۶ کلاسه روستای موچنان، بهره برداری از دبیرستان ۳ کلاسه روستای اندیشش و بهرهبرداری از دبیرستان دخترانه آیت ا… طالقانی شهر چناران را در دستور کار قرار داده و عملیاتی و اجرا کنیم.
وی افزود: تجهیز ۱۰ مدرسه روستایی به سیستم گرمایش استاندارد (حرارت مرکزی)، بهسازی سالنهای ورزشی الغدیر و پهلوان عبدالرضا کارگر، آغاز عملیات اجرایی احداث مدرسه قرآن ۶ کلاسه در شهر چناران، راهاندازی دبیرستان پسرانه دوره دوم متوسطه با نام شاهد امام حسین(ع)، برگزاری کنکور سراسری ۹۹ در شرایط کرونا در ۳ حوزه و طی چهار روز با تعداد داوطلبین ۲ هزار نفر، راه اندازی کارگاه تولید ماسک با همکاری هنرجویان هنرستان کاردانش دخترانه حکمت و جمعآوری اسناد حقالتدریس شاغلین سه ماهه بهار ۹۹ و شش ماهه دوم سال ۹۹ و واریز و تسویه از سوی وزارت متبوع از دیگر اقداماتی بود که در حوزه توسعه مدیریت و پستیبانی این اداره صورت گرفته است.
مهمترین فعالیتهای معاونت آموزشی
شمشادی در ادامه مهمترین فعالیتهای معاونت آموزشی را در حوزههای آموزش یکساله دبستانی، دوره اول و دوم متوسطه و تکنولوژی را چنین تشریح کرد: کسب رتبه اول استان در طرح مدیریتی تدبیر، جشنواره دانشآموزی جابر بن حیان و جشنواره درس پژوهی، سازماندهی آنلاین پرسنل با استفاده از نرم افزار طراحی شده توسط اموزش بر حسب sql، تشکیل کارگروه ویژه بازدید مدارس(همتا) و بازدید تک به تک مدارس، رتبه برتر قطب کلاهدوز در جشنواره ارزشیابی کیفی – توصیفی، شروع اجرای طرح ملی شهاب (استعداد تحصیلی) در شهرستان، برگزاری کارگاههای آموزشی ویژه نیروهای خرید خدمت و حق التدریس.
عملکرد یکساله آموزش دوره اول متوسطه
او عملکرد یکساله آموزش دوره اول متوسطه را خوب ارزیابی کرده و گفت: با توجه به چالش پیش آمده (ویروس کرونا) و حضور دانشآموزان در منزل برای ایجاد انگیزه و ایجاد نشاط در بین دانشآموزان برگزاری مسابقه عکاسی در ایام نوروز ۹۹ با عنوان آفرینش بهار درخانه را در دستور کار قرار دادیم. همچنین برگزاری مرحله قطبی واستانی ششمین دوره جشنواره نوجوان خوارزمی به صورت آنلاین درتابستان ۱۳۹۹ و کسب ۸ رتبه استانی در این مسابقات، سازماندهی کلی نیروها در دو مقطع متوسطه اول ودوم با توجه به رشته های تخصصی همکاران به جهت برقراری عدالت آموزشی وبهرهمندی همه دانشآموزان از نیروهای متخصص در مردادماه ۱۳۹۹، برگزاری جلسات طی دو روز ویژه مدیران متوسطه اول به صورت مجزا (مدیران آقا ومدیران خانم) و تبیین طرح و برنامهها و انتظارات متوسطه اول از مدارس در مهرماه ۹۹، برگزاری جلسه ویژه معاونین آموزشی مدارس اواخر مردادماه ۹۹، تحت پوشش قرار گرفتن تمامی مدارس دوره اول در برنامه تعالی، ثبت نام دانشآموزان در سامانه همگام در هفتمین جشنواره نوجوان خوارزمی در سال تحصیلی ۴۰۰-۹۹، نظارت بر کلاسهای درس مجازی مدارس (هر هفته یک مدرسه) و ارائه بازخورد به مدران ودبیران، انتخاب ناظران وداوران هفتمین جشنواره نوجوان خوارزمی برای برگزاری مطلوب محورهای شش گانه جشنواره در سطح مدارس وشهرستان در سال تحصیلی ۴۰۰-۹۹، برگزاری وداوری آثار دانشآموزان در محورهای ششگانه جشنواره نوجوان خوارزمی در اسفندماه و ارسال اسامی دانشآموزان برگزیده مرحله شهرستانی به اداره کل، برگزاری آنلاین مرحله قطبی مسابقات علوم آزمایشگاهی در شهرستان طی دو روز شنبه ۲۱/۱/۴۰۰ و یکشنبه ۲۲/۱/۹۹ با حضور ناظر جشنواره جناب آقای جهانبانی در محل پژوهشسرای حکیم ابوالقاسم فردوسی، از دیگر فعالیتهای این معاونت در سال تحصیلی گذشته بوده است.
