کمبود فضای آموزشی و ورزشی در شهر گلبهار جدی است
- شناسه خبر: 26920
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۰۱:۳۸
- منبع: کلام تازه
- نویسنده: کلام تازه - معصومه سلیمی

هفته معلم با یاد و خاطره معلمان آسمانی
محمود رضوانیکیا در گفتگوی اختصاصی با کلامتازه، ضمن گرامیداشت مقام معلم بیان کرد: گرامیباد یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و شهدای دانشآموز، معلمان شهید و خاصه معلم شهید شهر گلبهار، “غلام محمد پایرنج” و همچنین درگذشتگان و متوفیان کرونا که در این دوسال آموزش و پرورش را به شدت تحت تاثیر خود قرار داد، مرحوم کریمنژاد، زینعلی و مرحومه زهرا شجاعی و همچنین بانوی ایثارگر و فداکار، مرحومه دکتر سیمین مشهدی، دبیر دبیرستان دخترانه عفاف که در حین خدمت و انجام وظیفه به رحمت الهی پیوست و اعضای بدن وی به ۴ مریض نیازمند اهدا شد.
رضوانیکیا ادامه داد: در هفته گرامیداشت و بزرگداشت مقام معلم، به عنوان خدمتگزار جامعه معلمین شهرستان گلبهار و همه دستاندرکاران تعلیم و تربیت، این هفته را تبریک و تهنیت عرض میکنم.
وی افزود: مقام و منزلت معلم در نظام اسلامی، جامعه و خانواده برکسی پوشیده نیست، دغدغه تمامی مسئولین نظام اسلامی علیالخصوص مقام عالی وزارت آموزش و پرورش بر این است که با اجرایی نمودن قانون رتبهبندی معلمان، قدم اساسی در بهبود وضعیت معیشت معلمان گرانقدر برداشته شود.
سند تحول بنیادین؛ مشخص کننده مسیر راه
رئیس آموزش و پرورش گلبهار بیان کرد: به فرموده مقام معظم رهبری یکی از اسناد بالا دستی آموزش و پرورش، سند تحول بنیادین است، که این سند آموزش و پرورش را به منزل مقصود میرساند، ساحتهای تربیتی شش گانه این سندِ تحول، مسیر راه را مشخص میکند.
رضوانیکیا تشریح کرد: سند تحول بنیادین دارای شش ساحت است که ساحت اول آن تربیتی، اعتقادی، عبادی و اخلاقی است که تمامی برنامههای اجرا شده در حوزه قرآن، عترت و نماز به آن مربوط میشود. ساحت دوم تربیتی، اجتماعی و سیاسی میباشد که تمام تجربه و فعالیتها در حوزه مشارکت، مدیریت و فعالیتهای گروهی دانشآموزان به این ساحت اختصاص دارد، ساحت بعدی نیز تربیتی، زیبا شناختی و هنری است که کلیه تجربهها و فعالیتهای فرهنگی و هنری به این ساحت مربوط میباشد.
وی افزود: ساحت چهارم، تربیتی، زیستی و تربیت بدنی، بهداشتی و تجربهها است. پنجمین ساحت، نیز اقتصادی و حرفهای است که به کلیه مباحث تولید، توزیع، مصرف بهینه و اشتغال مرتبط میشود و آخرین ساحت تربیتی، علمی و فناورانه میباشد که کلیه جشنوارههای علمی و پژوهشی در راستای ساحت ششم قرار دارد و تمام تلاش این است که در حوزه آموزش و پرورش و ساحتهای شش گانه، هر کار و فعالیتی دارای یک پیوست سند تحول باشد.
۲۱ هزار دانش آموز در گلبهار
رئیس آموزش و پرورش شهرستان گلبهار در خصوص وضعیت آموزش و پرورش این شهرستان بیان کرد: باید وضعیت مطلوب و موجود آموزش و پرورش شهرستان را مورد ارزیابی قرار داد، آموزش و پرورش گلبهار از ۲۱ هزار دانشآموز و هزار و ۶۰۰ نیرو تشکیل شده که دارای دو بخش مرکزی و شهر گلمکان است ( ۴ هزار دانشآموز در شهر گلمکان و ۱۷ هزار دانشآموز در شهر گلبهار).
محمود رضوانی کیا افزود: از زمان تشکیل آموزش و پرورش ۸ نفر، سکاندار آموزش و پرورش شهرستان گلبهار بودهاند که تاکنون توانستهاند درحوزههای آموزشی و تربیتی توفیقات زیادی را نصیب شهرستان نمایند.
