با مدیریت مصرف، احتمال وقوع تابستانی سخت در گلبهار را کاهش دهیم
- شناسه خبر: 26929
- تاریخ و زمان ارسال: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۱۹:۵۱
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: کلام تازه - رزیتا ولیزاده

حسین افشون در گفتگوی اختصاصی با کلام تازه با بیان اینکه مسئولیت خطیر سقایی افتخار بنده و همکاران پر تلاش در امور آب و فاضلاب شهرستان گلبهار است بیان کرد: استحصال آب شرب شهرستان در شهر گلبهار و روستاهای تحت پوشش از طریق منابع آب زیر زمینی انجام میشود ولی درشهر گلمکان علاوه بر منابع آب زیر زمینی که موجود میباشد از طریق چشمه موجود در این شهر نیز تامین میشود.
افشون، حوزه استحفاظی شهرستان گلبهار را جزو مناطق ممنوعه و به اصطلاح دشت ممنوعه دانست و تاکید کرد: با توجه به اینکه اخذ مجوز حفاری و بهرهبرداری از چاه جدید، در این شهرستان سخت و یا غیر ممکن میباشد و از طرفی دیگر شهر گلبهار تقریبا به صورت کامل تحت پوشش شبکه جمعآوری فاضلاب و دفع فاضلاب به صورت مدرن است، پیشنهاد میکنیم که در جهت مدیریت بهتر مصرف آب و مدیریت منابع آبی از پساب خروجی تصفیه خانه فاضلاب این شهر که جزو پیشرفتهترین تصفیه خانههای استان نیز بوده و با پیشرفتهترین روش و متد روز دنیا در حال بهرهبرداری است در جهت استفاده در مصارف کشاورزی وفضای سبز استفاده شود بطوری که این اقدام جایگزین بسیار خوبی برای چاههای کشاورزی منطقه نیز به جهت جلوگیری از برداشت بی رویه آب وافت سطح آبهای زیر زمینی خواهد بود.
افشون با اشاره به وضعیت بارش و کاهش نزولات آسمانی در دو سال اخیر که در سی سال گذشته بی سابقه بوده بیان کرد: وظیفهی مردم در این سالهای بحرانی، قطعا مهمتر و سختتر خواهد بود که یکی از راههای اصلی مدیریت بحران در این محدوده زمانی، مدیریت مصرف آب، توسط مصرف کنندگان عزیز است.
وی فرسودگی شبکه را یکی از مهمترین دلایل هدر رفتن آب و ایجاد تنش آب در هر منطقه دانست و خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط موجود و در جهت عبور از بحران، امور آب و فاضلاب گلبهار، اقداماتی را در سطح شهرستان در دستور کار خویش قرار داده است که از جمله این اقدامات میتوان به اصلاح شبکهی توزیع آب در روستاها وهمچنین جمع آوری انشعابات غیرمجازدرسطح شهرستان وبخصوص مناطق دارای تنش آبی اشاره نمود.
او حفر مجدد چاه و ایجاد منابعِ جدیدِ آبی را در سال اخیر جهت تأمین آبِ برخی از مجتمعها ضروری دانست و تاکید کرد: خوشبختانه در سال ۱۴۰۰ و علیالخصوص در شش ماهه دوم سال گذشته، با تلاشی که صورت گرفت و پیگیریهای انجام شده، مجوز حفر تعدادی چاه در مجتمعهایی که دارای تنش آبی بودند اخذ شد. در صورت تخصیص اعتبار قطعا به سرعت در جهت حفاری اقدام خواهیم کرد تا قسمتی از تنش آبی در این مجتمعها بر طرف شود.
حسین افشون افزود: در شهر گلبهار با توجه به شرایط موجود و کلنگزنی طرح نهضت ملی مسکن، به منظور تأمین آب شرب شهر، مجوز حفاری ۴ حلقه چاه در سنوات گذشته اخذ شده که متاسفانه به رغمِ پیگیریها از طرف همکاران و شخص اینجانب، هنوز مجوز بهرهبرداری از این چاهها دریافت نشده است. لازم بذکر است که مجوزهای لازم جهت بهرهبرداری از چاهها از طرف امور آب منطقهای استان خراسان صادر میشود که امیدواریم با تسریع در صدور مجوز بهرهبرداری اقدام موثری در تامین آب شرب شهر گلبهار برداشته و نیاز این شهر به منابع آبی تامین گردد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در شهر گلمکان در جهت تأمین آب و عبور از بحران احتمالی در فصل تابستان تصریح کرد: احداث مخازن زون C و زون D کمک شایانی در این خصوص خواهد نمود. در اینجا لازم است که اعلام کنم مراحل احداث مخزن زون D از پیشرفت قابل توجهای برخوردار است، بطوریکه خوشبختانه تملک زمین انجام و اسناد مناقصه هم تهیه شده و در مرحلهی انجام تشریفات مناقصهی میباشد.
مدیر امور آب و فاضلاب گلبهار احداث مخزن زونC را نیازمند کمک و همراهی شهرداری و شورای شهر گلمکان دانست و یادآور شد: در خصوص احداث مخزن زونC، هنوز تملک زمین انجام نشده که انتظار میرود به کمک مسئولان شورای شهر و شهرداری گلمکان هرچه سریعتر این امر تحقق یافته تا امور آب و فاضلاب شهرستان در جهت تهیه اسناد و انجام تشریفات مناقصه اقدام نماید.
حسین افشون ادامه داد: با توجه به اینکه یکی از چاههای حفاری شده در شهر گلمکان که دارای مجوز بهره برداری نیز میباشد با مشکل برقرسانی مواجه است، اما امیدواریم به زودی با تجهیز سیستم برقی این چاه، چاه مذکور مورد بهرهبرداری قرار گرفته و مشکل کمبود آب در شهر گلمکان با بهره برداری از این چاه تا حدودی حل شود.
مدیر امور آب و فاضلاب گلبهار، گذر از تابستانی بدون قطعی آب، کم تنش و بدون بحران را جز با کمک شهروندان و مشترکان ممکن ندانست و تاکید کرد: در پایان لازم میدانم به شهروندان خوب شهرهای گلبهار، گلمکان و روستاهای تابعه که همیشه همراه و همگام با امور آب و فاضلاب شهرستان بودهاند یادآوری کنم که با توجه به اینکه میزان بارش نزولات آسمانی در یکی دو سال اخیر با کاهش چشمگیری مواجه بوده و احتمال وقوع تابستانی سخت در حوزه منابع آبی دور از ذهن نمیباشد با مدیریت مصرف آب و صرفهجویی در آن، با همت و اراده جدیتری تلاش کنند تا در کنار هم قادر به عبور از این بحران در فصل تابستان باشیم.
