بدنه دولت نیاز به پالایش دارد
- شناسه خبر: 31928
- تاریخ و زمان ارسال: ۸ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۴۱
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: کلام تازه - همایون طیاری آشتیانی

نماینده مردم چناران، گلبهار و طرقبه شاندیز در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی روز سهشنبه 15 آذرماه، ضمن برشمردن نقاط مثبت دولت سیزدهم، عملکرد رئیس جمهور و دولت را در سه حوزه رسانه، نظارت بر بازار و انتصابات مورد انتقاد قرار داد.
حسین امامی راد با مخاطب قرار دادن رئیس جمهور کشورمان، گفت: جناب آقای رئیسی! این مجلس بالاترین حمایت را از کابینه و دولت شما داشته است، البته در زمان رای اعتماد به وزرای پیشنهادی ،حرف ما این بود که حمایت ما منافی با نظارت ما نیست.
وی با تاکید بر اینکه وظیفه نمایندگی مطابق قانون اقتضا میکند که در کنار وظیفه تقنینی، بُعد نظارتی هم لحاظ شود، افزود: دو ملاک و خط قرمز هم برای نمایندگان مجلس وجود داشت، یکی مصالح کشور و دیگری حقوق و منافع مردم.
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به عملکرد مثبت دولت در بحث سلامت و سفرهای استانی اظهار داشت: جناب آقای رئیسی! وقت گذاری و حضور مستمر شما در بین مردم در سفرهای استانی، هم امیدآفرین است و هم گره گشا و قابل تحسین و تقدیر و البته زرین ترین برگه افتخار دولت حزب اللهی، کنترل ویروسِ جان ستان کرونا و ارتقاء سلامت جامعه است.
وی اقدام دولت در توسعه روابط اقتصادی با همسایگان را یکی دیگر از نقاط قوت دولت دانست و افزود: توجه به توسعه و اولویت دهی به سیاست اقتصادی همسایگی که توصیه راهبردی مقام معظم رهبری برای برون رفت از مشکلات و گره های اقتصادی و دورزدن بخش عمده ای از تحریم ها در بیانیه گام دوم انقلاب بود نیز جزء عملکردهای قابل دفاع دولت سیزدهم است.
امامی راد همچنین عملکرد دولت در سه حوزه رسانه، نظارت بر بازار و انتصابات را مورد انتقاد قرار داد و خطاب به رئیس جمهور گفت: ضعف رسانه، ضعف نظارت بر بازار و انتصاب های شما مورد انتقاد جدی است. تاخیر در انتصابات و معرفی و انتصاب نیروهای بعضا ضعیف در دولت سیزدهم، مشهود است و شایسته این دولت نیست.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به گذشت یک سال و چند ماه از عمر دولت اظهار داشت: یکی از وعده های شاخص شما ساماندهی و ساخت 4 میلیون مسکن برای هموطنان فاقد مسکن بود اما متاسفانه فردی را برای وزارت راه و شهرسازی معرفی کردید که با کسالت شدید دست و پنجه نرم میکرد.
وی ضمن آرزوی سلامتی برای این عضو کابینه، آقای رئیسی را مورد سوال قرار داد و گفت: آیا از کسالت ایشان خبر نداشتید؟ آیا معرفی کسی که بدون مُسکن توان نظارت و ساماندهی بر مسکن را نداشت شایسته این دولت بود؟! اگر با علم به رنجوری و کسالت وی را معرفی کردید، خسارت این تغییر و گرفته شدن وقت مجلس برای بررسی و رای اعتماد به گزینه جدید را چه کسی پاسخگو است؟ و اگر از کسالت ایشان خبر نداشتید که ایراد دیگری بر شما وارد است.
امامی راد با انتقاد از گزینه مورد نظر آقای رئیسی برای تصدی وزارت راه و شهرسازی گفت: ای کاش در معرفی گزینه جدید و جایگزین، شایستگی تخصصی و فنی را در نظر میگرفتید.
وی از رئیس جمهور پرسید: آیا از نیم میلیون نفر عضو نظام مهندسی ساختمان کشور و حدود یک میلیون تحصیل کرده در رشتههای مختلف عمرانی کسی نبود که فردی غیر مرتبط با صنعت ساختمان، حمل و نقل هوایی، دریایی، زمینی و ریلی و ابر پروژه نهضت ملی مسکن باید به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی شود؟
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه نطق خود در جلسه علنی مجلس اظهار داشت: کابینه جنابعالی از چهار گروه تشکیل شده است. یک گروه نیروهایی که هم متعهدند و هم متخصص که تعهد و تخصص را توامان دارند ولی افسوس که اینها فِئَة القلیله کابینه شما هستند، دوم نیروهایی که متعهد هستند اما کارنابلد و بعضا به شدت ضعیف هستند، گروه سوم افراد غیر سیاسی هستند که سرشان به کار خودشان است و در هر دولتی که باشند فارغ از فضاها و حواشی سیاسی، کاری که به آنها سپرده میشود انجام میدهند و گروه چهارم بانیان وضع موجود هستند که وجود آنها در بدنه دولت هم بلای جان کشور است و هم پاشنه آشیل دولت شما و این افراد اگر چه کم هستند ولی کم آنها نیز زیاد است.
امامی راد افزود: برای دو گروه باید فکری بکنید وگرنه خدمات رسانی دولت به کندی انجام میشود. گروه دوم که منتصب شما هستند یعنی نیروهای متعهد ولی ضعیف و گروه چهارم که منتصب شما نیستند اما در بدنه دولت مانده اند و بانیان وضعیت موجود به حساب میآیند.
وی در پایان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص آقای رئیسی و دولت سیزدهم گفت: ما به یک جمله مقام معظم رهبری بعد از انتخاب جنابعالی و کابینه شما امیدواریم. ایشان فرمودند که مردم از این انتخاب خیر میبینند. بخشی از این خیر محقق شده و در بحث ارتقاء نظام سلامت مردم خیر دیدند ولی با پالایش در کابینه این فرمایش مقام معظم رهبری به طور کامل محقق خواهد شد. انتظار این است که در پالایش کابینه و نیروهای ضعیف در بدنه دولت تجدید نظر شود.