کمبود جدی سرانه ورزشی و آموزشی
رئیس آموزش و پرورش گلبهار به کمبود سرانه فضای آموزشی نیز اشاره و بیان کرد: آموزش پرورش شهرستان، علیرغم تمام زحمات مدیران، از مشکلات عدیدهای هم رنج میبرد، سرانه فضای آموزشی استان ۳/۴ میباشد، درصورتی که میانگین فضای آموزشی در شهرگلبهار ۴/۱ متر میباشد که از لحاظ سرانه فضای آموزشی به شدت در کمبود قرار دارد.
رضوانیکیا ادامه داد: در خصوص فضای ورزشی نیز کمبود وجود دارد، سرانه فضای ورزشی به صورت موزاییکی محاسبه میشود، که سهم هر دانشآموز در شهر گلبهار یک موزاییک بیشتر نیست، این کمبود فضاهای آموزشی و ورزشی در مقطع ابتدایی به شدت ملموس بوده و از سایر حوزهها نمایانتر است.
وی افزود: روسا و مدیران قبلی در این حوزه زحمات زیادی متحمل شدهاند و هماکنون نیز این موضوع در حال پیگیری است، از نماینده حوزه انتخابیه جناب آقای حسین امامیراد، فرماندار محترم جناب حاجیزاده، اعضای شورا، شهردار و شرکت عمران همگی همراه و همسو با آموزش و پروش شهرستان در حال تلاش برای این موضوع هستند، از سوی مسئولین استانی و خیرین، مدیرکل محترم آموزش و پرورش استان و مدیرکل محترم نوسازی نیز درحال پیگیری میباشد که امیدواریم نتیجه خوبی حاصل گردد.
چشم اندازهای آموزش و پرورش گلبهار
رئیس آموزش و پرورش گلبهار با بیان اینکه “چشماندازهای آموزشی و تربیتی آموزش و پرورش شهرستان گلبهار، در سه مقطع تحصیلی دارای چشماندازهای متفاوتی است” تصریح کرد: در مقطع ابتدایی محور اصلی برنامهها، شعار بهترین مدرسه، نزدیکترین مدرسه است و باید جهت تامین و تکمیل فضاهای آموزشی مورد نیاز این مقطع، در مجاورت مجتمعهای مسکونی مسکن مهر اقدام اساسی صورت گیرد.
رضوانیکیا افزود: علاوه بر این باید تلاشهای فراوانی همراه با برنامهریزی و اجرا صورت گیرد تا شاهد ارتقاء کیفیت آموزشی و تربیتی در این مقطع به عنوان یک دوره تاثیرگذار باشیم. در دوره متوسطه اول، مهمترین هدف، هدایت تحصیلی هست، در برنامه شوقِ انتخاب، با حضور هادیان نظری و فنی از دوره متوسطه دوم در مدارس دوره متوسطه اول، سعی براین شده است تا برنامهریزی در رشتههای نظری، فنیحرفهای و کارودانش را نیز عملیاتی کنند.
هدایت سالآخریها به بهترین دانشگاهها
وی در ادامه بیان کرد: به دلیل اینکه خروجی و میزان قبولیهای آموزش و پرورش، در طی ۱۲ سال، در دوره متوسطه دوم مشخص میشود باید ظرفیت پذیرش تمامی رشتهها را بر اساس سیاست توسعهمتوازن، برنامهریزی و مدیریت کرد و با توجه به شعار سال که از طرف مقام عظمایولایت، “تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرینی” نامیده شده است، میبایست میزان خروجیو قبولیها در رشتههای نظری، کارودانش و فنیحرفهای را در دانشگاههای معتبر فرهنگیان، علوم پزشکی، تهران و دانشگاه فردوسی که دارای بورسیه اشتغال است، در این جهت هدایت کنیم.
رئیس آموزش و پرورش گلبهار با بیان اینکه “تمام تلاش بر این است که دانشآموزان متوسطه نظری در خردادماه، فارغالتحصیل شده و میانگین معدل دیپلم آنها همدارای ارتقا باشد” تاکید کرد: در رشتههای فنی حرفهای و کارودانش، سیاستها و برنامه ریزیها بر این مبنا میباشد که این رشتهها از ضریب اشتغالزایی، کارآفرینی و مهارتآموزی در درجه بالایی قرار گیرد. هنرجویان این رشتهها در هنگام فارغالتحصیلی و یا در حین آموزش باید بتوانند از بازار کار نیز بهرهمند شوند.
در تلاشیم که حتی یک بازمانده از تحصیل هم نداشتهباشیم
محمود رضوانیکیا در پایان تاکید کرد: دانشآموزان بازمانده از تحصیل به دو گروه بازمانده از دوران تحصیل در ایام کرونا و ترک تحصیل کنندگان تقسیم میشوند که تلاش خواهیم کرد با کمک راهبرانآموزش و دهیاران، در تمامی مقاطع تحصیلی، این دو گروه را در سطح شهر و روستا به ادامه تحصیل راغب کنیم تا حتی یک نفر بازمانده از تحصیل نیز در حوزه شهرستان نداشته باشیم.