عملکرد یکساله آموزش دوره دوم متوسطه
وی در ادامه، عملکرد فعالیتهای یک سالهی آموزش دوره دوم متوسطه را چنین تشریح کرد: ارتقای ۲۱ رتبهای شهرستان چناران در شاخصهای آموزش دوره دوم متوسطه نظری در سطح ادارات آموزشوپرورش استان، قبولی ۴۵ نفر از دانشآموزان شهرستان چناران در دانشگاه فرهنگیان، قبولی ۸ دانشآموز در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی برای اولین بار در تاریخ شهرستان چناران، سازماندهی کلی دبیران و هنرآموزان متوسطه شهرستان پس از ۸ سال با هدف افزایش نرخ تدریس تخصصی در دروس، ارتقای نرخ گذر دانشآموزان پایهی نهم شهرستان از ۸۷ درصد به ۹۱ درصد، تحقق کامل نرخ معیار در توسعهی متوازن بین شاخهای مهر ۹۹، احداث سازهی گلخانه و دو کارگاه در هنرستان شهید مافی با استفاده از ظرفیت خیرین و مجموعهی آموزشوپرورش، تجهیز بیسابقهی هنرستانهای شهرستان در بهمن ماه ۹۹، تجدیدنظر و بهروز آوری رشتههای فنیوحرفهای و کاردانش در ۷ رشته محل، برگزاری جلسهی تعالی مدیریت با حضور مدرس استانی در بهمن ۹۹، برگزاری ۲ جلسهی مشاوره ویژه دانشآموزان پایهی دوازدهم، برگزاری جلسهی ویژه دبیران پایهی دوازدهم و تقدیر از دبیران موفق سال تحصیلی قبل، برگزاری ۱۹ آزمون شبه نهایی در شاخهی نظری به صورت حضوری و مجازی با هدف آشنایی دانشآموزان با امتحانات نهایی و مرور دروس.
عملکرد معاون آموزش در حوزه تکنولوژی
شمشادی عملکرد معاون آموزش در حوزه تکنولوژی را چنین تشریح کرد: انتخاب رابط، تشکیل کارگروه، و ارسال شیوهنامه طرحها و برنامههای دبستان و متوسطه به مدارس، برگزاری جشنوارهها، داوری، ارسال اسامی منتخبین به مدارس و آثاربرتر به استان، نظارت و بازدید از کلاسهای حضوری و مجازی، برگزاری چندین کارگاه در جهت ارتقای مهارتهای عامی و عملی معلمان.
فعالیتهای معاونت پرورشی و تربیتبدنی
وی در پایان، به تشریح فعالیتهای معاونت پرورشی و تربیتبدنی آموزشوپرورش پرداخته و عنوان داشت: پیگیری و ساخت دارالقرآن با تیپ و نقشه قرآنی، بازپس گیری سالن کارگر بعد از ۱۱ سال، ایمنسازی سالنهای ورزشی و ایزوگام سقف الغدیر، رونمایی از طرح دوست شهید من به عنوان یک فعالیت شاخص شهرستانی، برگزاری محافل انس با قرآن بصورت استانی و کشوری در فضای مجازی، کسب چندین رتبه استانی و کشوری در مسابقات حوزه پرورشی، عملکرد این معاونت در سال تحصیلی گذشته بوده است.